Hvilken bil ser du etter?

Tilbake til front | Skriv en vurdering
2016 Opel Astra 1,4 Turbo 150hk Premium Combi-Coupè Bensin

Vurdert av Micromachines

Score 9.4/10

Dette er en "kjørebil" som er sportslig satt opp, godt førermiljø og gode seter, en frisk og fin motor, presis og lettsjaltet girkasse, god benplass både foran og bak, godt stereoanlegg. I tillegg masse digg utstyr slik som varme i ratt, massasje og kjøling i seter, adaptiv cruise, keyless go, ryggekamera, Led Matrix lys (som fungerer brilliant) osv osv. Den har også viktig sikkerhetsutstyr på plass slik som filvarsling, sensorer framme og bak, kollisjonsvarsling osv osv. Tar du med at du lekende lett kan kjøre under halvliteren på en bil som er morsom å kjøre, da vil jeg si at du nesten er på grensen til dum hvis du ikke tar med i betraktning og prøvekjører en Opel Astra hvis du skal handle bil i dette segmentet. Mer morsom og velutstyrt bil for pengene tror jeg ikke du får.

Kjøreglede

10 / 10
Har hatt både Audi S5 og BMW 550i, begge med nesten 400hk. Har hatt endel biler rundt 200-300hk siste årene og hadde derfor en ganske klar forventning til hvordan en "bare 150hk bensin" skulle oppføre seg, men her ble jeg overrasket. Denne lille sinte saken på 1.4 liten går faktisk 2 hakk bedre enn jeg hadde forventet. ligger du i 2. giret i 40km/t og gir full pinne, så SKJER det noe. Dette draget er faktisk mer enn nok til å få ett smil på leppene og litt avhengighetsskapende egentlig. Legger du inn 3. og 4. gir så dundrer den på videre oppover til langt forbi der du mister lappen i høyeste fartsgrense i Norge i riktig så godt driv. At den i tillegg kan kjøres helt ned på 900 omdreininger uten å gjøre noe ut av det er utrolig lettvint (sparer masse girskift i bykjøring)
Ligger du på 1200 omdreininger så er det bare å gi gass og kjenne at den jobber seg veldig bra oppover i registeret. Med andre ord både krutt når du trenger det, og veldig lettkjørt på lave turtall (nesten bedre enn diesel) så gir dette en fantastisk kjøreopplevelse langt ut over hva "bare 150hk bensin" skulle tilsi. Jeg er imponert. I tillegg kan det nevnes at den er perfekt satt opp litt mot det sportslige, så svinger på landeveien er en fryd å kjøre samtidig som den er "ok å sitte i" når du kjører over trikkeskinner eller broskøyter etc.

Styringen er også meget presis og god, og bilen ligger meget bra på veien. her føler du at du kan presse bilen ganske hardt og enda ha gode marginer.

Tar du med at du har fullelektriske seter med god sidestøtte (elektrisk justerbar sidestøtte) kjøling og massasje og trippel korsryggstøtte. Så sitter du utrolig godt. Skinnrattet som er meget godt å holde i, og som er justerbart i både høyde og lengde, gjør at du finner en perfekt kjørestilling.

Her må det bli 10

Kvalitet/driftssikkerhet

10 / 10
Bare hatt bilen noen mnd, men alt fungerer veldig bra uten noe tull til nå ihvertfall. Har eid Opel Astra J tidligere og den hadde jeg i 4 år uten noe som helst feil. Har også en kompis som har hatt Opel Astra K i litt over 2 år uten noe å sette fingeren på, så virker til å være veldig gode biler med topp kvalitet og driftssikkerhet.

Plass/praktiske løsninger

8 / 10
Du sitter fantastisk godt, og rattet er deilig å holde i, samt høyde/lengdejustering gjør at du får det akkurat der du vil ha det. God sidestøtte i setene. Gode forhold til bein både framme og bak. Baksetepassasjerer sier det er overraskende god beinplass og gode seter der også. Men litt minus da du mangler smårom til å oppbevare ting. Du har riktignok ei stor og god lomme under armhvileren, samt ei lomme framme under lysbryteren. Men den lomma framme er akkurat for liten til at du hverken får mobiltelefon eller solbriller inn i den. Så den blir på en måte ikke brukt noe særlig. Så da blir både mobil og solbriller og flere ting pakket i den lomma under armhvileren. (god plass i den) Skulle vært ei lomme til framme ved girstanga eller ved koppholderne (som forøvrig er dype og fine) så hadde det blitt 10 istedenfor 8 for ellers er det ingenting å klage på. Bagasjerommet er "helt greit" og du får inn endel vesker/kofferter. Men har hatt biler med større bagasjerom tidligere. Pluss for veldig enkel adkomst gjennom god og brei åpning og du kan stå under luka når den er åpen.

Økonomi/kostnader

10 / 10
Jeg kjøpte bilen brukt, men disse bilene er jo utrolig offensivt priset fra forhandler. Her får du bøtter og spann av utstyr til en pris ingen konkurrenter er i nærheten av å matche. Og når motoren i tillegg er såpass morsom og lettkjørt, samt veldig økonomisk på toppen av det hele, så blir det vanskelig å gi annet enn 10 her. Den har kjede istedenfor reim, og billige servicer generelt. Opel Astra er også biler som har bra byggekvalitet og lite feil. Så du blir ikke blakk av å eie en Opel Astra.

Drivstoff/forbruk

9 / 10
Her kjører du lekende lett under halvliteren på langkjøring, og du greier ikke få den til å bruke over 0.7, selv på aktiv bykjøring. Så det vil jeg si er godkjent for en bil som tross alt har ett bra snev av GTI/GSI feeling når du er i det lekne hjørnet.

Flere vurderinger fra samme generasjon

Opel Astra (2017)

Meget bra bil,

Score 10

Vurdert av hans

Opel Astra (2017)

Noen sier Astra er kjedelig. Dem om det. Jeg trives utmerket med min Astra. En trygg og god bil med et, synes jeg, flott design.

Score 8.6

Vurdert av Konstantinopel

Opel Astra (2017)

Den firesylindrede Astra-en med 150 Hk, 230 Nm (med stopp/start) og 6-trinns automatgear er en kvikk og sportslig bil på landeveien. Komforten er også absolutt akseptabel. Dessuten er bilen ekstremt

Score 7.6

Vurdert av Kjevledoning

Opel Astra (2017)

Alt i alt en god og fornuftig hverdagsbil, som fungerer til alle formål, med god kjørekomfort, mye utstyr, god kvalitetsfølelse og lite feil og problemer. Kunne kanskje vært litt mer spennende des

Score 7.6

Vurdert av SveinT

Opel Astra (2017)

Kanskje Norges mest undervurderte bil og mest bil for pengene? Etter mange år med VW og Audi gikk jeg denne gangen for Opel. Bilen ble kåret til årets bil i Europa 2016 og etter 2 års eie kan jeg

Score 9.2

Vurdert av Opel2017

Opel Astra (2016)

En kjempebil, som går langt over sine konkurrenter.

Score 10

Vurdert av korvald

Opel Astra (2016)

God bil å kjøre, masse utstyr som blant intelligente kjørelys, varme i rattet og ventilerte skinnseter.

Score 8.2

Vurdert av Lemmy

Opel Astra (2016)

6 av 10 . Mange gode egenskaper, men slitsom å kjøre langt med p.g.a mye hjul støy og harde seter.

Score 6.6

Vurdert av 1962

Opel Astra (2016)

Veldig fornøyd med denne,har ingen betenkligheter og anbefale Astraen til noen

Score 9.4

Vurdert av urqell

Opel Astra (2016)

Stort sett meget fornøyd. Du får mye bil for pengene. Kvaliteten er gjennomgående god, med noen småproblemer som kan skyldes tilfeldigheter. Ekstremt god rekkevidde. God beinplass, oppvarmede baks

Score 9.0

Vurdert av Hassel

Opel Astra (2016)

Særdeles velutstyrt bil med gode kjøreegenskaper, god plass og praktiske løsninger.

Score 8.8

Vurdert av Steinar

Opel Astra (2016)

Stillegående, velkjørende og får følelsen av at dette er god kvalitet. Kjører greit med forbruk på 0,5 på langkjøring.

Score 8.6

Vurdert av hako62

Opel Astra (2016)

9 av 10

Score 9.0

Vurdert av Bøverdølen

Flere vurderinger

Volvo V60 (2018)

God og sikker bil. Litt lite bagasjerom pga batteripakke. Sprek med D5 hybrid.

Score 9.4

Vurdert av LarsRA

Volvo V90 Cross Country (2018)

Beste bilen jeg hat hatt

Score 8.8

Vurdert av Lian

Kia Sportage (2016)

Helt grei bil til 600.000 kr og du får topp utstyr i rimelig pris. Ålreit kvalitet

Score 6.2

Vurdert av Daniel-nord

BMW X5 (2009)

X5, kommer til å kjøpe igjenn.

Score 9.8

Vurdert av Samir

Mercedes-Benz GLE (2021)

Rå bil med enorm utstråling

Score 9.8

Vurdert av Geilo

MG ZS EV (2020)

Perfekt til mitt bruk

Score 10

Vurdert av Sindre

Ford Ranger (2020)

Veldig fornøyd med bilen, gjør alt jeg ber den om.. og det er ikke alltid lite.

Score 9.4

Vurdert av RonA

BMW X5 (2021)

Kan trekke 2700kg. Utrolig lavt forbruk når 80% går på strøm, med 1800kg på hengeren klarte jeg meg med 1,3-1,4 mila over 50mil. Nydelig å kjøre, stille innvendig.

Score 9.6

Vurdert av Jonny

BMW X5 (2014)

Er veldig fornøyd me bilen, bytter bil litt for ofte. Men denne har jeg ikke vært inn på tanken om å bytte ut en gang

Score 9.8

Vurdert av Peder

BMW X5 (2017)

Ikke så veldig mange som er som BMW. Hærlig med cruise kontroll som stopper og starter selv, samt køassistent. Komfortsetene er også veldig bra. En hærlig bil, kunne gått litt lengere på ren st

Score 9.2

Vurdert av Tonnes

BMW X3 (2021)

Meget bra bil med enorm kjøreglede.

Score 9.4

Vurdert av Fausjen

BMW X4 (2015)

En herlig bil. Har vært minimalt med problem på de første 100000 km. Det som har vært er tatt på garanti. Brukes hovedsakelig som hytte bil. Neste bil, samme type eller X6.

Score 8.2

Vurdert av MORMO

BMW 5-Serie (2009)

Et meget trivelig bekjentskap

Score 9.6

Vurdert av Tejj

BMW X5 (2014)

En fantastisk maskin som virkelig kan anbefales. Er riktig nok tung og har stor motor, så den kan jo ha potensial for kostbare reparasjoner etter utløp av garanti.

Score 8.0

Vurdert av BirkMcKnirk

Skoda Superb (2019)

Ligger i navnet superb!!

Score 9.8

Vurdert av Cbye