Hvilken bil ser du etter?

Tilbake til front | Skriv en vurdering
2006 Mercedes-Benz S-klasse S500 L Aut Sedan Bensin

Vurdert av Simen Malerbakken

Score 6/10

Dette er for meg den ultimate komfort og langturs bilen. Tidligere hadde jeg 2010 Audi A8 4,2 TDI quattro og det eneste jeg savner fra den er quattro. S-klassen er bedre på komfort, seter, ergonomi, plass og støy. Audien var litt mer drivstoffgjerrig, men det blir peanøtter da verditapet var mer enn dobbelt så stort.
Totalt er dette noe av det beste jeg har eid, og også neste bil blir nok en slik S 500 L dog med 4-matic.

Kjøreglede

9 / 10
Kjøregleden er fin, spesielt er dette en komfortabel og milslukende bil. Noen banebil er det ikke, men den er utmerket på autobahn.
Bilen sluker mil mer behagelig enn noen tidligere S-klasse og er sine konkurrenter overlegen på komfort. Spesielt er det støydempingen og setene jeg vil trekke frem, dette kombinert med sterknok motor og en nærmest sømløs automatgirkasse. V8'ern er godt isolert, men avgir litt brumm ved høyt turtall, ellers gjør den lite av seg. Både vind og dekkstøy er forbilledlig dempet og selv i hastigheter langt over 200km/t er bilen både stabil, komfortabel og rolig. En nærmest stoisk ro brer seg i bilen. Dens uovertruffene komfort går desverre utover dens prestasjoner som kjøremaskin. Den har tildels store karroseribevegelser i slalomøvelsene og den noe avdempede styreresponsen gjør den mindre egnet på bane. Inn i svinger slår både pre-safe og bremseassistanse inn, og det krever tilvenning å få med seg fart i kurvene, selv på den ganske åpene og romslige Vålerbanen merker en at det er mange kilo som skal med. Da Mercedes-Benz laget disse målte man førernes puls og i snitt hadde S-klasse eiere lavere puls enn A8 og 7-serie eiere, siden jeg har hatt konkurrentene kan jeg underskrive på det.

Kvalitet/driftssikkerhet

9 / 10
Statistisk sett veldig lite trøbbel med disse. Bilene er godt sammenskrudde, høy kvalitet ikke bare opplevd kvalitet men også faktisk. Bilene er godt ingenierte og gir en følelse som best kan beskrives som Mercedes-Benz følelsen, en slags følelse av at alt er i orden og alt er tenkt på. Selv har jeg opplevd enkelte små ting, noe som skyldes en kombinasjon av tidlig produksjon og tidligere eiers slette vedlikehold. Alle reparasjoner er utført i forbindelse med service. Og kan ikke direkte legges på bilen.

Plass/praktiske løsninger

5 / 10
Bilen har stor plass, min er utstyrt med skiluke, det er praktisk, likevel er jo en stasjonsvogn betydelig mer praktisk for aktive normenn. Et stort og ryddig bagasjerom, med både posehengere, lastenett og surrekroker gjør plassering av last enkel og praktisk. Både dybde og lengde er svært tilfredstillende.
I kupeen er det godt med små rom til oppbevaring, både i dører og midtkonsoll. Den avkjølte delen av midtkonsollen kunne kanskje vært litt dypere, men det holder fint til et par flasker vann. Takket være den elektroniske girspaken er det godt med rom til småsaker og to digre koppholdere i midtkonsollen. Både oppbevaringsrom og hylle i dørene gjør også oppbevaring der enkelt.

Økonomi/kostnader

3 / 10
Sammenlignet med andre biler i denne klassen er den bra. Det er helt klart ikke en bil om luksusfellen er et faremoment. Her snakker vi bil med nypris på over 2 millioner og da er det klart at også vedlikehold bærer preg av dette. Husk at velholdte biler er billigere enn litt slumsete holdte biler.

Drivstoff/forbruk

4 / 10
Drivstoff er nok i totalvurderingen ganske ubetydelig, men den ligger pent, min har et snitt på 1,2 liter pr mil, noe jeg må si er pent gitt at det er mye småkjøring og langturer ofte er på autobahn i god fart. Jeg fant et bilde av kjørekomputer etter en tur i Norge og i normalt lave hastigheter som her er forbruket absolutt komfortabelt.

Flere vurderinger

Mercedes-Benz EQA (2022)

Nydelig, kvalitetsbil, men deilig komfort og enkel betjening

Score 9.6

Vurdert av Mona

Tesla Model Y (2022)

I sum en veldig god og praktisk bil å kjøre. Noe trøbbel underveis da vi måtte skifte alle foringer i bærearmer bake etter bilen hadde gått 60.000km. Dette hadde kostet 26.000,- om bilen hadde

Score 7.8

Vurdert av Aleksander

Toyota Prius Plug-in (2017)

Er presis og god å kjøre. Litt vindstøy bak i god fart. Meget fornøyd!

Score 9.4

Vurdert av Rekkeviddeangst

Hongqi E-HS9 (2022)

Flott og stor bil. Godt fornøyd med lite feil.

Score 8.6

Vurdert av Lodde

Polestar 2 (2022)

Elsker alt ned denne bilen

Score 9.8

Vurdert av John

Volvo V60 (2019)

Veldig fornøyd med setene, kjørekomfort og bedre plass kontra min forrige V60 MY11. Har ikke opplevd store feil til nå med 64650km på telleren.

Score 7.8

Vurdert av Toffie

Volkswagen Transporter (2008)

Kjøpte bilen i 2012, solid arbeidsbil god fremkomlighet hele året,Deilig å kjøre langturer. har ikke savnet 4wd. Lavt olje forbruk normalt diesel forbruk ingen sinke itrafikken.Bra ELanlegg. Har a

Score 8.4

Vurdert av Kroken

Opel Ampera-e (2018)

Super elbil med meget god rekkevidde på sommertid, sånn passe på vintertid. Treig hurtiglading, særlig på vintertid. Ellers en meget førnøyd eier.

Score 8.6

Vurdert av Pelle

BMW 5-Serie (2009)

Stilren bil med nydelige kjøreegenskaper. Gir ekte kjøreglede. Driftsikker og komfortabel. Karosseriet er estetisk vakkert med fine linjer. Manuell girkasse.

Score 9.8

Vurdert av Alice

Volvo XC40 (2021)

Beste bilen jeg har hatt! (Jeg har hatt over 20 biler, hovedsaklig BMW, Volvo, Saab og Land Rover)

Score 9.4

Vurdert av Knolte

Volkswagen ID.4 GTX (2021)

Dette er en bil som er god å kjøre, ivaretar familienes plassbehov, og har flere gode løsninger. Men jeg har hatt mange elektroniske feil, speiselt ved fuktig vær/ væromslag. Førerdør lar seg

Score 7.0

Vurdert av Konnerusk

Subaru B9 Tribeca (2007)

Kjempe komfortabel bil, stor plass. Gjør vinteren til en lek med Subarus fine all wheel system. Og artig lyd fra H6. Anbefales men kan være dyrt med deler kontra en den annet. Men er generelt drifts

Score 8.8

Vurdert av Alexh6

Fisker Ocean (2022)

Hvis en som kjøper er villig til å vente på løpende oppdateringer, så vil en få en meget bra bil. Teknisk/mekanisk er bilen bygd mye mer solid enn for eks Tesla som stadig har mekaniske utfordr

Score 8.6

Vurdert av Randre

Toyota bZ4X (2022)

Trygg og pålitelig. Svært god på vinterføre

Score 7.8

Vurdert av Odin