Hvilken bil ser du etter?

Tilbake til front | Skriv en vurdering
2020 Volvo V60 Cross Country D4 190hk AWD aut Stasjonsvogn Diesel

Vurdert av Dieselforkjemperen

Score 9/10

Har kjørt Volvo siden Duett, og er blitt veldig glad i min nye Volvo. Under "Kvalitet/driftssikkerhet" har jeg oppsummert både positive og negative ting. Får håpe Volvo får orden på noe av det negative. Manglende blindsonevarsling med tilhenger når du trenger det mest, er ikke Volvo interessert i å gjøre noe med. Når jeg velger bil, må det være en god trekkvogn. Forrige modell V60 ble valgt til årets trekkvogn i England, og den nye er selvfølgelig enda mye bedre.

Kjøreglede

9 / 10
Vanskelig å finne noe bedre blant vanlige stasjonsvogner på markedet.

Kvalitet/driftssikkerhet

8 / 10
Dette er en kjøremaksin av de sjeldne, med Volvos fantastiske seter. Bare synd de ikke kunne leveres med de nye ullstoffene som kommer i Polestar. En annen forbedring fra tidligere modeller er frontlyset. Med 60 m lenger fjernlys enn Audi A4, og super fjernlysautomatikk er dette beste lys på markedet bortsett fra biler med laser. Maskeringen av både møtende og forankjørende biler er perfekt. Polestar-oppgraderingen var dyr, men en stor forbedring. På ECO kjøremodus har jeg oppnådd forbruk helt nede i 0,35 pr mil. Normalt kjører jeg på mellom 0.5 og 0,6. Talestyring fungerer endelig tilfredsstillende. Kjøreegenskapene er blitt veldig bra, og bedre på V60 CC enn standard V60. I Polestarmodus strammer den seg opp, krenger mindre, og får egenskaper veldig få er i nærheten av. Design er tatt til et nytt nivå, og jeg får anerkjennende kommentarer fra bileiere som ikke har vært fan av Volvo tidligere.

Hva er da negativt? I bruksanvisningen for Volvo V60 CC står følgende på side 344: Funksjonen BLIS deaktiveres automatisk hvis en tilhenger kobles til bilens elektriske anlegg. Dette mener jeg er direkte farlig, da blindsonevarsling er mer nødvendig ved tilhenger og campingvogn-kjøring. På forrige modell var blindsonevarlslingen plassert i speilet, og fungerte utmerket. Nå er den radarbasert, og plassert helt bak, og virker ikke med henger. ESC og TSA (antiskrens og tilhengerstabilisator) fungerer ikke bra. På campingferie til Frankrike i sommer hadde jeg en rekke nestenulykker. ESC og TSA var innkoblet, og ved forbikjøring av trailere med en litt brå bevegelse og full gass, slo bremsene inn på forhjulene, og cruisekontrollen kuttet ut. Jeg mistet farten og ble nesten påkjørt av tutende biler bakfra. Etter flere dager med problemer, slo jeg av ESC, men da forsvant også cruisekontrollen. Campingvognen som har egen stabilisator ble liggende roligere, men etter seks timer på tysk motorvei savner man cruisekontroll. Jeg er nå i ferd med å bytte til en campingvogn uten stabilisator, og håper det blir bedre. Dette anser jeg som en meget alvorlig sikkerhetsrisiko, noe som forlengst er meldt inn til Volvo i Norge og Sverige, uten å bli tatt særlig alvorlig. Nå ser jeg at Volvo tilbakekaller en del biler på grunn av det automatiske bremsesystemet. Håper det da blir bedre. Jeg har også opplevd at bilen plutselig bremser på motorveien uten tilhenger, og det er ganske skremmende.
Veldig synd at ikke bilen leveres som diesel-hybrid. Når man ser på suksessen til Mercedes, er det merkelig at Volvo har kuttet ut den løsningen. Et hjertesukk til slutt - nå må Volvo komme med noen friske farger. Tror det må være det mest konservative merket når det gjelder spenstige farger. Jeg kjører Fusion red, som er den minst kjedelige, men skulle gjerne hatt mer å velge i.


Plass/praktiske løsninger

9 / 10
Ikke noe negativt i forbindelse med mine behov.

Økonomi/kostnader

9 / 10
Forbruket er som forventet eller bedre, men innkjøpsprisen ble noe høy.

Drivstoff/forbruk

10 / 10
Med ECO-kjøremodus og "egg" under gasspedalen kjørte jeg som nevnt et lengere strekk på 0.35. Det er utrolig bra med 200hk diesel.

Flere vurderinger fra samme modell

Volvo V60 Cross Country (2020)

Totalt en bil som er meget god og behagelig . Minus på denne etter mitt syn er litt for høgt forbruk og elendige ryggelys.

Score 7.8

Vurdert av Lidvar

Volvo V60 Cross Country (2020)

Superkomfortabel og ser veldig bra ut. Velproporsjonert. Veldig fornøyd!

Score 9.8

Vurdert av Schwerre

Volvo V60 Cross Country (2019)

Trygg og sikker kjøremaskin med høy kvalitetsføølelse

Score 9.2

Vurdert av EiBy

Volvo V60 Cross Country (2017)

Svært komfortabel, sterk og sikker bil. God bakkeklaring. Bilen føles veldig gjennomtenkt med gode tekniske løsninger. Volvo On Call gir mange muligheter med bilen.

Score 10

Vurdert av Morten

Volvo V60 Cross Country (2017)

Volvo V60 CC AWD FANTASTISK BIL!

Score 8.6

Vurdert av Jan b

Volvo V60 Cross Country (2016)

Har en V60CC med T5-motoren. Rett og slett den beste bilen jeg har eid noensinne. Fantastisk kjørefølelse til tross for høyden og med T5-motoren har man det de fleste trenger av krefter. Bilen er h

Score 9.0

Vurdert av Hans

Volvo V60 Cross Country (2016)

Må bare prøves en krysning melom xc70 og v60

Score 10

Vurdert av Jarle

Volvo V60 Cross Country (2016)

Tallvurderingene taler for seg, og skuffet over drivstoffforbruket. Sjekket tydeligvis ikke dette godt nok i forkant - stolte for mye på oppgitte verdier. Tidligere verdier (også for Volvo) har vær

Score 6.8

Vurdert av truls

Volvo V60 Cross Country (2016)

Perfekt bil for norske veier og kjøreforhold. Høy bakkeklaring, men likevel passe dynamisk på svingete veier. Selv den minste motoren (D3) er mer enn kraftig nok i denne bilen.

Score 7.8

Vurdert av Jan

Volvo V60 Cross Country (2016)

Helt fantastisk kjøreopplevelse og sikkerheten er på topp.

Score 8.4

Vurdert av 1966

Flere vurderinger

BMW 3-Serie (2006)

Nydelig bil, men helt passe utstyr. Artig å kjøre, helt grei når det kommer til plass men alt for dyre deler hos merkevare butikker i Norge.

Score 7.2

Vurdert av Frolf

Mercedes-Benz Vito (2017)

Fordelene veier ikke opp for ulempene. Usikker på om det blir stjerne i grillen neste gang jeg bytter.

Score 5.8

Vurdert av Jegern

Hyundai Kona electric (2020)

«Billigbil» som selges dyrt

Score 3.8

Vurdert av Denis

BMW X2 (2019)

Blir nok en tilsvarende X2 neste periode

Score 9.6

Vurdert av BMWTor

BMW M2 Competition (2020)

En av de beste sportsbilene man kan få tak i idag. Blandingen av en helt rå kjøremaskin, og nokk plass gjør den suveren. Vanvittig morsom bil.

Score 8.8

Vurdert av Hans

BMW 3-Serie (2013)

Suveren bil for den kjøreglade. Den 5. BMW'en i familien og den beste til nå.

Score 8.4

Vurdert av Eivind

Mercedes-Benz EQC (2020)

Super bil!

Score 9.6

Vurdert av Andreas

BMW 3-Serie (2018)

Alt bra unntatt kort elmotorens korte kjørelengde. Hadde jeg visst dette/fått det opplyst av selger, hadde jeg ikke kjøpt denne bilen. 26 km mot markedsført som 50.

Score 7.2

Vurdert av Gretemor

Polestar 2 (2020)

Ikke mye som kan slå denne bilen til den prisen mtp ytelse, praktikalitet og utstyr. Veldig fornøyd, men trekker litt ned pga. sittestilling.

Score 9.0

Vurdert av Kristian

Hyundai Kona electric (2019)

Topp nr 2 bil, lite feil og suveren rekkevidde.

Score 8.8

Vurdert av Lars

BMW 5-Serie (2017)

Comfortsetene er de beste på markedet som gir den riktigste støtte for ryggen. De eneste i premiumsegmentet som kan vinkle skulderpartiet separat. Massasjefunksjonen har utallige variasjoner. Den

Score 10

Vurdert av 5erfrelst

Hyundai Kona electric (2020)

God bil.

Score 8.4

Vurdert av Kimgunnar

BMW 3-Serie (2014)

ALPINA D3 Biturbo Allrad. Ikke så mange som vet hva dette er, men de som vet sperrer øynene opp og kommer gjerne bort for både bilder og en prat. Ulv i fåreklær som kan overraske mange. Meget

Score 8.4

Vurdert av fredde86

Nissan Leaf (2020)

Bilen er helt etter forventningene. Ingenting å klage på. :-)

Score 10

Vurdert av JanB

Volvo 460 (1994)

Bilen ble vurdert som en av ´´bilene fra helvete´´ Kjøpte min ny i 94, har kjørt 219000 km med den uten noen større feil,har skiftet mansjetter på drivaksler,et par små stag i forstilling,ald

Score 7.4

Vurdert av Knusk