Hvilken bil ser du etter?

Tilbake til front | Skriv en vurdering
2020 Volvo V60 Cross Country D4 190hk AWD aut Stasjonsvogn Diesel

Vurdert av Dieselforkjemperen

Score 9/10

Har kjørt Volvo siden Duett, og er blitt veldig glad i min nye Volvo. Under "Kvalitet/driftssikkerhet" har jeg oppsummert både positive og negative ting. Får håpe Volvo får orden på noe av det negative. Manglende blindsonevarsling med tilhenger når du trenger det mest, er ikke Volvo interessert i å gjøre noe med. Når jeg velger bil, må det være en god trekkvogn. Forrige modell V60 ble valgt til årets trekkvogn i England, og den nye er selvfølgelig enda mye bedre.

Kjøreglede

9 / 10
Vanskelig å finne noe bedre blant vanlige stasjonsvogner på markedet.

Kvalitet/driftssikkerhet

8 / 10
Dette er en kjøremaksin av de sjeldne, med Volvos fantastiske seter. Bare synd de ikke kunne leveres med de nye ullstoffene som kommer i Polestar. En annen forbedring fra tidligere modeller er frontlyset. Med 60 m lenger fjernlys enn Audi A4, og super fjernlysautomatikk er dette beste lys på markedet bortsett fra biler med laser. Maskeringen av både møtende og forankjørende biler er perfekt. Polestar-oppgraderingen var dyr, men en stor forbedring. På ECO kjøremodus har jeg oppnådd forbruk helt nede i 0,35 pr mil. Normalt kjører jeg på mellom 0.5 og 0,6. Talestyring fungerer endelig tilfredsstillende. Kjøreegenskapene er blitt veldig bra, og bedre på V60 CC enn standard V60. I Polestarmodus strammer den seg opp, krenger mindre, og får egenskaper veldig få er i nærheten av. Design er tatt til et nytt nivå, og jeg får anerkjennende kommentarer fra bileiere som ikke har vært fan av Volvo tidligere.

Hva er da negativt? I bruksanvisningen for Volvo V60 CC står følgende på side 344: Funksjonen BLIS deaktiveres automatisk hvis en tilhenger kobles til bilens elektriske anlegg. Dette mener jeg er direkte farlig, da blindsonevarsling er mer nødvendig ved tilhenger og campingvogn-kjøring. På forrige modell var blindsonevarlslingen plassert i speilet, og fungerte utmerket. Nå er den radarbasert, og plassert helt bak, og virker ikke med henger. ESC og TSA (antiskrens og tilhengerstabilisator) fungerer ikke bra. På campingferie til Frankrike i sommer hadde jeg en rekke nestenulykker. ESC og TSA var innkoblet, og ved forbikjøring av trailere med en litt brå bevegelse og full gass, slo bremsene inn på forhjulene, og cruisekontrollen kuttet ut. Jeg mistet farten og ble nesten påkjørt av tutende biler bakfra. Etter flere dager med problemer, slo jeg av ESC, men da forsvant også cruisekontrollen. Campingvognen som har egen stabilisator ble liggende roligere, men etter seks timer på tysk motorvei savner man cruisekontroll. Jeg er nå i ferd med å bytte til en campingvogn uten stabilisator, og håper det blir bedre. Dette anser jeg som en meget alvorlig sikkerhetsrisiko, noe som forlengst er meldt inn til Volvo i Norge og Sverige, uten å bli tatt særlig alvorlig. Nå ser jeg at Volvo tilbakekaller en del biler på grunn av det automatiske bremsesystemet. Håper det da blir bedre. Jeg har også opplevd at bilen plutselig bremser på motorveien uten tilhenger, og det er ganske skremmende.
Veldig synd at ikke bilen leveres som diesel-hybrid. Når man ser på suksessen til Mercedes, er det merkelig at Volvo har kuttet ut den løsningen. Et hjertesukk til slutt - nå må Volvo komme med noen friske farger. Tror det må være det mest konservative merket når det gjelder spenstige farger. Jeg kjører Fusion red, som er den minst kjedelige, men skulle gjerne hatt mer å velge i.


Plass/praktiske løsninger

9 / 10
Ikke noe negativt i forbindelse med mine behov.

Økonomi/kostnader

9 / 10
Forbruket er som forventet eller bedre, men innkjøpsprisen ble noe høy.

Drivstoff/forbruk

10 / 10
Med ECO-kjøremodus og "egg" under gasspedalen kjørte jeg som nevnt et lengere strekk på 0.35. Det er utrolig bra med 200hk diesel.

Flere vurderinger

Toyota Hiace (2005)

Kjekk bil, praktisk og kjempe gøy å kjøre og eie. Med en hiace har du alt du trenger. Campingbil, arbeidsbil, familie bil etc etc... funker til alt. Genial bil.

Score 9.2

Vurdert av Hiacedigger

Skoda Kodiaq Scout (2018)

Fornøyd med bilen men bruker endel bensin. Veldig god plass

Score 8.2

Vurdert av Kusch

Volvo S80 (2007)

Krute god bil. Slitesterk og gir sjelden noen overraskelser

Score 7.8

Vurdert av Eskil

Mitsubishi Colt (2008)

200k nådd og ingen feil må motor og girkasse, slitedeler er eneste som har røket.

Score 9.0

Vurdert av Norm

Kia Soul EV (2018)

Herlig bil som er mye større en man skulle tro, bortimot feilfri på 50000km. Minuset må være lakk kvaliteten.

Score 9.0

Vurdert av Allroad

Audi A4 allroad (2015)

Meget bra bil, men noe dyr i innkjøp og servicer.

Score 8.2

Vurdert av Allroad

Volvo XC60 (2020)

Alt i alt en herlig bil! Anbefales for alle!

Score 8.2

Vurdert av Ride

Audi Allroad (2008)

Bra bil

Score 7.8

Vurdert av Audi

Mercedes-Benz GLE (2016)

Fantastisk komfortabel og rask. Kjøreglede. Litt høyt forbruk på langkjøring. Men den daglige lokale kjøring på elektrisk Kompenserer vekdig . Gjennomsnittsforbruk 0,85/mil.

Score 8.0

Vurdert av Bjoden

Volvo V50 (2006)

Helt grei når den fungerer, men grunnet helt ekstremt mange problemer, spesielt med motor, er dette en bil du helst bør styre unna.

Score 4.2

Vurdert av Aslak

BMW 5-Serie (2011)

Veldig god og driftssikker bil. Har godt bunndrag, girkasse girer silkemykt. En sitter veldig godt, til tross for at det kanskje blir litt liten plass ? Absolutt den beste bilen jeg har hatt.

Score 8.6

Vurdert av Folviken

Ford Galaxy (2012)

Ford Galaxy, den mest geniale bil jeg noensinne har eid, kanskje ikke den peneste bilen men han som har designet denne bilen fortjener Nobels fredspris. En fantastisk bil for en småbarnsfamilie.

Score 8.6

Vurdert av Simon

Mercedes-Benz E-klasse (1995)

Kort oppsummert mener jeg dette er en helt super bil, dette gjelder forsåvidt alle 124 bilene til Mercedes Benz :)

Score 9.2

Vurdert av Nyland

Mitsubishi Outlander PHEV (2017)

Flott familiebil. Ikke hatt noe kostnader utenom service. Fremragende fremkommelighet sommet og vinter. Bra bagasjerom med el-bakluke. Ett minus er den såkalte talestyrte tlf løsningen. Ikke bra!

Score 8.8

Vurdert av Darn

Subaru Forester (2003)

8/10 for min egen del. MEGET fornøyd med driftssikkerhet og kvalitet! Litt trangt om plassen for 2 voksne og 2 barn. Fantastisk vinterbil som pløyer seg gjennom en halvmeter med nysnø any day of th

Score 7.4

Vurdert av Fairchild7