Hvilken bil ser du etter?

Tilbake til front | Skriv en vurdering
2005 Alfa Romeo 156 Sportwagon 1,8 TS Distinctive Stasjonsvogn Bensin

Score 6.6/10

Fin å kjøre, med et praktisk og godt førermiljø. Bil med noe frynsete rykte kvalitetsmessig, men virker som om Alfa Romeo hadde brukbar kontroll på de siste årsmodellene av 156. Noe trekk dog for noe forstillingsproblemer - en konsekvens av oppsett bygget for kjøreglede og ikke hard bruk/dårlig underlag. Forbruk på det jevne. Vurderer Alfa også ved neste bilkjøp.

Kjøreglede

8 / 10
Morsom bil å kjøre. Litt stivere i fjæringa enn gjennomsnittet, men godt forhold mellom komfort og kontakten mot underlag. Godt førermiljø uten for mye stæsj (tross alt en noe tilårskommen bilmodell).

Kvalitet/driftssikkerhet

7 / 10
Noe forstillingsproblemer - stag som må byttes ofte. Utover det kun opplevd å måtte bytte vanlige slitedeler til normale intervaller. Alfa har hatt rykte på seg å også ha noe trøbbel med det elektriske, men dette har ikke vært noe problem med denne siste års-versjonen av 156 (kjørelengde 120.000 etter 12 år). Lite rust (galvanisert/utvikler seg sent) til tross for noe dårlig lakkjobb enkelte steder - men dette skyldes nok i like stor grad slappt vedlikehold (vask og polering) fra min side.

Plass/praktiske løsninger

6 / 10
Til å være stasjonsvogn er lasteplassen knøtt. Men hvis man ikke har fått med seg dette når man kjøper bilen, så... Minus for manglende koppholder og knotete plassering av bryter for varme i setene.

Økonomi/kostnader

6 / 10
Helt på det jevne... Har ikke blitt ruinert av å eie en Alfa. Vurderer seriøst å gå til anskaffelse av ny Alfa om ett par år.

Drivstoff/forbruk

6 / 10
Også helt på det jevne. Drikker nok et par desiliter pr mil over det som er normalen for tilsvarende biler idag.

Flere vurderinger

Mercedes-Benz B-klasse (2013)

Veldig fornøyd med bilen

Score 9.4

Vurdert av Geir

Mitsubishi L300 (1995)

Fantastisk redskap. 4x4 uten senterdiff, god bakkeklaring og lavserie tar deg frem de fleste plasser men manuelle frinav anbefales da de originale automatiske er lunefulle. Greit forbruk men lav komfo

Score 8.8

Vurdert av Delica

Toyota RAV4 (2014)

Suveren bil. Ingen problemer. Ikke noe fartsfantom, så hold deg i køen.

Score 8.6

Vurdert av Knuto

Hyundai i40 (2012)

Denne bilen er utmerket uansett hvilke årstid du kjører, du har god plass til gjestene og deres rot. Lekkert utseende med dårlig fjernlys, deler som ryker radig. Samtidig er bilen ingen stor utgift

Score 9.0

Vurdert av Paalig

Mercedes-Benz E-klasse (2012)

Bilen gir en gedigen følelse og understellet svelger unna det meste av ujevnheter uten at de i kupeen merker noe særlig til det. Multikontursetene med massasje og aktiv sidestøtte gjør at selv len

Score 9.6

Vurdert av Paalig

Toyota RAV4 (2017)

Veldig godt tilfreds

Score 9.4

Vurdert av Bj123

Porsche Macan (2017)

Utrolig komfortabel og sportslig SUV. Veldig anbefalt om du leiter etter en litt mindre SUV.

Score 9.0

Vurdert av Porschemacan17

Porsche Boxster (1998)

Bil med flott design som mange snur seg etter på gaten. Fantastisk kjørebil spesielt taket av. Kjapp nok selv med automat (2,5l/tiptronic). Mws litt håndbøker er det relativt greit å skru på bil

Score 7.8

Vurdert av Lilleblaa

Honda CR-V (2007)

Driftsikker og god bil.

Score 9.2

Vurdert av Thomas

Ford Mondeo (2011)

En bil som levera bra på alle punkt. Billig å forsikre og og lite tull. Parksensor bak er noko som får mykje juling gjennom vinteren og er ofte et problem på desse bilane. Sjekk også svinghjul. S

Score 9.2

Vurdert av Hopis

Peugeot 106 (1997)

Veldig fin studentbil.

Score 4.6

Vurdert av Maria92

Mazda 6 (2014)

Veldig svak lakk, som ruster mere enn de europeiske konkurrentene jeg har hatt. Ellers en grei familiebil. Litt lett bil hvis man skal dra med seg campingvogn. Her er feks vw passat bedre egnet.

Score 7.2

Vurdert av Mazda 6

Renault Captur (2014)

Bilen har faktisk imponert meg ! Har nå gått 63 000km, og er 2013mod. Bilen har bare fungert perfekt hele tiden.

Score 9.6

Vurdert av Jens

Ford Focus (2010)

Vi kjøpte denne bilen da den var 6 år gammel, og rulla ca 100000 km. Hadde ingen store forventninger til bilen, men må si jeg er strålende fornøyd. Det har ikke vært noen store kostnader enda.

Score 7.8

Vurdert av Staalee

BMW X5 (2011)

Kjøpte drømebilen og har ikke blitt skuffet enda. Men man vet aldri med eldre blir. Krysser fingrene for at man slipper altfor store overraskelser.

Score 8.8

Vurdert av Aleks