Hvilken bil ser du etter?

Tilbake til front | Skriv en vurdering
2005 Alfa Romeo 156 Sportwagon 1,8 TS Distinctive Stasjonsvogn Bensin

Score 6.6/10

Fin å kjøre, med et praktisk og godt førermiljø. Bil med noe frynsete rykte kvalitetsmessig, men virker som om Alfa Romeo hadde brukbar kontroll på de siste årsmodellene av 156. Noe trekk dog for noe forstillingsproblemer - en konsekvens av oppsett bygget for kjøreglede og ikke hard bruk/dårlig underlag. Forbruk på det jevne. Vurderer Alfa også ved neste bilkjøp.

Kjøreglede

8 / 10
Morsom bil å kjøre. Litt stivere i fjæringa enn gjennomsnittet, men godt forhold mellom komfort og kontakten mot underlag. Godt førermiljø uten for mye stæsj (tross alt en noe tilårskommen bilmodell).

Kvalitet/driftssikkerhet

7 / 10
Noe forstillingsproblemer - stag som må byttes ofte. Utover det kun opplevd å måtte bytte vanlige slitedeler til normale intervaller. Alfa har hatt rykte på seg å også ha noe trøbbel med det elektriske, men dette har ikke vært noe problem med denne siste års-versjonen av 156 (kjørelengde 120.000 etter 12 år). Lite rust (galvanisert/utvikler seg sent) til tross for noe dårlig lakkjobb enkelte steder - men dette skyldes nok i like stor grad slappt vedlikehold (vask og polering) fra min side.

Plass/praktiske løsninger

6 / 10
Til å være stasjonsvogn er lasteplassen knøtt. Men hvis man ikke har fått med seg dette når man kjøper bilen, så... Minus for manglende koppholder og knotete plassering av bryter for varme i setene.

Økonomi/kostnader

6 / 10
Helt på det jevne... Har ikke blitt ruinert av å eie en Alfa. Vurderer seriøst å gå til anskaffelse av ny Alfa om ett par år.

Drivstoff/forbruk

6 / 10
Også helt på det jevne. Drikker nok et par desiliter pr mil over det som er normalen for tilsvarende biler idag.

Flere vurderinger

Volkswagen Touareg (2005)

Fantastisk å kjøre, men absolutt anbefales ikke. Har hatt masse problemer i løpet av ca. 10 måneder brukte jeg ca 28000 kr. På Forskjellige deler som selvfølgelig Luftfjæring, egr rør, ka

Score 6.2

Vurdert av Loni

Mitsubishi Outlander (2008)

Traust, solid og praktisk.

Score 7.2

Vurdert av Thomas

Mazda CX-5 (2017)

Hadde 2014 2.0 optium tidligere. Er en mye bedre utstyrt,friskere og roligere bil dett. Er positivt overrasket av forbruket. 0,7 i gjennomsnitt på 18000 km blandet kjøring. Er spesielt fornøyd med

Score 8.8

Vurdert av Mads

Audi A4 (2009)

God å kjøre, spesielt på langtur. Forferdelig dyr å holde i stand. Utsatt for rust, og motorhavari. Min havarerte etter 9 år, og skifte ble så dyrt at den endte på finn som delebil/rep.objekt.

Score 5.2

Vurdert av Klaps

Mazda CX-5 (2014)

Totalt en meget god bil. Især på vinterføre. Irriterende at ikke drivreimen holder mer. Har hørt at dette er et problem på mange CX5.

Score 7.4

Vurdert av Eddie

Peugeot 508 (2015)

Registreringsnummeret kobler ikke opp til riktig modellutgave. Fin bil. En glede å kjøre. Det blir Peugeot neste gang også, 508 ladbar hybrid kanskje?

Score 9.4

Vurdert av Arne

Mercedes-Benz B-klasse (2005)

Bilen er en fin bruksbil som tar deg fint fra a til å. Litt liten motor som sliter i bakker med tung last, men ellers komfortabel bil og har ikke hatt problemer med den! Eneste er at det er sveiv på

Score 7.2

Vurdert av Trym

Audi A4 (2002)

Fantastisk bil. 16 år gammel og tilsammen 1100 kroner i reparasjon på verksted (i tillegg til ett batteriskifte og vanlige servicer). Rustfri.

Score 9.0

Vurdert av EG01

Mercedes-Benz GLK (2013)

Meget god og feilfrie bil selv etter 125000 km på telleren

Score 9.0

Vurdert av Rpeinan

BMW X1 (2010)

Alt i alt en god bil, sportslig og tøff og se på. Dette gjelder også på veien, tar seg godt frem! Har dessverre de vanlige BMW barnesykdommene som litt kast i bremser, og andre slitedeler. Men a

Score 8.2

Vurdert av Golingen

BMW X1 (2010)

Alt i alt en god bil, sportslig og tøff og se på. Dette gjelder også på veien, tar seg godt frem! Har dessverre de vanlige BMW barnesykdommene som litt kast i bremser, og andre slitedeler. Men a

Score 8.2

Vurdert av Golingen

Hyundai i30 (2018)

Fornøyd med bilen. Har den 2. Hyundai i30 som er kjøpt ny. Den 1. hadde kun `ett` oppdaget problem som var pakning for ryggekamera. Kamera er byttet på garanti.

Score 9.2

Vurdert av kutern

Tesla Model S (2015)

Som bilmekaniker kan jeg si at dette er enkelt og greit den bilen som har gitt meg og kona mest kjøreglede. Vi har hatt bilen i bare noen måneder men har allerede kjørt dobbelt så mye som vi vi

Score 9.6

Vurdert av Ruben

Volkswagen Touran (2004)

Super bil! God plass bak, og skal man ha med seg noen ekstra er det bare å smelle opp de 2 ekstra setene bak så har man plass til 7

Score 8.0

Vurdert av Touraneier

Mercedes-Benz GLK (2013)

Rett og slett en praktis bil for 2 mennesker. Fin i byen, bygda og på landeveien. Bilen er veldig lettkjørt. Utrolig gode egenskaper på vinteren. 4x4 systemet fungerer særdeles godt.

Score 7.6

Vurdert av 1911