Hvilken bil ser du etter?

Tilbake til front | Skriv en vurdering
1997 Audi S6 2,2 20V 6-gir Avant Stasjonsvogn 5

Score 7/10

Audi S6 er en bil som enhver bil entusiast burde eie, eller ivertfall prøve en dag! Den fantastiske 5 sylinder turbo maskinen tåler mye, og vræler noe helt fantastisk og er noesom bare må oppleves! Interiøret er av høy kvalitet og komfort, men det merkest at bilene nærmer seg over 20 år gamle - selv de nyeste modellene som denne 1997 modellen. Ingen koppholdere er et minus, samt feil som slakk i div. foringer og stabilisatorer. Bortsett fra dette finner man meget skjelden store feil i motor, og disse bilene ruller meget langt før de gir seg. Stor kjøreglede, og en fremkommelighet som nesten ingen andre vanlige stasjonsvogner kan sammenligne seg med, er Audi S4/S6 en bil man definitivt burde være på jakt etter. Et godt tips er derimot og vente på pene eksemplarer for og spare seg for reparasjonsutgifter.

Kjøreglede

10 / 10
Her får du jaggu kjøreglede i alle steg. Fantastisk Quattro som sender 60% kraft bak og 40% fram er en maskin uten like! Den fantastiske femsylinder turbo motoren er et velkjend maskineri fra den orginale Audi Quattro og lever her absolutt opp til forventinger til enhver med smak for motor og kjøreglede! Dette er også en motor som er lett og presse litt ekstra hester ut av, uten at det skader. Disse motorene tåler mye herk. Chiptuning samt større turbo og noen forsterkede pakninger her og der har man lett en hærlig maskin som har over 350HK. 6trinn 01E girkassen er også fabelaktig , og er kjent for og tåle mer enn 800HK.

Kvalitet/driftssikkerhet

7 / 10
I kvalitet/driftsikkerhetsdepartementet scorer også Audi S6 høyt. Det er ofte lang i mellom de særst alvorlige feilene, men vær på utkikk etter typiske små feil som rust på bunn av dører, løse dørlister og slakk i foringer/stabilisator stag er typiske feil. Dette er småting som ikke er meget alvorlige, men er likevel irriterende når de oppstår. Ellers er dette en bil bygd med meget høy kvalitet. De fleste S6 modellene er levert med sportsskinn seter med justering som passer de aller fleste, selv de med relativt stor kroppsbyggning.

Plass/praktiske løsninger

7 / 10
Audi S6 Avant er en stor bil, med utrolig mye plass. Av og til blir man selv overasket hvor mye man kan presse baki en så sportslig og gledelig bil som dette. Derimot er det ingen koppholdere - noe som kan irritere på lang turer. Et godt BOSE-anlegg med integrert forsterker bak er også et mer enn velkomment element, og gjør helhetsopplevelsen av Audi S6 C4 hakket bedre.

Økonomi/kostnader

6 / 10
Store biler med enda større motor er ikke de mest økonomiske maskinene på moder jord. Derimot holder bilene seg fint med generelt vedlikehold, og det er langt mellom de alvorlige feilene. Bytte av stabilisatorer og foringer her og der er derimot til irratasjon og kan fort koste deg noen tusenlapper.

Drivstoff/forbruk

5 / 10
Audi S6 er en ganske dyr bil i bruk, og man burde abosolutt vite hva salgs ferd man legger ut på. Med 230 orginal hester, og et enda høyere hestekreft antall på de fleste S4/S6 på norske veier, må et vist bensinforbruk medregnes. Med småkjøring i by/bygd kan man lett bruke 250-300kr i bensin på en dag. I tillegg trivest disse bilene best med supreme 98 bensin, som også er oppgitt både i instruksjonsbok og i tanklokk.

Flere vurderinger

BMW 5-Serie (2009)

Stilren bil med nydelige kjøreegenskaper. Gir ekte kjøreglede. Driftsikker og komfortabel. Karosseriet er estetisk vakkert med fine linjer. Manuell girkasse.

Score 9.8

Vurdert av Alice

Volvo XC40 (2021)

Beste bilen jeg har hatt! (Jeg har hatt over 20 biler, hovedsaklig BMW, Volvo, Saab og Land Rover)

Score 9.4

Vurdert av Knolte

Volkswagen ID.4 GTX (2021)

Dette er en bil som er god å kjøre, ivaretar familienes plassbehov, og har flere gode løsninger. Men jeg har hatt mange elektroniske feil, speiselt ved fuktig vær/ væromslag. Førerdør lar seg

Score 7.0

Vurdert av Konnerusk

Subaru B9 Tribeca (2007)

Kjempe komfortabel bil, stor plass. Gjør vinteren til en lek med Subarus fine all wheel system. Og artig lyd fra H6. Anbefales men kan være dyrt med deler kontra en den annet. Men er generelt drifts

Score 8.8

Vurdert av Alexh6

Fisker Ocean (2022)

Hvis en som kjøper er villig til å vente på løpende oppdateringer, så vil en få en meget bra bil. Teknisk/mekanisk er bilen bygd mye mer solid enn for eks Tesla som stadig har mekaniske utfordr

Score 8.6

Vurdert av Randre

Toyota bZ4X (2022)

Trygg og pålitelig. Svært god på vinterføre

Score 7.8

Vurdert av Odin

Mercedes-Benz CLK (2001)

Jeg har 3 stk Clk cabriolet,men den morsomste og kjøre er 230kompressor. 200 er en fin kosebil, 320 er en autobahn cruiser da motoren er silkemyk og passe kraftig.

Score 8.8

Vurdert av Clkfan

Ford Fiesta (2017)

Overraskende mye kjøreglede, er nok av de beste i klassen på der punktet. Fin komfort.

Score 8.0

Vurdert av Henrik

Lexus NX (2018)

God bil. MEN: Opplevde å stå fast i snøen og håpte 4wd ville dra meg fram. Men 4wd kobles kun inn under fart! Utrolig, det er jo i slike situasjoner en også trenger 4wd.

Score 7.8

Vurdert av IPtrh

MG ZS EV (2022)

Veldig mye bil for pengene. Super familiebil hvis man trenger god plass. God rekkevidde og man får den rekkevidden som er annonsert. God byggekvalitet.

Score 9.8

Vurdert av Andreas

BMW X5 (2021)

Komfortabel, kjøreglad bil. Ikke voldsom praktisk til tross for størrelse men funker bra for en familie på 4. Har hatt litt problemer med varmeapparatet i bilen men det har blitt løst av forhandle

Score 8.6

Vurdert av David

Toyota Land Cruiser (2019)

Rå arbeidshest som kommer frem overlat men samtidig gir deg komfort i massevis. Legendarisk modellserie.

Score 9.2

Vurdert av Espen

Ford Mustang Mach-E (2021)

Generelt veldig godt fornøyd. Kværneland bil i Bergen har tatt de få ting jeg har klaget på umiddelbart tak i og utbedret.

Score 8.8

Vurdert av Ingemar

BMW i4 M50 (2022)

Herlig bil med god komfort og kjøreglede. Lavt forbruk når man kjører pent og ikke lar seg friste av kreftene.

Score 9.2

Vurdert av 8 mercedes