Hvilken bil ser du etter?

Tilbake til front | Skriv en vurdering
2023 Volvo XC60 T6 350hk AWD Ultimate Dark SUV Bensin/Batteri

Vurdert av Volvoentusiasten

Score 7.8/10

Dette er den beste Volvoen jeg har eid - og jeg har seks Volvo-kjøp på samvittigheten fra tidligere. Etter min mening er den også sjumilssteg bedre kjøremessig enn de eldre utgavene av samme bil. Så hvis du vil kjøpe en brukt med denne drivlinjen - vær obs på at drivlinjeskiftet skjedde midtveis i 2022-modellene. Drivlinjen er slik ladbare hybrider skulle vært fra starten av - du kan gi klampen i bånn på pure-modus uten at du vekker bensinmotoren. Kjøringen blir i praksis da som en el-bil i det daglige, men du har muligheten til å legge av sted på lang kjøretur (feks Oslo - Bergen) uten å bekymre deg for ladekø. Komfortmessig er den også veldig behagelig - veldig gode seter som de aller fleste Volvoer har, her kan du sitte lenge uten å bli sliten.

Det største minuset med bilen er egentlig Google-infotainmentsystemet som i starten var en skuffelse i forhold til det gode gamle Sensus-systemet. Valgmulighetene er færre og det har vært følelsen av at det har vært en beta-versjon. Det har vært litt bugs, blant annet forsvant alle lyder fra kupeen på en kjøretur- dvs at du ikke hørte blinklys, radio, meldinger etc. Som nevnt, har det også vært trøbbel med radioen (fukt i antenne) og med parkeringssensorer. Men alt dette har blitt fikset på Volvo-garanti. God service hos Volvo, men laang ventetid på time. Men det siste halvåret har det kommet flere oppdateringer på google-systemet som gjør at det nå nærmer seg funksjonaliteten som det gamle Sensus-systemet hadde (feks kan du nå veksle mellom adaptiv cruisekontroll og driver assist-cruisekontroll på rattet igjen, og velge vekk innfelling av speil ved låsing).

Et stort savn fra 2019-modell, er at hjulet for valg av kjøremodus er fjernet - tror det skjedde i 2022-modellene. Nå må du inn å velge dette i skjermenyen. veldig knotete manøver å gjøre under kjøring - jeg kjører ofte med Pure-modusen. Men feks når det er varmt, vil man gjerne ha bedre air condition, og da vil man gjerne bytte til hybrid-modus. I det minste kunne kjøremodusene vært tilgjengelig på første skjermbilde slik at man kunne velge dette enkelt. Muligheten for individuelt tilpasset kjøremodus er også fjernet i google-systemet (dette er mulig i sensus-systemet). Hvis du vil ha en bil med ny lang rekkevidde med det gamle sensus-systemet, kan du faktisk få tak i det om du velger V60 eller XC90 2022- late modell.

Men google-systemet venner man seg til. Jeg kan varmt anbefale denne bilen. Den ser også veldig bra ut, særlig i dark-versjon. Jeg har lyst interiør som ser veldig lekkert ut, og setene holder seg godt. Det er ikke så mye stress med lyst skinn som mange skal ha det til. Drivlinjen fungerer sømløst - med T6-en har du alle kreftene du trenger og vel så det. Dempingen i bilen er veldig god. Jeg har standard dempere uten luft - som også oppleves langt bedre enn 2019-modellen. Fungerer supert som elbil i det daglige med drivstoff-fordelene på langtur.

Rekkevidden på strøm er inntil 80 km, noe som er mye bedre enn 2019-modellen jeg hadde tidligere der reell rekkevidde var ca 35 km.

Kjøreglede

9 / 10
Drivlinjen på denne gjør at dette er den beste Volvoen jeg har hatt mht kjøreglede. Her har det skjedd mye med drivlinje, dempere, styring og følelsen av at bilen er godt skrudd sammen sammenliknet med min tidligere XC60 T8 2019-modell. Moro å kunne gi bånn gass på ren el-motoren i pure-modusen uten å vekke drivstoffmotoren.

Kvalitet/driftssikkerhet

7 / 10
Bortsett fra at jeg har måttet bytte radioantenne, parkeringssensorer foran, og en del bugs med infotainment-systemet (bl.a. slutta alle lyder å virke i kupeen), virker kvaliteten god. Volvo-verkstedet har gitt god service og fikset alle feil på garanti. Har ikke vært feil siste seks måneder nå.

Plass/praktiske løsninger

8 / 10
Bilen har gode praktiske løsninger, men noen funksjoner er kuttet i forhold til 2019-modellen, f.eks. mulighet for elektrisk nedfellbare bakseter, oppbevaringsstrikk i bagasjerommet, endret midtarmlene bak. Men du får med ganske mye i bagasjerommet her hvis du f.eks. skal på bilferie i to uker. Oppgitt størrelse på bagasjerommet er 490 liter, men du får inn 598 liter om du laster helt opp til taket i bagasjerommet. Opplegget med utsvingbart hengerfeste og kjøring med tilhenger fungerer meget bra, og bilen kan trekke inntil 2250 kg.

Økonomi/kostnader

7 / 10
Jeg har leaset bilen, og det har vært en stadig dyrere affære med økte renter. Så sikkert lurt å abonnere i stedet. Høy innkjøpspris på bilen i forhold til størrelse og bilklasse. Men den lange rekkevidden på strøm gjør at jeg nesten ikke fyller bensin lenger med denne.

Drivstoff/forbruk

8 / 10
Bilen har lavere forbruk enn 2019 T8-modellen jeg hadde når strømmen er brukt opp. Fra Oslo til Bergen blir det ca. 0,7 på mila totalt. Men i dagligkjøring kjører jeg kun på el. Eneste minus mht forbruk er at kupeen varmes opp av bensinvarmer, dvs at litt bensin brukes til det selv om du kjører på el. Bensinvarmeren kan dog fint slås av om du ønsker det.

Flere vurderinger fra samme generasjon

Volvo XC60 (2022)

For mange feil i software. Snart hatt bilen i 10mnd. og forventet langt bedre kvalitet og kvalitetssikring ang dette. Bilen virker ikke ferdig utviklet pga mangler og feil i software. Virker billigere

Score 4.2

Vurdert av KLoes

Volvo XC60 (2022)

Volvo XC60 med ny programvare kan IKKE anbefales. Frarådes på det sterkeste mest pga trafikksikkerhet knyttet til betjening på midtdisplayet som er livsfarlig.

Score 2.0

Vurdert av Sistexc60

Volvo XC60 (2022)

Bilen er 5 uker gammel men mye tull. Volvo skryter av sikkerhet, men har feilmeldinger fra det system som skal hjelpe en hvis en trenger assistanse. Dette er ikke bra. Bilen har vært på verksted en

Score 7.2

Vurdert av Leif

Volvo XC60 (2022)

Veldig godt fornøyd. Ingen problem eller feil på 32000 km og 1 års kjøring

Score 9.8

Vurdert av Dag1

Volvo XC60 (2021)

Hatt bilen i 2 år, kjørt 40000 km uten en eneste feil. Detter er min 22vende Volvo og til nå den beste. Bestilt ny, håper å få den før jul.

Score 9.0

Vurdert av Snøhater

Volvo XC60 (2021)

En god familiebil. Ikke veldig spennende kanskje, men ser pen ut med r pakke og store hjul. Kommer det en ren el versjon før jeg skal bytte igjen, blir det fort en xc60 til.

Score 8.2

Vurdert av Pppb

Volvo XC60 (2021)

Veldig godt fornøyd med bilen og servicen hos forhandler. Noe kort rekkevidde på EL. Synes fortsatt XC60 fortsatt er litt for dyr, og er skuffet over at bilen ikke er tett ved bakdørene.

Score 8.4

Vurdert av frve

Volvo XC60 (2021)

Kjørglad Volvo, rask og lettkjørt

Score 9.0

Vurdert av thoruud

Volvo XC60 (2021)

Herlig bil på veien

Score 8.4

Vurdert av Roger

Volvo XC60 (2021)

Totalt en bil jeg er overrasket over når det gjelder kjøreegenskaper og forbruk. Tror dette blir bra

Score 8.6

Vurdert av Fjordmann1

Volvo XC60 (2020)

Svært fornøyd med denne bilen. Fungerer veldig godt og tar meg til og fra jobb på el.

Score 9.6

Vurdert av Salve

Volvo XC60 (2020)

flott bil for vår famillie , akkurat passe. kvaliteten er upåklaglig den har nå passert 300000 tusen og har akkurat begynt å skifte foringer og lager, synes det er innafor.fått litt rust på fram

Score 8.4

Vurdert av Jekken

Volvo XC60 (2020)

Den beste bilen Volvo har lagd til.

Score 8.6

Vurdert av Jonatan

Volvo XC60 (2020)

Veldig fornøyd med denne bilen. Svært god sittekomfort, og mer lettkjørt enn XC90. Noen detaljer i interiøret føles litt lite påkostet.

Score 9.0

Vurdert av Odda

Volvo XC60 (2020)

Positivt overrasket. En praktisk og veeeldig rask bil. Min neste bil blir også en Volvo. Kanskje en xc60 det og.

Score 8.0

Vurdert av Bilgla'

Flere vurderinger

Subaru B9 Tribeca (2007)

Kjempe komfortabel bil, stor plass. Gjør vinteren til en lek med Subarus fine all wheel system. Og artig lyd fra H6. Anbefales men kan være dyrt med deler kontra en den annet. Men er generelt drifts

Score 8.8

Vurdert av Alexh6

Fisker Ocean (2022)

Hvis en som kjøper er villig til å vente på løpende oppdateringer, så vil en få en meget bra bil. Teknisk/mekanisk er bilen bygd mye mer solid enn for eks Tesla som stadig har mekaniske utfordr

Score 8.6

Vurdert av Randre

Toyota bZ4X (2022)

Trygg og pålitelig. Svært god på vinterføre

Score 7.8

Vurdert av Odin

Mercedes-Benz CLK (2001)

Jeg har 3 stk Clk cabriolet,men den morsomste og kjøre er 230kompressor. 200 er en fin kosebil, 320 er en autobahn cruiser da motoren er silkemyk og passe kraftig.

Score 8.8

Vurdert av Clkfan

Ford Fiesta (2017)

Overraskende mye kjøreglede, er nok av de beste i klassen på der punktet. Fin komfort.

Score 8.0

Vurdert av Henrik

Lexus NX (2018)

God bil. MEN: Opplevde å stå fast i snøen og håpte 4wd ville dra meg fram. Men 4wd kobles kun inn under fart! Utrolig, det er jo i slike situasjoner en også trenger 4wd.

Score 7.8

Vurdert av IPtrh

MG ZS EV (2022)

Veldig mye bil for pengene. Super familiebil hvis man trenger god plass. God rekkevidde og man får den rekkevidden som er annonsert. God byggekvalitet.

Score 9.8

Vurdert av Andreas

BMW X5 (2021)

Komfortabel, kjøreglad bil. Ikke voldsom praktisk til tross for størrelse men funker bra for en familie på 4. Har hatt litt problemer med varmeapparatet i bilen men det har blitt løst av forhandle

Score 8.6

Vurdert av David

Toyota Land Cruiser (2019)

Rå arbeidshest som kommer frem overlat men samtidig gir deg komfort i massevis. Legendarisk modellserie.

Score 9.2

Vurdert av Espen

Ford Mustang Mach-E (2021)

Generelt veldig godt fornøyd. Kværneland bil i Bergen har tatt de få ting jeg har klaget på umiddelbart tak i og utbedret.

Score 8.8

Vurdert av Ingemar

BMW i4 M50 (2022)

Herlig bil med god komfort og kjøreglede. Lavt forbruk når man kjører pent og ikke lar seg friste av kreftene.

Score 9.2

Vurdert av 8 mercedes

Kia EV6 (2022)

Brukbar kjørelengde på ca 450 km på sommer, høy ladefart på hurtiglading pga 800 v, mye bil for pengene på lanseringstidspunkt. Masse funksjoner med bla. kjøling i seter og kamera for kryssende

Score 8.4

Vurdert av Knut

Toyota RAV4 (2008)

Kjøpte bilen privat, og den hadde gått drøyt 200 tusen kilometer når jeg kjøpte den. Den hadde inntil da hatt jevnlig service på Toyota merkeverksted, men det generelle vedlikeholdet ellers hadd

Score 7.6

Vurdert av Bo_Austvatn

Jaguar I-PACE (2019)

Fantastisk bil på sommer og vinter, noen utfordringer har det vært men disse har blitt løst av forhandler på svært proffesjonel måte. Vurderer å oppgradere fra 2019 HSE/FE til 2024 HSE

Score 9.0

Vurdert av Arnvid

Volvo V70 (2009)

Bilen er en skikkelig god en. Man føler seg trygg på at den starter på morgenene, aldri noe trøbbel og god å kjøre. Den passer seg bedre på langtur enn mye småkjøring noe som forklarer seg se

Score 6.4

Vurdert av ToppKop