Hvilken bil ser du etter?

Tilbake til front | Skriv en vurdering
2020 Ford Explorer 3,0 V6 Ecoboost PHEV ST-Line SUV Bensin/Batteri

Score 7.6/10

Stor kraftig SUV med et hav av plass. Nydelig V6 motor som sparker bra ifra. Glemmer fort at du har en tilhenger på slep.

Kjøreglede

8 / 10
Ble overrasket over hvor bra denne er satt opp. Ikke mye krengning her til å være en stor amerikansk SUV. Der andre må bremse foran en rundkjøring, må jeg bremse for å ikke kjøre inn i dem bakfra. Bilen tar svingene betydelig lettere enn en skulle tro. Enormt god plass innvendig. Veldig behagelig å kjøre.

Kvalitet/driftssikkerhet

6 / 10
Har aldri hatt driftsstans, men det var en del barnesykdommer i starten. Har hatt bilen inne 2 ganger pga vibrasjonslyder fra soltaket/trekket. Hadde problem første vinteren med venstre fordør som ikke tålte minusgrader. Gikk ikke i lås før bilen hadde blitt varmet opp. En del hodebry med el-motor som ikke ville dra når den så en bakke. Var en del hodebry for forhandleren å finne utav dette, viste seg å være irr i en kontakt. Forhandleren fikset alle feil uten diskusjon og ga meg gratis leiebil ved behov. men dette er bagateller i forhold til hva VW opplevde med ID3. Etter at barnesykdommene har blitt fikset har bilen fungert helt topp.
Er nok ikke samme byggekvalitet som f.eks. BMW, og det må påregnes en del hard plast og litt knirk ved trykking på dørpanelene. Men en BMW med dette utstyret må du nok legge noen store hundrelapper til på innstegsprisen. Har hatt bilen på privatleasing nå i 3 år. Vurderte å bytte til en ny Explorer, men leasingen har hoppet opp med 4000,- ekstra i måneden. Da ble vurderingen om en ny Explorer fort lagt på is.

Plass/praktiske løsninger

9 / 10
Enorm plass som 5-seter til både passasjerer og bagasje. Liker veldig godt løsningen med 360-visningen som kan skrus på manuelt og som er aktivt opp til 10 Km/t. Veldig praktisk ved trange innkjørsler.
Et fint rom under luken i bagasjerommet til å oppbevare div småting. 2 små rom på hver side bak til å ha forskjellige ting i. Bra lydanlegg fra B&O på 980W.
7 forskjellige kjøreprogrammer. Kjøreprogrammet for tilhenger er praktisk med instrumenter som viser oljetemperatur i girkasse.

Økonomi/kostnader

9 / 10
Praktisk med at bilen leveres kun i en utstyrsversjon. Kan kun velge farge, vinterdekk og krok, resten er standard.
Med dagens pris på bensin (20 - 24 kr/lit.) er nok ikke en 3 liters V6 det rimeligste alternativet, men den gjør at 2,5 tonn egenvekt flytter seg ganske greit.

Drivstoff/forbruk

6 / 10
Ved blandet kjøring til og fra jobb (20 km en vei) ligger forbruket på rundt 0,6 og har vært nede i 0,48.

Flere vurderinger fra samme modell

Ford Explorer (2020)

Hvis du ønsker en sportsbil og har sansen for der som er litt annerledes, men trenger mye innvendig plass og takplass for å frakte en stor familie så kan dette være bilen. Raskeste 0-100 har vi m

Score 8.0

Vurdert av Rnrbr

Ford Explorer (2020)

Stor og flott bil, mye bil for pengene. Har omtrent 100 hk mer en T8 og en ekte 4*4 drivlinje inkl i el-mode. I Platinum utgaven er det skinntrukket dashbord, ekte aske tre i detaljer samt Platinum in

Score 10

Vurdert av Ronnie

Ford Explorer (1999)

Solid bil som tåler en trøkk. Den tåler også tidens tann ganske bra. Ikke mye rust heller. Jeg anbefaler bilen hvis fremkommelighet, kjøreglede og anvennlighet er viktigere enn lavest mulige dr

Score 6.2

Vurdert av ole75

Ford Explorer (1998)

Eldre god US Ford. Tar deg og din familie dit du måtte ville , kan dra den største campingvogna. En av de varmeste om vinteren og de kaldeste om sommeren. Den er bare BRA :-)

Score 8.2

Vurdert av Rebell

Ford Explorer (1998)

Mye bil for pengene, pass på rust i rammevanger og kanaler.

Score 6.6

Vurdert av T22t

Ford Explorer (1998)

Ruster på baksiden av kromstøtfangere, noe som gjør at rusten ikke synes før den tar skikkelig tak. Stor hengervekt i vognkort, men for liten motor til å takle dette. Svært høyt forbruk ved min

Score 5.2

Vurdert av eier

Ford Explorer (1995)

Mye plass gode seter... pass på rust i kanaler.. og hvis det er 200hk motoren så sørg for at registerkjede er bytta hvis det er 156hk motoren så er det bare tut å kjør

Score 7.4

Vurdert av Tobias

Flere vurderinger

Ford Mondeo (2005)

Etter kun å ha kjørt diverse japanske bilmerker i 13 år skulle jeg altså prøve meg på Ford. Dette ble første og siste forsøk. Det er en grunn til at de sliter med kraftig verditap. Aldri mer!

Score 5.6

Vurdert av 2illQ1

XPeng G3 (2022)

Tar deg fra a til b ( og verksted). Gode seter. Resten er bedrøvelig.

Score 3.8

Vurdert av xmile

Citroën e-C4 (2021)

Super bil med sin største svakhet i utforming og funksjonalitet i APP'n. Den er et trist kapittel, men har bedret seg. Nå går oppdateringer av kart og infotiment greit når det er behov.

Score 8.2

Vurdert av Centa

Volkswagen e-Golf (2017)

Komfortabel, lettkjørt bil med premium følelse men mange, dyre feil. Bruktbil med mer enn 60 tusen km anbefales ikke utenfor garanti.

Score 6.4

Vurdert av AmiloD

Mercedes-Benz E-klasse (1995)

Det er en evighetsmaskin.

Score 10

Vurdert av Hubroen

Audi e-tron (2019)

Nydelig bil. Dashbordet oser kvalitet uten skjermer som stikker opp.

Score 8.8

Vurdert av Perms

Kia e-Soul (2020)

Overraskende god bil. Eneste problem har vært startbatteriet, men Kia betaler assistanse.

Score 9.2

Vurdert av HallKia

Citroën C3 Picasso (2009)

Rett og slett en dårlig bil.

Score 3.0

Vurdert av Hatten

Mercedes-Benz E-klasse (2006)

Har eid bilen i 4år år å kan telle på 1 hånd dager den har virket som den skal. Ikke engang merkesverksted klarer å fikse den. Konstant i 'limp mode' er det ikke luftlekkasje i turbo/intercooler

Score 5.2

Vurdert av Mattias

Mazda CX-5 (2013)

Bilen går og går og har vært veldig trofast i alle år. Mitt beste bilkjøp noensinne. Håper ha den i flere år. Bensin 4x4 og norsk vinter har fungert veldig godt.

Score 8.4

Vurdert av Knut

Skoda Octavia RS 245 (2019)

Hatt bilen siden ny. Snart hatt den i 4 år og er så langt meget godt fornøyd.

Score 8.2

Vurdert av Tobekk

Mazda 6 (2015)

Veldig fornøyd med bilen. En del hjulstøy på 19'' sommerhjul, så vurderer å gå ned til 17''

Score 9.0

Vurdert av Rubster

Mitsubishi Lancer (2012)

Stort sett grei bil men føles noe uferdig og med noen lite gjennomtenkte og upraktiske løsninger. Stor irritasjon pga små ting som stagig dukker uforventet opp

Score 4.0

Vurdert av SRTR

Suzuki Vitara (2015)

Bra mindre bil med god kvalitet og 4wd som fungerer utmerket i bratte bakker/glatt underlag på vinterføre.

Score 9.2

Vurdert av Suki

Alfa Romeo Giulietta (2012)

Giulietta er en bil du garantert vil bli glad i. Det er en bil som føles litt annerledes, både på godt og vondt, som har personlighet, og som tar seg forbaska godt ut. Jeg har enda ikke sluttet å

Score 8.4

Vurdert av Steffen