Hvilken bil ser du etter?

Tilbake til front | Skriv en vurdering
2020 Mercedes-Benz GLE 350de 4MATIC AMG Edition Plus SUV Diesel/Batteri

Score 6.2/10

Premiumbil med byggkvalitet langt under hva som kan forventes. Styr unna om du lar deg irritere av unødvendige ulyder.

For all del, dette er en flott bil med mye plass og mye elektronikk. Bilen er komfortabel å kjøre, og veldig praktisk med såpass lang el-rekkevidde (6-7 mil på vinteren). Men kvaliteten på en bil til 1,3 mill er langt fra tilfredsstillende. Så mye klirring og knirking har jeg ikke opplevd siden jeg solgte min 2007-modell Toyota Avensis i 2009.

Dessverre så har jeg leaset bilen for tre år, så jeg blir ikke kvitt den før om 1,5 år. Eller så hadde jeg solgt den på dagen. (Og ja, jeg har forsøkt å ha den på verksted, men de sier at de ikke kan gjøre noe med klirringen og knirkingen. I handsfreen har de etter tre verkstedbesøk, endt opp med å fjerne et filter i mikrofonen. Det hjalp ikke, så nå har jeg gitt opp.)

Jeg ville tenkt meg veldig nøye om før jeg kjøpte denne bilen, dersom du ikke liker at det klirrer og knirker litt rundt deg. Personlig gleder jeg meg allerede til høsten 2023, når jeg kan få byttet til en klirrefri bil, av annet merke, som jeg aldri har hatt slike problemer med.

Kjøreglede

7 / 10
Bilen er behagelig å kjøre på tørre sommerveier, men på snø seiler den som en slede, med sine nesten tre tonn. Har du glede av å ikke høre klirrelyder fra minst tre steder i bilen, bør du absolutt holde deg unna vinterveier.

At bilen står og spinner i den siste slake bakken opp til hytta, på grunn av noen cm med nysnø etter siste brøyting, påvirker også den totale kjøregleden.

Kvalitet/driftssikkerhet

3 / 10
Alt er relativt. Driftssikkerheten er det ingenting å si på. Den starter hver gang. Men en bil til 1,3 millioner må man kunne forvente mer av. Lyden i handsfreen er så dårlig at jeg må bruke AirPods for at noen skal høre meg. Førersetet knirker. Info-skjermen bak rattet, klirrer. Panoramatakluken knirker. Og så er det et par andre steder som knirker også, som jeg ikke har greid å lokalisere. Det skal sies at problemet er mindre på tørr asfalt enn på litt humpete vei. Men uansett, dette er for dårlig for en såkalt premiumbil.

Full ladehastighet på hjemmelading oppnår jeg kun med bilens originale ladekabel. Er du så uheldig å ha for lang avstand til ladeboksen til at den medfølgende (kort) kan brukes, og trenger en lengre kabel, må du nøye deg med 3,6 kW/t ladehastighet.

Plass/praktiske løsninger

10 / 10

Økonomi/kostnader

5 / 10
Mercedes krever bilen inn på service en gang i året for oljeskift og diverse. Første året kjørte jeg ca 7000 km. Ca 5000 av disse var på ren el-bildrift. Allikevel insisterte forhandleren på å skifte olje, Etter 2000 km… Og dette fortsetter de med hvert år. Jeg har inngått serviceavtale, og den koster over 600 kroner hver måned, altså over 20.000 kroner for tre år. Og det er rabattert pris.

Drivstoff/forbruk

6 / 10
Bruker ca 0,8 l. pr mil på dieseldrift, noe som ikke er verst for en så stor og tung bil. Når det kommer til el-drift, bruker den ca 3,8 kW pr mil på langkjøring på vinteren. På kortere turer i vinterhalvåret bruker den over 5kW pr mil. Da lønner det seg å kjøre på diesel, med dagens strømpriser.

Flere vurderinger

BMW 5-Serie (2009)

Stilren bil med nydelige kjøreegenskaper. Gir ekte kjøreglede. Driftsikker og komfortabel. Karosseriet er estetisk vakkert med fine linjer. Manuell girkasse.

Score 9.8

Vurdert av Alice

Volvo XC40 (2021)

Beste bilen jeg har hatt! (Jeg har hatt over 20 biler, hovedsaklig BMW, Volvo, Saab og Land Rover)

Score 9.4

Vurdert av Knolte

Volkswagen ID.4 GTX (2021)

Dette er en bil som er god å kjøre, ivaretar familienes plassbehov, og har flere gode løsninger. Men jeg har hatt mange elektroniske feil, speiselt ved fuktig vær/ væromslag. Førerdør lar seg

Score 7.0

Vurdert av Konnerusk

Subaru B9 Tribeca (2007)

Kjempe komfortabel bil, stor plass. Gjør vinteren til en lek med Subarus fine all wheel system. Og artig lyd fra H6. Anbefales men kan være dyrt med deler kontra en den annet. Men er generelt drifts

Score 8.8

Vurdert av Alexh6

Fisker Ocean (2022)

Hvis en som kjøper er villig til å vente på løpende oppdateringer, så vil en få en meget bra bil. Teknisk/mekanisk er bilen bygd mye mer solid enn for eks Tesla som stadig har mekaniske utfordr

Score 8.6

Vurdert av Randre

Toyota bZ4X (2022)

Trygg og pålitelig. Svært god på vinterføre

Score 7.8

Vurdert av Odin

Mercedes-Benz CLK (2001)

Jeg har 3 stk Clk cabriolet,men den morsomste og kjøre er 230kompressor. 200 er en fin kosebil, 320 er en autobahn cruiser da motoren er silkemyk og passe kraftig.

Score 8.8

Vurdert av Clkfan

Ford Fiesta (2017)

Overraskende mye kjøreglede, er nok av de beste i klassen på der punktet. Fin komfort.

Score 8.0

Vurdert av Henrik

Lexus NX (2018)

God bil. MEN: Opplevde å stå fast i snøen og håpte 4wd ville dra meg fram. Men 4wd kobles kun inn under fart! Utrolig, det er jo i slike situasjoner en også trenger 4wd.

Score 7.8

Vurdert av IPtrh

MG ZS EV (2022)

Veldig mye bil for pengene. Super familiebil hvis man trenger god plass. God rekkevidde og man får den rekkevidden som er annonsert. God byggekvalitet.

Score 9.8

Vurdert av Andreas

BMW X5 (2021)

Komfortabel, kjøreglad bil. Ikke voldsom praktisk til tross for størrelse men funker bra for en familie på 4. Har hatt litt problemer med varmeapparatet i bilen men det har blitt løst av forhandle

Score 8.6

Vurdert av David

Toyota Land Cruiser (2019)

Rå arbeidshest som kommer frem overlat men samtidig gir deg komfort i massevis. Legendarisk modellserie.

Score 9.2

Vurdert av Espen

Ford Mustang Mach-E (2021)

Generelt veldig godt fornøyd. Kværneland bil i Bergen har tatt de få ting jeg har klaget på umiddelbart tak i og utbedret.

Score 8.8

Vurdert av Ingemar

BMW i4 M50 (2022)

Herlig bil med god komfort og kjøreglede. Lavt forbruk når man kjører pent og ikke lar seg friste av kreftene.

Score 9.2

Vurdert av 8 mercedes