Hvilken bil ser du etter?

Tilbake til front | Skriv en vurdering
2016 Porsche Cayman GTS Coupè Bensin

Score 9/10

981 Cayman-serien er en fantastisk sportsbil; kanskje den mest spissede bilen Porsche produserte, og definitivt ikke sammenlignbar med dagens 718 serie som alle vet er "ødelagt" av en ukarismatisk 4 sylindret motor, med en lydprofil som ikke hører hjemme i et fantastisk chassis og en design av seriens format.
Flere vil nok komme til å forstå hvilken kjøreglede pr. krone bilene representerer i tiden fremover!

Kjøreglede

10 / 10
Fantastiske kjøreegenskaper; balansert i kurver, nøyaktig styring med god tilbakemelding gjennom rattet (til el.mekanisk oppsett å være), fantastisk balansert PASM chassis med både komfortabel- "spisset" avfjæring i samme oppsett.

Motor med et fantastisk spektrum av egenskaper; dosil nok i normal-modus; vanvittig sprek i "sport plus" med en linearitet i gassresponsen og en turtallsvillighet du kun finner i atmosfæriske motorer.

Bremsene yter slik bare Porsche kan sette opp; fordeling av bremsekraft typisk for biler med motor bak bilens senterlinje og en utholdenhet som gir kjempetiltro til bilens stoppevne. En forventet bremselengde under 33m fra 100-0 kan man iallefall vente seg.

Bilens lydbilde er vel noe av det råeste Porsche noengang har lagd! Selv 964 utgaven av 911 med luftavkjølt 3.6 boxer kommer til kort når sportseksosen får fritt spillerom (jeg har selv eid en av de, så referansen er ikke helt "utav det blå". Har ofte lurt på hvordan det kan ha seg, men tror forklaringen ligger i litt større distanse fra motor til eksospotte sammenlignet med 911-serien. Selv 991 3.8l med sportseksos kommer til kort her, noe som jo er merkelig.

Kvalitet/driftssikkerhet

9 / 10
Har ikke hatt noen tilfeller av mangelfull kvalitet. Eneste irritasjonsmoment i løpet av 10' km har vært et par områder med knirkelyd fra innredningen rundt bakluken rett etter overtagelsen, noe som lett lot seg utbedre.
Følelsen av kvalitet går generelt igjen i bilens enkeltkomponenter - hvor det er lett å se at Porsche ikke kjøper inn rimelige deler; her er det "high-end" over hele fjøla. Ta i innredningen generelt, og du kjenner at det er motstand som holder, og som gir et inntrykk av et produkt som står i forhold til pris (og vel så det sammenlignet med 911, som deler mange av komponentene - men koster iallefall 50% mer).

Plass/praktiske løsninger

8 / 10
Dette er en to-seter; det kan man ikke gjøre noe med. Dog - den har overraskende mye bagasjeromsplass og nok av praktiske smårom i kupeen. 380l med bagasjerom for en bil som dette, synes iallefall jeg er kjempebra. Og den har bilindustriens (som 991 gen 1 og 2) kuleste koppholdere (for de som er opptatt av slikt).

Økonomi/kostnader

9 / 10
Denne er veldig vanskelig. Men - brukte 981 Cayman virker å holde seg veldig godt i pris, noe jeg tror (relativt sett) vil fortsette. Tilbudet av brukte er lite, og det er nok entusiaster der ute som generelt vil ha en atmosfærisk motor (og enda flere vil komme fremover siden det ikke vil bli laget mange av disse relativt til turbomotorer).
Bilen virker også å ha få svake sider, noe som gir få uforutsette utgifter for eiere. Selv karbonavleiringer på innsugsventilene (generell svakhet hos mange DFI motorer) har Porsche konstruksjonsmessig fjernet (flere innsprøytningsimpulser i kombinasjon med rotering av innsugsventilen i brennkammeret).

Drivstoff/forbruk

9 / 10
Personlig evner jeg å kjøre bilen under 0,8l/mil på langkjøring (bilen er nå gått ca 12000km), noe som må sies å være pene verdier for en bil med 340hk og 1375kg. Dog - det er intet problem å bruke 3x så mye......

Flere vurderinger

Volkswagen Golf GTE (2017)

Kjempedeilig bil å kjøre og som vanlig er golfene utrolige driftsikre

Score 9.6

Vurdert av susa

Volvo V50 (2010)

OK bil, men har hatt dyrt vedlikehold

Score 6.4

Vurdert av Ronny

Mazda CX-5 (2015)

Fornøyd med bilen til at dette er en billig bil. Men syntes det er rart at ingen påpeker hvor ekstremt mye bilen bråker i høy hastighet. Høres ut som om vinduene er åpne å man må sitte å rope

Score 5.4

Vurdert av Mari

Volvo XC70 (2003)

Kjempe fornøyd med bilen. God komfor og fremkommelighet med Awd. Kunne vært noe høyere bakkeklaring.

Score 8.2

Vurdert av Joakim

Skoda Fabia (2018)

Kjempe bil, har hatt litt trøbbel men håper å få det fikset snart

Score 7.8

Vurdert av Benjamin

Citroën Grand C4 Picasso (2017)

Den ultimate familiebil som byr på svært god komfort, relativt kraftig bensinmotor, enorm fleksibilitet, stort bagasjerom. Rangerer bilen som mer velkjørende og komfortabel enn det meste annet i kl

Score 9.4

Vurdert av leark

Peugeot Partner (2012)

Har hatt bilen siden den var ny for 7 år siden, hadde egentlig bare tenkt å ha den i 3 år men den er så god at jeg ikke har funnet noe bedre å erstatte den med. Jeg er 193cm og har god plass .

Score 9.8

Vurdert av eLecky

Toyota Yaris (2014)

En super liten bil som imponerer på mange områder. Valgte denne etter tyske Auto Zeitung viste at den var mest driftsikker i sin klasse. Har ikke angret ett sekund og foretrekker ofte denne framfo

Score 9.8

Vurdert av Bernt

Mazda CX-5 (2015)

En generelt svært god bil. Første gang jeg har Mazda etter 2 x VW og 2 x Audi og valgte CX-5 etter å ha prøvd mange SUVer i samme størrelse og prisklasse. Interiøret er solid og holder høy kv

Score 8.4

Vurdert av Bernt

Audi Q5 (2016)

Opplagte garantisaker/fabrikasjonsfeil som Møller kaller ytre påvirkninger. ALDRI mer en «Møllerbil» for meg.

Score 2.6

Vurdert av Doffen

Peugeot Partner (2018)

Brukes som privatbil og er storfornøyd så langt

Score 8.8

Vurdert av Morten

Mercedes-Benz E-klasse (2004)

Flott bil. men koster en formue og eie om du ikke kjøper 2006 model/facelift og oppover.

Score 6.8

Vurdert av Hansen

BMW 3-Serie (2007)

Fantastisk bil som bare fortsetter å imponere

Score 8.6

Vurdert av mrdalland

Porsche Cayman (2016)

981 Cayman-serien er en fantastisk sportsbil; kanskje den mest spissede bilen Porsche produserte, og definitivt ikke sammenlignbar med dagens 718 serie som alle vet er "ødelagt" av en ukarismatisk 4

Score 9.0

Vurdert av Homer

Daihatsu Rocky (1994)

Blir ikke byttet ut, - de lager dem ikke sånn lenger.

Score 8.6

Vurdert av Pensjonist