Hvilken bil ser du etter?

Tilbake til front | Skriv en vurdering
2016 Porsche Cayman GTS Coupè Bensin

Score 9/10

981 Cayman-serien er en fantastisk sportsbil; kanskje den mest spissede bilen Porsche produserte, og definitivt ikke sammenlignbar med dagens 718 serie som alle vet er "ødelagt" av en ukarismatisk 4 sylindret motor, med en lydprofil som ikke hører hjemme i et fantastisk chassis og en design av seriens format.
Flere vil nok komme til å forstå hvilken kjøreglede pr. krone bilene representerer i tiden fremover!

Kjøreglede

10 / 10
Fantastiske kjøreegenskaper; balansert i kurver, nøyaktig styring med god tilbakemelding gjennom rattet (til el.mekanisk oppsett å være), fantastisk balansert PASM chassis med både komfortabel- "spisset" avfjæring i samme oppsett.

Motor med et fantastisk spektrum av egenskaper; dosil nok i normal-modus; vanvittig sprek i "sport plus" med en linearitet i gassresponsen og en turtallsvillighet du kun finner i atmosfæriske motorer.

Bremsene yter slik bare Porsche kan sette opp; fordeling av bremsekraft typisk for biler med motor bak bilens senterlinje og en utholdenhet som gir kjempetiltro til bilens stoppevne. En forventet bremselengde under 33m fra 100-0 kan man iallefall vente seg.

Bilens lydbilde er vel noe av det råeste Porsche noengang har lagd! Selv 964 utgaven av 911 med luftavkjølt 3.6 boxer kommer til kort når sportseksosen får fritt spillerom (jeg har selv eid en av de, så referansen er ikke helt "utav det blå". Har ofte lurt på hvordan det kan ha seg, men tror forklaringen ligger i litt større distanse fra motor til eksospotte sammenlignet med 911-serien. Selv 991 3.8l med sportseksos kommer til kort her, noe som jo er merkelig.

Kvalitet/driftssikkerhet

9 / 10
Har ikke hatt noen tilfeller av mangelfull kvalitet. Eneste irritasjonsmoment i løpet av 10' km har vært et par områder med knirkelyd fra innredningen rundt bakluken rett etter overtagelsen, noe som lett lot seg utbedre.
Følelsen av kvalitet går generelt igjen i bilens enkeltkomponenter - hvor det er lett å se at Porsche ikke kjøper inn rimelige deler; her er det "high-end" over hele fjøla. Ta i innredningen generelt, og du kjenner at det er motstand som holder, og som gir et inntrykk av et produkt som står i forhold til pris (og vel så det sammenlignet med 911, som deler mange av komponentene - men koster iallefall 50% mer).

Plass/praktiske løsninger

8 / 10
Dette er en to-seter; det kan man ikke gjøre noe med. Dog - den har overraskende mye bagasjeromsplass og nok av praktiske smårom i kupeen. 380l med bagasjerom for en bil som dette, synes iallefall jeg er kjempebra. Og den har bilindustriens (som 991 gen 1 og 2) kuleste koppholdere (for de som er opptatt av slikt).

Økonomi/kostnader

9 / 10
Denne er veldig vanskelig. Men - brukte 981 Cayman virker å holde seg veldig godt i pris, noe jeg tror (relativt sett) vil fortsette. Tilbudet av brukte er lite, og det er nok entusiaster der ute som generelt vil ha en atmosfærisk motor (og enda flere vil komme fremover siden det ikke vil bli laget mange av disse relativt til turbomotorer).
Bilen virker også å ha få svake sider, noe som gir få uforutsette utgifter for eiere. Selv karbonavleiringer på innsugsventilene (generell svakhet hos mange DFI motorer) har Porsche konstruksjonsmessig fjernet (flere innsprøytningsimpulser i kombinasjon med rotering av innsugsventilen i brennkammeret).

Drivstoff/forbruk

9 / 10
Personlig evner jeg å kjøre bilen under 0,8l/mil på langkjøring (bilen er nå gått ca 12000km), noe som må sies å være pene verdier for en bil med 340hk og 1375kg. Dog - det er intet problem å bruke 3x så mye......

Flere vurderinger

Nissan X-Trail (2008)

Kjøpte bil i tro om at denne var ganske skuddsikker, byttet olje så hoppet reg kjeden og motoren skar seg etter 150 000km

Score 6.6

Vurdert av Ole Ø

Toyota Avensis (2007)

En bil som er pålitelig og billig i drift, både ved vedlikehold og kjøring. I tillegg fungerer den overraskende bra som familiebil med sine 520 liter i bagasjerommet og 2 stk. isofix i baksetet (se

Score 8.6

Vurdert av Serigst90

Toyota Yaris Verso (2002)

Veldig praktisk, koselig, billig og driftsikker bil som vi er blitt glad i, vi klarer ikke selge den. Liten men alikevel mer plass inni enn større biler. Liten motor men alikevel god nok. Automat er

Score 7.6

Vurdert av MyVan

Volvo V70 (2004)

Bilen nærmer seg 300 000 km uten noen feil/mangler på alle disse år , olje ,filter , 1 regreim og bremseklosser er alt som er skiftet og bilen har gått gjennom alle eu kontroller .

Score 9.8

Vurdert av Hjalmar

Hyundai Kona electric (2019)

Meget for nøyd med Kona mi. :) Det måtte en par endringer til. -> Bytte original dekkene fra Nexen til Michelin -> Støydempe bilen under + hjulbuer. Anbefaler Soltaket som tilleggsutstyr, samt s

Score 9.0

Vurdert av Lord_Woff

Citroën Grand C4 Picasso (2014)

Fabelaktig familiebil! Plass til alt, fleksible løsninger med 3 individuelle bakseter (plass til 3 voksne), god kjørekomfort, bruker 0.4-0.5 l/mil på langkjøring avhengig av last, noe som er srt b

Score 9.0

Vurdert av Halloien1

Audi e-tron (2019)

Topp bil!

Score 9.8

Vurdert av RingenesHerre

Mazda 6 (2007)

Har vært litt problemer med "nykking" på ca 1200 omd/min. Dette viste seg at det var dyse nr 3 som ikke var helt i orden.

Score 8.0

Vurdert av Hansen

Volvo XC70 (2013)

Flott og praktisk bil med god plass.

Score 9.2

Vurdert av Nunnun

BMW 5-Serie (2014)

Lav forbruk, null feil, nydelige kjøreegenskaper

Score 9.8

Vurdert av Erik

Volvo 850 (1995)

Elsker denne bilen,

Score 8.2

Vurdert av Tysken

Volkswagen Passat (2013)

Totalt sett ukomplisert bilhold med god plass for familie på 4.

Score 7.0

Vurdert av OJHei

Jeep Compass (2012)

Enkelt og greit veldig mye bil for pengene! Det fungerer godt som en familiebil, spesielt for norgesferien når det oppstår all slags vær på vestlandet, over fjellet osv. Anbefales på det sterkest

Score 8.8

Vurdert av Bilentusiasten

Dodge Journey (2009)

jeg kjøpte en ny Dodge Journey i 2009. Etter kjøp har jeg hatt konstant problemer med bilen. Det hele Startet med at bilen ikke ville starte. inn på merke verksted som fortalte at de "byttet" til n

Score 6.0

Vurdert av Hans

Skoda Octavia (2017)

Super familiebil

Score 9.8

Vurdert av Sole