Hvilken bil ser du etter?

Tilbake til front | Skriv en vurdering
2009 Renault Laguna 1,5 dCi Eco2 Dynamique Stasjonsvogn Diesel

Vurdert av Europarundt123

Score 9.4/10

Denne bilen er veldig undervurdert! Den fikk faktisk ikke så aller verst kritikk da den var ny heller. Dessverre tok ikke salget helt av i Norge.
Litt info om Laguna generelt: Laguna 1 var helt grei på den tida, med hadde en del feil med det elektroniske. Slike feil fikk etterhvert også Laguna 2 de første årene, men bilen ble forbedret for hvert år og fra 2004 til siste Laguna 2 ble produsert var det få ting å sette fingeren på. Laguna 2 er uansett en driftssikker bil og har vært det helt fra den kom i 2001(altså gode motorer og girkasser). De elektroniske feilene var som regel irriterende å få, og kunne komme allerede mens bilen var relativt ny. Det ødela en del for salget videre, og ikke minst for bilens rykte. Som bruktbil er Renault Laguna 2 ihvertfall et mye bedre kjøp enn de mye dyrere tyske konkurrentene som sliter med motorhavarier og rust. Laguna 2 ruster ikke fordi dem har brukt aluminium i steden for billig stål.

På Laguna 3 så er sidedørene laget av stål, men med god rustbeskyttelse og nesten helt uten fare for rustdannelse, med mindre det oppstår ut ifra tidligere skade selvfølgelig. Resten, altså panser, bagasjeluke osv. er aluminium og dermed rustsikkert. Disse bilene ble levert med hele 12 års rustgaranti, noe som var ganske utrolig på den tiden hvor flere av konkurrentene slet med "brune flekker" allerede etter 4-5 år. Renault har vært litt forut sin tid på en del områder. Valgte man den råeste Lagunaen på den tiden, kunne du få den med blant annet firehjulsstyring. Det var det ingen stasjonsvogner som hadde på den tiden, det var knapt noen få racerbiler som hadde det. Når det er sagt så var det veldig få som gikk for de aller dyreste utgavene av Laguna 3 her i Norge. Heldigvis var veldig mye utstyr allerede inkludert i prisen på bilene med mindre motorer, i motsetning til hos visse konkurrenter hvor prislappen alltid blir mye høyere bare for å få en bil med blant annet noe som jeg regner som nødvendig utsyr på en langtur-bil, nemlig cruisekontroll. Dette var standardutstyr i Norge på Laguna fra sent 2008 til produksjonen av bilen var over.
Som bruktbil finnes det ikke noe bedre bil for pengene. Finnes bra eksemplarer til mellom kr 35.000 og 50.000 kr. Moderne bil med gode kjøreegenskaper, gode seter og tidløst design. Denne motoren sitter i flere andre bilmerker og er kjent for å være gode velprøvde motorer som går langt og billig. Jeg har kjørt Europa rundt uten å få noe som helst feil på bilen. Laguna 3 får du uten skjerm og med skjerm. Den originale gps-skjermen fra Renault(2008-2010) heter Carminat og er ganske så utdatert nå. Du kunne i midlertid få den skjermen som jeg har i min Laguna, laget av Tomtom, som ekstrautstyr. Denne skjermen ble standard-gps'en fra 2009 og utover. Da fikk bilen også en annen frontfanger, som den jeg har(mer sporty rett og slett). Denne GPS'en kan i løpet av noen sekunder oppdateres på en hvilken som helst PC via Tomtom sine nettsider. Her kan man også laste ned nye kart, bilder, lyder osv. Man kan også laste ned og oppdatere live laser og fotoboksvasling. Skjermen er liten i forhold til i dagens biler(vanlig størrelse på den tiden), men rask og presis. I 2011 fikk bilen en (etter min smak) veldig vellykket facelift og USB uttak under armlenet. Enda senere igjen fikk Laguna 3 enda en ny skjerm som er Renault sitt nye system, R-link(sjelden å se en Laguna med det i Norge. Felles for alle skjerm-gps-versjonene er at de kan opereres på 3 måter: via multikontrollsfunksjonen bak rattet, på stereoen under vifta eller ved å bruke joystick'en som er plassert i midtkonsollen(er lett å betjene mens man kjører også).

Kjøreglede

10 / 10
God komfort, veldig behagelig på langtur.

Kvalitet/driftssikkerhet

9 / 10
Ingen overraskelser, kun slitedeler, slipper rust!

Plass/praktiske løsninger

9 / 10
God nok plass, hattehylla kan stues under bagasjeromsgulvet, knagger til å henge handleposer i bagasjerommet, setene går ned av seg selv ved å dra i en spak i bagasjerommet eller ved å trykke på en knapp lenger fremme - blir helt flatt! Bluetooth, AUX, stemmeaktivering, gps, mulifunksjonsratt, cruisekontroll, ekstra justeringsmuligheter for mer/mindre korsryggsstøtte, soltak/panoramatak med flere justeringsmuligheter, rullgardiner for vinduene bak, armlene med koppholdere i baksetet, enormt hanskerom.

Økonomi/kostnader

9 / 10
Mye bil for pengene, ruster ikke, enkelt laget og dermed mindre som kan gå i stykker, billig forsikring.

Drivstoff/forbruk

10 / 10
Bruker ekstremt lite diesel

Flere vurderinger fra samme generasjon

Renault Laguna (2012)

den mest undervurderte bilen i markedet ,og jeg har kjørt det meste ! Og skrudd det meste

Score 9.6

Vurdert av laguna3

Renault Laguna (2012)

Er veldig fornøyd.

Score 9.0

Vurdert av Jens

Renault Laguna (2011)

Laguna generasjon 1 og 2 var noen skikkelig møkkabiler. Så ble det en aldri så liten revolusjon på fabrikken, og generasjon 3 er iflg. brukerundersøkelse i tyske Auto Motor und Sport noe av det m

Score 8.4

Vurdert av Oernulf1

Renault Laguna (2010)

Vi har hatt altfor mye tull med vår bil. Flere årlige verkstedbesøk og store regninger. Mulig dette er en mandagsbil, men kjipt allikevel.

Score 4.6

Vurdert av MortenHansen

Renault Laguna (2009)

Driftssikker og pent utseende bil. Tidløst utseende.

Score 8.8

Vurdert av TiK68

Renault Laguna (2009)

Dette er en kraftig undervurdert bil, og det er trist for bilen. Til gjengjeld positivt for deg som trenger en stor stasjonsvogn til en rimelig penge. Renault Laguna generasjon 3 er driftssikker, roms

Score 9.6

Vurdert av Streken

Renault Laguna (2008)

Generasjon 3/modell 3 er noe helt annet enn tidligere modeller. Ta en prøvetur du og.

Score 7.2

Vurdert av Frank

Renault Laguna (2008)

En meget driftsikker bil som dessverre har et dårlig rykte på grunn av tidligere modell(laguna 2 2001-2005) Laguna 3 kan lett anbefales som en god og billig familiebil.

Score 9.4

Vurdert av Asor

Renault Laguna (2008)

Rimelig familiebil med god plass og praktiske løsninger, godt utstyrt. Kjørt 180 000 km over 8 år og aldri hadde driftsforstyrrelser. Aldri hatt problemer med elektronisk utstyr, kun skiftet slited

Score 8.8

Vurdert av Bonnaen

Flere vurderinger

BMW 5-Serie (2009)

Stilren bil med nydelige kjøreegenskaper. Gir ekte kjøreglede. Driftsikker og komfortabel. Karosseriet er estetisk vakkert med fine linjer. Manuell girkasse.

Score 9.8

Vurdert av Alice

Volvo XC40 (2021)

Beste bilen jeg har hatt! (Jeg har hatt over 20 biler, hovedsaklig BMW, Volvo, Saab og Land Rover)

Score 9.4

Vurdert av Knolte

Volkswagen ID.4 GTX (2021)

Dette er en bil som er god å kjøre, ivaretar familienes plassbehov, og har flere gode løsninger. Men jeg har hatt mange elektroniske feil, speiselt ved fuktig vær/ væromslag. Førerdør lar seg

Score 7.0

Vurdert av Konnerusk

Subaru B9 Tribeca (2007)

Kjempe komfortabel bil, stor plass. Gjør vinteren til en lek med Subarus fine all wheel system. Og artig lyd fra H6. Anbefales men kan være dyrt med deler kontra en den annet. Men er generelt drifts

Score 8.8

Vurdert av Alexh6

Fisker Ocean (2022)

Hvis en som kjøper er villig til å vente på løpende oppdateringer, så vil en få en meget bra bil. Teknisk/mekanisk er bilen bygd mye mer solid enn for eks Tesla som stadig har mekaniske utfordr

Score 8.6

Vurdert av Randre

Toyota bZ4X (2022)

Trygg og pålitelig. Svært god på vinterføre

Score 7.8

Vurdert av Odin

Mercedes-Benz CLK (2001)

Jeg har 3 stk Clk cabriolet,men den morsomste og kjøre er 230kompressor. 200 er en fin kosebil, 320 er en autobahn cruiser da motoren er silkemyk og passe kraftig.

Score 8.8

Vurdert av Clkfan

Ford Fiesta (2017)

Overraskende mye kjøreglede, er nok av de beste i klassen på der punktet. Fin komfort.

Score 8.0

Vurdert av Henrik

Lexus NX (2018)

God bil. MEN: Opplevde å stå fast i snøen og håpte 4wd ville dra meg fram. Men 4wd kobles kun inn under fart! Utrolig, det er jo i slike situasjoner en også trenger 4wd.

Score 7.8

Vurdert av IPtrh

MG ZS EV (2022)

Veldig mye bil for pengene. Super familiebil hvis man trenger god plass. God rekkevidde og man får den rekkevidden som er annonsert. God byggekvalitet.

Score 9.8

Vurdert av Andreas

BMW X5 (2021)

Komfortabel, kjøreglad bil. Ikke voldsom praktisk til tross for størrelse men funker bra for en familie på 4. Har hatt litt problemer med varmeapparatet i bilen men det har blitt løst av forhandle

Score 8.6

Vurdert av David

Toyota Land Cruiser (2019)

Rå arbeidshest som kommer frem overlat men samtidig gir deg komfort i massevis. Legendarisk modellserie.

Score 9.2

Vurdert av Espen

Ford Mustang Mach-E (2021)

Generelt veldig godt fornøyd. Kværneland bil i Bergen har tatt de få ting jeg har klaget på umiddelbart tak i og utbedret.

Score 8.8

Vurdert av Ingemar

BMW i4 M50 (2022)

Herlig bil med god komfort og kjøreglede. Lavt forbruk når man kjører pent og ikke lar seg friste av kreftene.

Score 9.2

Vurdert av 8 mercedes