Hvilken bil ser du etter?

Tilbake til front | Skriv en vurdering
2014 Renault Grand Scenic 1,5 dCi 110hk BOSE Edition EDC aut Flerbruksbil Diesel

Score 9/10

Dette er en glemt perle av en familiebil. På grunn av verdifallet er den en økonomisk tragedie for den som kjøpte den ny, og et potensielt svært godt kjøp for den som kjøper den brukt. Men den bør kjøpes med et langsiktig eierskap i tankene, da den nok vil være tungsolgt. Vi kjøpte denne tre år gammel, da hadde den hatt et verdifall på over 60 %.

Kjøreglede

8 / 10
Fransk komfort. Dette er først og fremst en bil for de som ikke sitter bak rattet. Den svelger unna alt av hull, ujevnheter og fartshumper som bare det. Litt vindsus i høye hastigheter, og noe følsom for sidevind. Men karosseriet er stivt nok til at den ikke krenger som ei gammel ferje, og det er en ypperlig langtursbil. Meget gode seter. Fungerer godt også på vinterføre. EDC dobbelklutch-automatkasse er meget komfortabel, må ikke forveksles med den typisk franske "sluromaten". Bilen er ingen racer, men føles ikke undermotorisert, heller ikke med passasjerer og bagasje.

Kvalitet/driftssikkerhet

10 / 10
Meget god teknisk kvalitet, dette er også dokumentert av tyske Dekra, modellen er blant de aller beste i sin klasse.

Plass/praktiske løsninger

10 / 10
Det er få som egentlig trenger mer plass enn dette. Tre individuelt regulerbare seter på rad 2, alle med isofix. Midtsetet er kanskje litt smalere enn de andre, men vi sitter fint mellom to barneseter. Har ikke testet de bakerste setene, men som med de andre bilene i klassen er de best egnet for barn. Digert bagasjerom som femseter, masse praktiske rom rundt om i kabinen. Stort pluss for flatt gulv i midten på rad 2. Plassen i lengderetning er også god, vi (1,90 og 1,80) sitter fint foran to bakovervendte seter. Litt overraskende med tanke på bilens relativt kompakte ytre mål - Dette gjør forresten bilen enkel å handtere i trange situasjoner.

Økonomi/kostnader

9 / 10
Ikke kostet på bilen annet enn slitedeler. Kun én reparasjon i garantitiden, noe småtteri på lysene. Helt greie priser på service.

Drivstoff/forbruk

8 / 10
Lavt forbruk på langkjøring, hadde kanskje forventet litt lavere forbruk på bykjøring. Tror automatkassen stjeler litt.

Flere vurderinger

Mercedes-Benz C-klasse (2018)

Sporty og luksus i samme pakke. Kjempefornøyd

Score 8.6

Vurdert av Jon-ole

Nissan Qashqai (2007)

Vi er veldig fornøyd og regner med å ha bilen i mange år til :-)

Score 8.0

Vurdert av Minken

Opel Corsa (2016)

Er godt fornøyd med bilen etter 2 år.

Score 7.6

Vurdert av Kaia1

Mercedes-Benz GLC (2017)

Beste bilen jeg har hatt så langt, og jeg har hatt mange! BMW, Audi, Lexus, Volvo.. for å nevne noen. Måten GLCn tar deg frem stille komfortabelt trygt og med lavt forbruk er bare herlig. Vel har p

Score 8.6

Vurdert av Sjokonuss

BMW 6-Serie (2005)

Kunne ikke vært mer fornøyd med bilen. Rekke-sekseren gir en deilig lyd og river akkurat passe godt når man tråkker på gassen. Kjøreglede, komfor og underholdning er på topp.

Score 8.4

Vurdert av KalleM

Volvo V50 (2011)

Er veldig godt fornøyd med den. Det er en driftsikker og pålitelig bil med gode kjøreegenskaper. Og veldig lavt drivstofforbruk.

Score 8.8

Vurdert av Stig

Honda CR-V (2015)

Har hatt mye smårusk . Drivstoff forbruket for høyt. Fikk ikke el.seter til denne modellen, må kjøpe den dyreste utgaven.

Score 6.0

Vurdert av Dossar

Land Rover Discovery (1999)

Bra bil for den som kan fikse småting selv

Score 5.4

Vurdert av joho

Volvo V60 (2017)

Fantastisk bil. Bilbransjens beste seter. Fin å se på, god å kjøre, kvikk, sikker og komfortabel. Volvo On Call-appen fortjener også skryt. Anbefales.

Score 10

Vurdert av Anders

Mazda CX-5 (2014)

Bil med god kjørekomfort og plass. Kvalitet og driftssikkerhet i ypperste klasse, selv etter fire år. Eneste minus er at den ikke kommer som hybrid eller elbil.

Score 9.0

Vurdert av Kaien

Fiat Freemont (2012)

En flott bil jeg kunne valgt om igjen neste gang. Flott interiør med bra kvalitetsfølelse.

Score 7.2

Vurdert av Terjesund

Toyota Avensis (2000)

Utrolig driftsikker og lettkjørt bil.

Score 8.8

Vurdert av Padden

BMW X1 (2012)

Jeg har hatt egen bil siden 1975. Denne bilen kjøpte jeg brukt i 2015, og den er den beste jeg har hatt hittil. Jeg har skiftet bremseklosser og skiver foran, ellers kun service. Jeg skifter olje

Score 8.0

Vurdert av Kjell

Mercedes-Benz CLS (2013)

Kjempe fornøyd eier ,gleder meg til hver tur til og med moro å vaske og stelle men.4 matic på vintern et must da ern suveren på glatt vinter føre . 3,50 og v6 ern meget bra motor og automat kass

Score 8.0

Vurdert av Happy

Land Rover Freelander (2003)

En praktisk og kjekk bil, men ikke verdt det. Alt for dårlig kvalitet.

Score 4.6

Vurdert av JoHe