Hvilken bil ser du etter?

Tilbake til front | Skriv en vurdering
2007 Citroën C6 2,7 V6 HDi Aut 6 gir Exclusive Sedan Diesel

Score 8.4/10

Dette er luksusbilen for den som vil oppleve luksus og skille seg ut. Samtidig er ikke bilen mer prangende enn at man må være godt over middels bilinteressert for å vite hva dette er for en doning. Pr desember 2016 er det 68 registrerte C6 i Norge. Så dette er definitivt ikke bilen det går 20 av på dusinet. Sannsynligheten for å møte på en annen C6 i normal trafikk her i Norge, er så godt som ikke-eksisterende. Markedet for C6 er minimalt i Norge, noe som fører til at man kan sikre seg en bil i luksusklassen for en overkommelig pris.
C6 har et gjennomført design, men kan nok kreve litt tilvenning for å like. Om man studerer bilen nøyere, vil man etterhvert se hvor gjennomførte linjer den har. Alt i alt en luksuriøs eleganse, diskret innpakket, og med meget trivelige egenskaper. Dette er en modell som har potensiale for å oppnå kultstatus i fremtiden, tilsvarende den legendariske Citroën SM. Totalt produsert i 23421 eksemplar, gjør at dette vil forbli en sjelden kuriositet innen bilverden.

Kjøreglede

9 / 10
Nydelig bil å kjøre. Særdeles godt lydisolert. De større dieselvariantene har rikelig med krefter. Et sofistikert fjæringssystem gir meget bra kjøreegenskaper kombinert med god komfort. Betydelig stivere enn tidligere store Citroën-modeller, men dette skyldes et aktivt fjæringssystem som stiver opp bilen når forholdene krever det. Dessverre går dette noe utover komforten over skarpe ujevnheter, mens kjøreopplevelsen generelt er deilig flytende. Setene er forholdsvis harde, som man forventer av en moderne bil. En særdeles behagelig bil for å cruise over lengre avstander, samtidig som den er lettkjørt nok til også å være bekymringsfri i tett bymiljø.

Kvalitet/driftssikkerhet

8 / 10
Gjennomført bra og smidig dieselmotor, med masse moment og krefter. Svakheter i hjuloppheng foran, som later til å være noe underdimensjonert for en slik tung bil.
Generelt en god byggekvalitet, som man bør forvente på en såpass dyr bil. Mange felles deler med andre mer konsumrike bilmodeller. Motor finnes også hos LandRover, Jaguar XF, Ford og andre PSA modeller. Girkasse samme som i Volvo XC90, japanskbygget Aisin. Påstås å være "vedlikeholdsfri", men dette er en potensiell fallgrube. Anbefalse å flushes med ny olje hver 80-100k km.

Plass/praktiske løsninger

9 / 10
Romslig innvendig, også i baksetet. Men noe lav takhøyde bak pga designet. Ikke overveldende bagasjekapasitet, men tilstrekkelig. Krever litt tilvenning med mange knapper på instrumentpanelet, men er nokså intuitivt å operere. Delikat løsning av head up display. Meget godt klimaanlegg, med 4 soner, setevarme bak, fleksible og romslige oppbevaringsrom.

Økonomi/kostnader

8 / 10
Relativt lave bruktpriser, som gir mulighet til å anskaffe seg en lekker bil til en billig pris. Kan lønne seg å shoppe litt rundt for forsikring, da noen selskap er urimelig dyre for denne bilen. Minst like driftssikker og solid som tilsvarende biler i samme kategori. Kan lønne seg å søke etter høyest mulig drivstoffkvalitet, da EGR ventilene kan brenne seg fast. Dette er omfattende å skifte ut, men problemet er nok ikke større enn på tilsvarende andre bilmodeller av samme kaliber.

Drivstoff/forbruk

8 / 10
3,0 HDi er langt mer drivstoffgjerrig sammenlignet med 2,7 HDi.

Flere vurderinger

BMW 5-Serie (2009)

Stilren bil med nydelige kjøreegenskaper. Gir ekte kjøreglede. Driftsikker og komfortabel. Karosseriet er estetisk vakkert med fine linjer. Manuell girkasse.

Score 9.8

Vurdert av Alice

Volvo XC40 (2021)

Beste bilen jeg har hatt! (Jeg har hatt over 20 biler, hovedsaklig BMW, Volvo, Saab og Land Rover)

Score 9.4

Vurdert av Knolte

Volkswagen ID.4 GTX (2021)

Dette er en bil som er god å kjøre, ivaretar familienes plassbehov, og har flere gode løsninger. Men jeg har hatt mange elektroniske feil, speiselt ved fuktig vær/ væromslag. Førerdør lar seg

Score 7.0

Vurdert av Konnerusk

Subaru B9 Tribeca (2007)

Kjempe komfortabel bil, stor plass. Gjør vinteren til en lek med Subarus fine all wheel system. Og artig lyd fra H6. Anbefales men kan være dyrt med deler kontra en den annet. Men er generelt drifts

Score 8.8

Vurdert av Alexh6

Fisker Ocean (2022)

Hvis en som kjøper er villig til å vente på løpende oppdateringer, så vil en få en meget bra bil. Teknisk/mekanisk er bilen bygd mye mer solid enn for eks Tesla som stadig har mekaniske utfordr

Score 8.6

Vurdert av Randre

Toyota bZ4X (2022)

Trygg og pålitelig. Svært god på vinterføre

Score 7.8

Vurdert av Odin

Mercedes-Benz CLK (2001)

Jeg har 3 stk Clk cabriolet,men den morsomste og kjøre er 230kompressor. 200 er en fin kosebil, 320 er en autobahn cruiser da motoren er silkemyk og passe kraftig.

Score 8.8

Vurdert av Clkfan

Ford Fiesta (2017)

Overraskende mye kjøreglede, er nok av de beste i klassen på der punktet. Fin komfort.

Score 8.0

Vurdert av Henrik

Lexus NX (2018)

God bil. MEN: Opplevde å stå fast i snøen og håpte 4wd ville dra meg fram. Men 4wd kobles kun inn under fart! Utrolig, det er jo i slike situasjoner en også trenger 4wd.

Score 7.8

Vurdert av IPtrh

MG ZS EV (2022)

Veldig mye bil for pengene. Super familiebil hvis man trenger god plass. God rekkevidde og man får den rekkevidden som er annonsert. God byggekvalitet.

Score 9.8

Vurdert av Andreas

BMW X5 (2021)

Komfortabel, kjøreglad bil. Ikke voldsom praktisk til tross for størrelse men funker bra for en familie på 4. Har hatt litt problemer med varmeapparatet i bilen men det har blitt løst av forhandle

Score 8.6

Vurdert av David

Toyota Land Cruiser (2019)

Rå arbeidshest som kommer frem overlat men samtidig gir deg komfort i massevis. Legendarisk modellserie.

Score 9.2

Vurdert av Espen

Ford Mustang Mach-E (2021)

Generelt veldig godt fornøyd. Kværneland bil i Bergen har tatt de få ting jeg har klaget på umiddelbart tak i og utbedret.

Score 8.8

Vurdert av Ingemar

BMW i4 M50 (2022)

Herlig bil med god komfort og kjøreglede. Lavt forbruk når man kjører pent og ikke lar seg friste av kreftene.

Score 9.2

Vurdert av 8 mercedes