Hvilken bil ser du etter?

Tilbake til front | Skriv en vurdering
2008 Toyota RAV4 2,0 VVT-i Cross Sport aut Sport Utility Vehicle Bensin

Vurdert av Bo_Austvatn

Score 7.6/10

Kjøpte bilen privat, og den hadde gått drøyt 200 tusen kilometer når jeg kjøpte den. Den hadde inntil da hatt jevnlig service på Toyota merkeverksted, men det generelle vedlikeholdet ellers hadde nok vært så som så.
Men den var ikke så dyr da.
Den hadde nylig fått byttet bremser rund baut. Dette var gjort på Toyota merkeverksted, og både skiver og kalipere har klart seg bra for rust etter det til tross for kjøring på saltede veier det meste av vinteren.
Men deler av bilens understell - som bunnplate og hjulopphengsdeler er rustbrune nå, og jeg må nok koste på den en lanolinbehandling snart. Har også fått en begynnende eksoslekkasje.
Opplevde også at begge frontlyktene og ei baklykt slapp in fukt og dugget.
4-hjulstrekket hjelper selvfølgelig i bratte bakker og i snø og litt søle, men selv med sentersperren innkoblet så er det ikke det mest effektive 4-hjulstrekksystemet på disse bilene dessverre.
Men igjen: Du klarer deg i de aller aller fleste situasjoner.
Om jeg skal sette fingeren på noe jeg misliker - så må det være at motorturtallet hele tiden har hatt en "jagende gange" når den er kald. Problemet forsvinner etter et par minutters kjøring. I tillegg så syns jeg automatkassa tar litt brått når jeg skal prøve å krypkjøre, men dette er også ting jeg har vent meg til.

Kjøreglede

5 / 10
Det er hva det er: En kort SUV med litt stumpete fjæring, litt støy og ikke allverdens komfort. Kjøreegenskapene er langt fra sportslige.
Men litt uavhengig hvilke krav vi har, så er det "greit nok" for min del.

Kvalitet/driftssikkerhet

10 / 10
På en tilårskommen Rav4 så må opplevd kvalitet definitivt vike plassen for funksjonell kvalitet. Det bare virker, år etter år, men låter ikke akkurat som noe bankhvelv når du lukker dørene, og en må leve med litt knirk, rakling og hjulstøy.

Plass/praktiske løsninger

8 / 10
Litt liten bagasjeromsplass, men flyttbart baksete i lengderetningen kompenserer for dette, og hjelper en del. Hengerfeste og godkjent for henger på inntil 1500kg hjelper også, men hadde gjerne sett den kunne trekke to tonn.

Økonomi/kostnader

9 / 10
Kun nødvendige slitedeler i ny og ne. Bilen er så gammel så jeg har servicer og vedlikehold sjøl. Slipper heldigvis å bytte registerreim på denne, da den har kjede.

Drivstoff/forbruk

6 / 10
Den er tørst. To liters bensinmotor og automatgir krever sitt.
På landeveiskjøring til og fra jobb - ca 35km hver vei, så er det et jevnt forbruk på snaut 0,9 liter/mil. Forsiktig langturkjøring går nok under 0,85, og småkjøring rundt i bygda drar drøyt literen. Bykjøring har jeg så lite av, at det har jeg ingen måling på.
Manuell utregning ved fyllinger viser at den bruker noe mer bensin enn bilens forbuksindikator angir.

Flere vurderinger fra samme generasjon

Toyota RAV4 (2012)

Grei og praktisk, om enn litt anonym, bil. Godt dreiemoment (diesel) og fin til å trekke vogn/henger med. Et stort minus at bakdør ikke lar seg åpne med påkoblet vogn/henger. Ellers en fin, prakti

Score 8.2

Vurdert av Esben

Toyota RAV4 (2011)

Veldig fornøyd. Kommer frem overalt selv med 30-40 cm snø (forutsetter gode vinterdekk). Med låsing av diffsperre kan jeg kjøre i bratt terreng uten spoling (fint for gressplener). Har hatt bilen

Score 7.2

Vurdert av Aslak

Toyota RAV4 (2011)

Topp

Score 8.6

Vurdert av Roaldper

Toyota RAV4 (2011)

Dette er en fin bil,god og romslig,fin og kjøre,ingenting unødvendig stasj falt for denne etter en liten prøvetur,dette var bilen for meg og mitt bruk... Dieselen er sterk og bra moment, bilen vir

Score 9.4

Vurdert av H.C.Olsen

Toyota RAV4 (2010)

Totalt sett fornøyd. Bilen går. Få problemer.

Score 8.4

Vurdert av Lovi

Toyota RAV4 (2010)

kjempefornøyd.

Score 9.6

Vurdert av torekris

Toyota RAV4 (2010)

Trygg og driftssikker , ikke noen spennende bil

Score 7.2

Vurdert av AreT

Toyota RAV4 (2010)

Min første og siste Toyota. - Blir skuffet over forventet kvalitet. Hyppige verkstedbesøk. Pris verkstedbesøk Pris reservedeler Regnsensor som plutselig ikke vil stoppe (må skru av og på

Score 5.4

Vurdert av Verktoymannen

Toyota RAV4 (2010)

Meget bra og trofast bil.

Score 8.4

Vurdert av Arne

Toyota RAV4 (2009)

Er meget fornøyd. Bilen passer meg bra med min kjøring, dvs. rolig kjøring fra a til b. Da blir også bensin forbruket rimelig lavt.

Score 9.0

Vurdert av Frode

Toyota RAV4 (2009)

En svært pålitelig og praktisk bil som aldri klager eller gir deg problemer. Men ser du deg om etter kjøreglede bør du lete et annet sted.

Score 7.0

Vurdert av Billy

Toyota RAV4 (2008)

God på vinterføre,og trekker greit en henger.. Dårlige bakseter og komfort. Lite verksteds utgifter. Vel 1 liter diesel på milen.

Score 8.0

Vurdert av Raver

Toyota RAV4 (2008)

Billig i drift til å være SUV. Bruker ca 0.9l på milen. Lite feil.

Score 7.2

Vurdert av Auto-Elektro

Toyota RAV4 (2008)

Bilen er flott å kjøre å kommer seg bra frem. Litt liten plass i bagasjen og antispinn er det ikke bryter får. Da må denne fysisk slås av med en kombinasjon av brems/håndbrekk. Uten om dette er

Score 5.2

Vurdert av TurboOlsen90

Toyota RAV4 (2008)

Ok fram og tilbake til butikken bil. Starter alltid, bruker litt drivstoff. ELENDIG komfort og null kjøreglede. Dårlig plass, ingen bil for aktive familier med hund. Lite krefter når man drar tunge

Score 4.4

Vurdert av Catdah

Flere vurderinger

Hongqi E-HS9 (2021)

Ett mareritt av en bil! Et komplett udugelig kinesisk makkverk! Elendigheten toppes av et verdifall som kan sammenlignes med bly i vann. Styr unna!

Score 1.4

Vurdert av Hongq

Mercedes-Benz GLA (2018)

Utrolig fin lettkjørt godt isolert bil med positive opplevelser og som er gøy å kjøre. Komfort som kun Mercedes kan. Stilig design.

Score 8.6

Vurdert av MBfan

XPeng P7 (2022)

En unik bil flere burde prøve

Score 8.8

Vurdert av Ole Gunnar

Hyundai Kona electric (2019)

Fantastisk bil for de som ikke har barn.

Score 9.4

Vurdert av Renault

Mazda 6 (2009)

8.5/10 Hvis man finner en med lite rust så er dette en veldig god og kjekk bil å kjøre!

Score 8.6

Vurdert av Marius

BMW iX (2022)

Fantastisk bil å kjøre både som sommer og vinter. Gode førersystem som gjør til at det bli uanstrengt å kjøre bil. Særlig på vinteren melder systemene seg på en god måte. Sterkt anbefale bi

Score 9.6

Vurdert av Midt

Volkswagen ID.4 GTX (2022)

Alt i alt veldig fornøyd med min bil. Mest skuffet over rekkevidde generelt. Ikke at den er så dårlig, men jeg trodde den i praksis ville ligge nærmere 500 på sommeren. Men da må jeg kjøre i 70

Score 8.4

Vurdert av zeztil

Tesla Model Y (2021)

Kommer til å kjøpe ny om noen år. Er lei av andre merker som må inn på service 1 gang pr år til astronomiske summer.

Score 10

Vurdert av Persan

Tesla Model Y (2022)

Hatt mange bilder, stort sett tyske med bra motorer - kjøpte Tesla med høy skepsis, kun for å spare drivstoffutgift - aldri vært så fornøyd med en bil noensinne!

Score 10

Vurdert av Joss

Audi A4 allroad (2014)

Liker den kjempebra letet lenge etter sån bil

Score 8.0

Vurdert av Kgs7905

Jaguar XF (2008)

Kjøremaskin. Rett og slett. Takler vinterføre bedre enn de fleste (mange har trodd det var 4x4, men bakhjulsdrift kun). Nydelig motor og gearkasse, sitter godt på veien, elsker trange, svingete vei

Score 9.6

Vurdert av Per

BMW X1 (2013)

Super bil på alle måter.

Score 10

Vurdert av Solli64

BMW X1 (2017)

Kjøpte bilen brukt, har hatt den i snart 3 år og hatt null feil. Den er meget behagelig og kjøre og med svært gode seter. Praktisk og god bil.

Score 9.0

Vurdert av MisterT