Hvilken bil ser du etter?

Tilbake til front | Skriv en vurdering
2005 Ford Mondeo 2,0 TDCI Ghia/Titanium aut Stasjonsvogn Diesel

Score 5.6/10

Etter kun å ha kjørt diverse japanske bilmerker i 13 år skulle jeg altså prøve meg på Ford. Dette ble første og siste forsøk. Det er en grunn til at de sliter med kraftig verditap. Aldri mer! De som gjør den beste handelen med Ford er de som eier den i garantiperioden. Har også snakket med andre Ford-eiere som uttrykker det samme - at påkost snøballen begynner å rulle etter 120k km...å elendigheten vil ingen ende ta. Da jeg vraka Forden gikk jeg tilbake til japansk bil igjen.

Kjøreglede

8 / 10
Gode kjøreegenskaper. Skjønner godt at Politiet brukte disse. Jevnt over god kjørekomfort på ulike underlag. TC fungerte svært bra på glatt føre. Svært retningsstabil på Autobahn. ESP kunne med fordel grepet inn noe tidligere. Bilen hadde drivstoff tilleggsvarmer som startet ved ca. +3 C. Denne funket egentlig ganske bra. Laveste temperatur jeg kjørte i var -25 C. Klimaanlegget leverte god komfort. 5 tr. Steptronic automat kasse (med converter) leverte behagelige girskift. Varmetråder i frontruta er uvurderlig på vinteren! Får ikke toppscore da sitteputa med fordel kunne vært litt bredere.

Kvalitet/driftssikkerhet

2 / 10
Sørgelig at en så god bil skal være så dårlig. Elendig kvalitet på slitedeler. Knirkelyder her og der. Vannlekkasje hadde den også. Etter en runde i vaskehall eller kraftig regnvær lå det alltid en dam i dørken, høyre foran. Bilen var dårlig sammenskrudd/montert. Alt fra taktrekk til innvendige paneler løsnet. Tak håndtak likeså. Var noe hele tiden. Men det aller dårligste måtte være dieselsystemet. Kjøpte bilen brukt med bare 100k på telleren. Kjørte på bilen 70k km, å på den tiden byttet jeg injektor på syl. nr.3. (På verkstedet sa de at det var spor av tidligere injektorreperasjon.) Siste vinteren jeg hadde den fikk jeg motorlampe og nødmodus. Verkstedet måtte reprogrammere samtlige injektorer. Påfallende at dette skjedde på første mildværsdag etter 2 mnd. med lave temperaturer. Tålte den ikke temp.forandring?!? Etter reparasjon var Moneoen nok en gang klar for nye oppdrag. Gjett hva som skjedde 1 mnd. etterpå? Jo, motorlampe og NØDMODUS!! Svartrøyken sto etter bilen som et polsk kullkraftverk. Da var det nok for meg! Sendte bilen rett på huggeriet!

Plass/praktiske løsninger

8 / 10
Plassmester! Stasjonsvogna har en taklinje som er trekt langt bak, hvilket betyr at bagasjerommet sluker barnevogner, handleposer og bagasje lekende lett. Smale baklys gir stor åpning og god fleksibilitet. Tilhengervekt på 1800 kg er også et pluss! Knall familiebil. Plass til 3 bilstoler i baksetet. Men at en slik bil manglet Isofix er for meg et mysterium.

Økonomi/kostnader

3 / 10
Delepriser kan man komme relativt billig unna såfremt det er uoriginalt. Men totalregnskapet blir en katastrofe hvis kjærra skal stå på verksted 2-3 ganger i året. Etter en oppsummering på samtlige verkstedregninger ble det faktisk billigere å kjøpe nesten ny bil.

Drivstoff/forbruk

7 / 10
Er på det jevne. Målte 0,53 på langkjøring. 0,71 på blanda. Hadde en del småkjøring. Men kjørecomputeren var en vits! På sommeren underrapporterte den med 25 %. På vinteren opp mot 45 %.

Flere vurderinger fra samme generasjon

Ford Mondeo (2007)

Hatt store utgifter veldig hyppig. Opplevd start problemer hver vinter og byttet de samme delene for å rette feila år etter år.

Score 4.8

Vurdert av Erlend

Ford Mondeo (2007)

Første og siste Ford med meg som eier. Denne utgaven har for liten motor, og er ganske dau når den får på en henger. Som pendlerbil er den grei, og fin på vinterveier i indre bygder. MYE galt

Score 4.6

Vurdert av Vetle

Ford Mondeo (2007)

Svært fornøyd med denne bilen, god kraft og billig drift

Score 9.2

Vurdert av Mondis

Ford Mondeo (2007)

Fantastisk bil å kjøre, bare synd den står for det meste på verkstedet. Er ikke fornøyd bare gått 113000 og fått motorhavari.

Score 4.4

Vurdert av Hbn87

Ford Mondeo (2007)

Gikk fra en Focus til denne, og har aldri angret på kjøpet. Kvaliteten vil jeg si er høy til og være en 10 år gammel bil.

Score 8.6

Vurdert av jb72

Ford Mondeo (2007)

Elsker denne bilen, er helt fantastisk å kjøre og ser strålene ut

Score 8.2

Vurdert av Sondre

Ford Mondeo (2007)

Totalt sett godt tilfreds med denne bilen. Har hatt noe lakkskader som er utbedret og med ett girkassehavari så har totaløkonomien vært så som så!

Score 6.8

Vurdert av Rusten

Ford Mondeo (2007)

Svært godt fornøyd med bilen. Men nå trekker den på årene.

Score 9.0

Vurdert av Adahar

Ford Mondeo (2007)

En bil som jeg bare har gode erfaringer med. Men den er stor når du skal parkere på et kjøpesenter.

Score 1.4

Vurdert av Adahar

Ford Mondeo (2007)

Kan anbefales. God bil på langturer spesielt viss du har IVCD adaptive fjæring. Meget god plass både foran og bak.

Score 6.2

Vurdert av Mikr

Ford Mondeo (2007)

Fantastisk god som jeg kan stole på starter og virker. Bruker lite drivstoff, kjører lange turer uten å bli sliten og god kjørekomfort uten noen overraskelser. Kombi cupe som jeg kjører har ekstr

Score 8.6

Vurdert av Micbro

Ford Mondeo (2006)

En ekte drittbil

Score 5.4

Vurdert av Tommy

Ford Mondeo (2006)

Driftsikker og traust bil

Score 9.0

Vurdert av Tommy

Ford Mondeo (2006)

Ein god å drifsikker bil, til en billig penge. Veldig mye utstyr iforhold til pris. Selvblendene speil, ryggesensor, varme og kjøling i framsete, varme i baksete, varme både i front rute og bak r

Score 7.0

Vurdert av SverreOlsen

Ford Mondeo (2006)

Min personlige totalvurdering om akkurat denne bilen er derimot nærmere 9/10. Jeg har vært så heldig å fått tak i en pent brukt bil (hadde kun gått 84.000 km ved kjøp i fjor - på ti år!) og d

Score 7.0

Vurdert av S. Bakke

Flere vurderinger

BMW 3-Serie (2014)

Av mine 20 stk BMW i en periode på 50 år er dette en super hyttebil for en gamling som meg og holder i massevis. Billig i drift og god komfort og høy kvalitet. Aldri noen feil selv etter 130000 km.

Score 9.8

Vurdert av BSA20

Mazda 3 (2014)

Super bil med ein dritt motor dei første 2013-2014 mod

Score 4.0

Vurdert av Storkar

Mercedes-Benz B-klasse (2012)

Kjempefornøyd med bilen !!

Score 8.8

Vurdert av Halvsvensken

Hyundai IONIQ 5 (2022)

Virker som en godt sammnskrudd bil uten noe knirk. Litt lav lastekapasitet men til 2 voksne med utflyttete barn så er det den perfekte bil både til by og langtur. Utrolig fint å kunne lade fra 20-8

Score 9.2

Vurdert av Orio

BMW 5-Serie (2017)

Som bruktbil er den 100.000 rimeligere i innkjøp enn ren bensin eller diesel, så det virker som en bra bil for pengene. Fin å se på.

Score 9.2

Vurdert av Xcrookie

Toyota RAV4 (2011)

Veldig fornøyd. Kommer frem overalt selv med 30-40 cm snø (forutsetter gode vinterdekk). Med låsing av diffsperre kan jeg kjøre i bratt terreng uten spoling (fint for gressplener). Har hatt bilen

Score 7.2

Vurdert av Aslak

Jeep Wrangler Unlimited (2015)

Heilt super bil som virkelig får fram smilet

Score 10

Vurdert av Jeepster

Toyota Hiace (2008)

Enkel bil og grei bil. Med permanent 4 wd står du aldri fast på vinterføre.

Score 9.2

Vurdert av Gholm

Nissan King Cab (2002)

Har vært lite plaget med denne, byttet rådelager med det samme jeg kjøpte den for å være på den sikre siden da dette er av de som havarerte pga rådelager havari. Ellers har det kun vært slite

Score 7.8

Vurdert av Stigarne

Volvo XC40 (2023)

Bilen er veldig enkel du vil savne bassis ting som nye biler har i dag. Ikke HUD har dem ikke, utrolig dårlig CC og pilot, Dårlig varsling ved kjøring utenfor merket vei ett svakt lys i spedometere

Score 5.2

Vurdert av Cmt34no

Audi A1 (2016)

En utrolig komfortabel og driftssikker småbil. Stilig karosseri, den ser fortsatt moderne ut selv om designet er 12 år gammelt.

Score 9.4

Vurdert av Sirigull

Audi RS e-tron GT (2022)

Vakker og kjøreglad bil, men ikke noen åpenbar familiebil. Fås ikke med krok. Lav bakkeklaring på eco-program, men ellers super komfort. Rask nok for de aller fleste, og en god del rimeligere enn

Score 8.6

Vurdert av GunnarGT

Hyundai IONIQ 5 (2022)

Elendige kjøreegenskaper om man liker et sportslig oppsett. Knirker og bråker. Veldig god på vinterføre. Langlysene er en vits, og vindusvisker bak er sårt savnet.

Score 6.2

Vurdert av Tobax

Volkswagen up! (2014)

For deg som kjører til og fra jobb er bilen perfekt ,mye utrustning og sikker og gøy bil i byen og på landevei

Score 9.2

Vurdert av Mattias

Mitsubishi Outlander PHEV (2018)

Er en helt grei bil. Helt til nå at bilen er blitt 5 år og 3 månder gamel. Varmevifta elektisk har startet med å subbe med viftebladene en eller annen plass. Veldig irriterende lyd.

Score 7.6

Vurdert av Klerun