TV 2 Play
Min konto

Hvilken bil ser du etter?

Tilbake til front | Skriv en vurdering
2005 Ford Mondeo 2,0 TDCI Ghia/Titanium aut Stasjonsvogn Diesel

Score 5.6/10

Etter kun å ha kjørt diverse japanske bilmerker i 13 år skulle jeg altså prøve meg på Ford. Dette ble første og siste forsøk. Det er en grunn til at de sliter med kraftig verditap. Aldri mer! De som gjør den beste handelen med Ford er de som eier den i garantiperioden. Har også snakket med andre Ford-eiere som uttrykker det samme - at påkost snøballen begynner å rulle etter 120k km...å elendigheten vil ingen ende ta. Da jeg vraka Forden gikk jeg tilbake til japansk bil igjen.

Kjøreglede

8 / 10
Gode kjøreegenskaper. Skjønner godt at Politiet brukte disse. Jevnt over god kjørekomfort på ulike underlag. TC fungerte svært bra på glatt føre. Svært retningsstabil på Autobahn. ESP kunne med fordel grepet inn noe tidligere. Bilen hadde drivstoff tilleggsvarmer som startet ved ca. +3 C. Denne funket egentlig ganske bra. Laveste temperatur jeg kjørte i var -25 C. Klimaanlegget leverte god komfort. 5 tr. Steptronic automat kasse (med converter) leverte behagelige girskift. Varmetråder i frontruta er uvurderlig på vinteren! Får ikke toppscore da sitteputa med fordel kunne vært litt bredere.

Kvalitet/driftssikkerhet

2 / 10
Sørgelig at en så god bil skal være så dårlig. Elendig kvalitet på slitedeler. Knirkelyder her og der. Vannlekkasje hadde den også. Etter en runde i vaskehall eller kraftig regnvær lå det alltid en dam i dørken, høyre foran. Bilen var dårlig sammenskrudd/montert. Alt fra taktrekk til innvendige paneler løsnet. Tak håndtak likeså. Var noe hele tiden. Men det aller dårligste måtte være dieselsystemet. Kjøpte bilen brukt med bare 100k på telleren. Kjørte på bilen 70k km, å på den tiden byttet jeg injektor på syl. nr.3. (På verkstedet sa de at det var spor av tidligere injektorreperasjon.) Siste vinteren jeg hadde den fikk jeg motorlampe og nødmodus. Verkstedet måtte reprogrammere samtlige injektorer. Påfallende at dette skjedde på første mildværsdag etter 2 mnd. med lave temperaturer. Tålte den ikke temp.forandring?!? Etter reparasjon var Moneoen nok en gang klar for nye oppdrag. Gjett hva som skjedde 1 mnd. etterpå? Jo, motorlampe og NØDMODUS!! Svartrøyken sto etter bilen som et polsk kullkraftverk. Da var det nok for meg! Sendte bilen rett på huggeriet!

Plass/praktiske løsninger

8 / 10
Plassmester! Stasjonsvogna har en taklinje som er trekt langt bak, hvilket betyr at bagasjerommet sluker barnevogner, handleposer og bagasje lekende lett. Smale baklys gir stor åpning og god fleksibilitet. Tilhengervekt på 1800 kg er også et pluss! Knall familiebil. Plass til 3 bilstoler i baksetet. Men at en slik bil manglet Isofix er for meg et mysterium.

Økonomi/kostnader

3 / 10
Delepriser kan man komme relativt billig unna såfremt det er uoriginalt. Men totalregnskapet blir en katastrofe hvis kjærra skal stå på verksted 2-3 ganger i året. Etter en oppsummering på samtlige verkstedregninger ble det faktisk billigere å kjøpe nesten ny bil.

Drivstoff/forbruk

7 / 10
Er på det jevne. Målte 0,53 på langkjøring. 0,71 på blanda. Hadde en del småkjøring. Men kjørecomputeren var en vits! På sommeren underrapporterte den med 25 %. På vinteren opp mot 45 %.

Flere vurderinger fra samme generasjon

Ford Mondeo (2007)

Hatt store utgifter veldig hyppig. Opplevd start problemer hver vinter og byttet de samme delene for å rette feila år etter år.

Score 4.8

Vurdert av Erlend

Ford Mondeo (2007)

Første og siste Ford med meg som eier. Denne utgaven har for liten motor, og er ganske dau når den får på en henger. Som pendlerbil er den grei, og fin på vinterveier i indre bygder. MYE galt

Score 4.6

Vurdert av Vetle

Ford Mondeo (2007)

Svært fornøyd med denne bilen, god kraft og billig drift

Score 9.2

Vurdert av Mondis

Ford Mondeo (2007)

Fantastisk bil å kjøre, bare synd den står for det meste på verkstedet. Er ikke fornøyd bare gått 113000 og fått motorhavari.

Score 4.4

Vurdert av Hbn87

Ford Mondeo (2007)

Gikk fra en Focus til denne, og har aldri angret på kjøpet. Kvaliteten vil jeg si er høy til og være en 10 år gammel bil.

Score 8.6

Vurdert av jb72

Ford Mondeo (2007)

Elsker denne bilen, er helt fantastisk å kjøre og ser strålene ut

Score 8.2

Vurdert av Sondre

Ford Mondeo (2007)

Totalt sett godt tilfreds med denne bilen. Har hatt noe lakkskader som er utbedret og med ett girkassehavari så har totaløkonomien vært så som så!

Score 6.8

Vurdert av Rusten

Ford Mondeo (2007)

Svært godt fornøyd med bilen. Men nå trekker den på årene.

Score 9.0

Vurdert av Adahar

Ford Mondeo (2007)

En bil som jeg bare har gode erfaringer med. Men den er stor når du skal parkere på et kjøpesenter.

Score 1.4

Vurdert av Adahar

Ford Mondeo (2007)

Kan anbefales. God bil på langturer spesielt viss du har IVCD adaptive fjæring. Meget god plass både foran og bak.

Score 6.2

Vurdert av Mikr

Ford Mondeo (2007)

Fantastisk god som jeg kan stole på starter og virker. Bruker lite drivstoff, kjører lange turer uten å bli sliten og god kjørekomfort uten noen overraskelser. Kombi cupe som jeg kjører har ekstr

Score 8.6

Vurdert av Micbro

Ford Mondeo (2006)

God og kjøre, men ikke en god bil.

Score 5.6

Vurdert av Simen

Ford Mondeo (2006)

En ekte drittbil

Score 5.4

Vurdert av Tommy

Ford Mondeo (2006)

Driftsikker og traust bil

Score 9.0

Vurdert av Tommy

Ford Mondeo (2006)

Ein god å drifsikker bil, til en billig penge. Veldig mye utstyr iforhold til pris. Selvblendene speil, ryggesensor, varme og kjøling i framsete, varme i baksete, varme både i front rute og bak r

Score 7.0

Vurdert av SverreOlsen

Flere vurderinger

Skoda Octavia (2014)

En herlig bil å kjøre. Kommer seg fram over alt. Elendig kvalitet, blant annet turbo røk før 100000km. Flust av lekkasjer. Møller bil har like dårlig kundebehandling som de alltid har hatt..

Score 5.6

Vurdert av Bert

Audi A4 allroad (2017)

Veldig fornøyd med bilen, ingen problem å få den ned til 0.45 l. pr. 10 kilometer på langkjøring. Driftsikker og god. Kjørt nå 44000 km på nesten et år.

Score 10

Vurdert av Edgar

Kia EV6 (2023)

Linjelekker og behagelig bil for både de lange og de korte turene. God sommer som vinter, kjennes trygg, og innbyr aldri til å presse bilen utover sine begrensninger. Greit underholdningsanlegg, hvo

Score 8.8

Vurdert av Knut

Tesla Model 3 (2024)

Utrolig god å kjøre, lader over alt, lavt forbruk, god bygg kvalitet, lavt støynivå

Score 10

Vurdert av Frode

Audi TT (2018)

Beste bilen jeg har hatt. 2016 mod. Gått 42400 km, 4000 i mitt eie.

Score 7.4

Vurdert av Foto

BMW X3 (2020)

Hatt bilen i 3 år. 20 model.Ikke feil eller mangler, stor kjøregleden

Score 10

Vurdert av Knut

BMW 3-Serie (2021)

Kort sagt, BMW er BMW

Score 9.6

Vurdert av Bmwrsr12

Tesla Model Y (2022)

Maken til value for money får du ikke nå til dags.

Score 9.8

Vurdert av fjellfanten

Ford Fiesta ST200 (2020)

En lykkepille av en bil som biter seg fast i svingene med limited slip diff. Beste hothatch i sin klasse

Score 9.0

Vurdert av Pergl

Hyundai IONIQ 5 (2023)

Mye premium. Men: hvis du ikke klarer lage regnsensor: dropp det. Rattet går ikke langt nok ut. Vw lagde bedre adaptiv cruisecontrol på transporter i 2015. Og: 12v batteri kan gå tomt selv om det

Score 8.6

Vurdert av Vegas

Mazda CX-5 (2012)

En fin bil, god lasteevne, Tok oss lett frem til fjells. Veldig godt fornøyd- og vi savner den veldig. Kjøpte den ny og måtte skrote den i feb 24.

Score 9.0

Vurdert av Wenche

Mitsubishi Eclipse Cross (2021)

Egr/partikkelfilter på disse klarer ikke å brenne seg selv rene, måtte da byttes ved 30 000km. Var en verksted fyr som forsnakka seg litt og sa at dette problemet hadde de aldri på Outlander. Sp

Score 7.0

Vurdert av Hvest

Volvo XC70 (2016)

Favoritt bilen! Ingen over, ingen ved siden! Det eneste minuset er at det har vært en skikkelig runde med mye feil på den. Ellers tipp topp!!

Score 8.2

Vurdert av Glenn

Volkswagen e-Golf (2019)

Fin å kjøre. Enkelte dyre reparasjoner.

Score 6.8

Vurdert av Arnfinn