Hvilken bil ser du etter?

Tilbake til front | Skriv en vurdering
2017 Peugeot 5008 SUV Allure 1,2 PureTech 130hk aut SUV Bensin

Score 7.4/10

Dette er på de aller fleste måter en knall familiebil. Det er kult design både utenpå og innvendig, veldig praktiske løsninger, god plass, ok motor, veldig god automatkasse, gode seter, etc. Litt smårusk på multimedia og litt usikker kvalitet mekanisk trekker noe ned. Men prisen tatt i betraktning kan ikke jeg se noen biler jeg heller ville hatt. Feks Skoda er utrolig døll designmessig og har ikke kvalitet jeg stoler mer på enn PSA. Toyota prius+, sikkert bedre kvalitet, men utseende ... eh. BMW tilmed, har en familiesyvseter i denne prisklassen, men knallharde seter, lavprofildekk ett gjorde karjolfølelsen uutholdelig. Bagasjerommet var også for smått. Så inntil Toyota, Suzuki eller Subaru hoster opp en elektrisk syvseter med lasterom og utseende som man kan kjøre rundt med uten å være flau, ja jeg tenker på deg "Maxus Euniq", herregud for en tragedie, blir det fortsatt 5008 på meg. og nei 500 liter bagasjerom er ikke "god bagasjeplass". etter å ha hatt 5008 ser du på det som en vits.

Kjøreglede

7 / 10
Sånn jevnt over så er bilen god å kjøre, ingen racerbil, men den lille bensinmotoren drar veldig imponerende, og har "godlyd" når man gasser på, fullastet bil i fjerdegir opp de bratte bakkene fra Fagernes til Dokka klarer den uten å lage kø. Motoren støttes perfekt av en veldig god automatkasse som tar ut rett mengde krefter uten å stresse. Kan enkelt ta trygge forbikjøringer med last. Må være forsiktig ved store hull, dumper i vegen med mye last etc. for fjæringen "bunner" svært lett i forhold til Toyotaen vi hadde før. Blir egentlig ikke helt klok på fjæringen, den er både for stiv og for myk samtidig, men litt situasjonsbetinget. I lav hastighet over store ujevnheter vagger bilen godt, kanskje for myke støtdempere, men den takler mindre ujevnheter når farten er stor veldig bra. Støynivået i stor fart er dårlig. Det er bare å glemme å nyte musikk i mer enn 70km/t på grov asfalt. Så min sterke anbefaling er å drite i 19" eller 20" dekk på denne, selv om det ser fint ut, faktisk er 17" vinterdekkene de beste jeg har. da er bilen tålelig stillegående og mest komfortabel på dårlige norske veier.

Kvalitet/driftssikkerhet

6 / 10
Motoren har begynt å bruke litt olje, litt tidlig siden den er fra 2018, men bruker ikke mer enn ca en liter mellom hver service, vi kjører 15000 per år, det er visstnok forventet/normalt. Måtte bytte ABS sensor bak etter 2 år. Måtte bytte styrestag høyre side foran etter 3 år. Multimediasystemet har sine særegenheter. Alle DAB ikonene er fra franske radiostasjoner, selv om kanalene er de vanlige nrk1,2,3 etc. Dette er visst umulig å fikse. Etter at iPhone har vært plugget i kobler radioen seg over på FM automatisk. Dette er visst umulig å fikse. Av og til henger hele systemet seg opp, og da er det bare å ta reset og slå av tenningen fem minutter så ordner det seg. Ellers var defaen feilmontert, så vindusviskerne begynte å gå når støpselet ble satt i... Ryggelyset er elendig. Det er så elendig at jeg bruker bremsen når jeg rygger for å få mer lys fra bremselyset. Lakken er også svært utsatt for småriper, så fraråder vasking i maskin. Sensorene for blindsoneovervåking og parkering liker ikke dårlig vær. I regn og snø tuller de ofte pga tildekking. Apropos snø, så har ikke designerne av denne bilen opplevd det. På hver side av frontruten er det en høy kant, viskerne legger her igjen en dunge med snø når det laver ned, ubrukbart. Viskerne ligger også delvis under panser når i hvileposisjon. Når slaps på bilen fryser, er det skikkelig herk å få viskerne løs uten å skade noe. Bestill for all del bil med varmekabler rundt frontruten, jeg har ikke det men tipper det hjelper litt!! DEFA har reddet oss mange ganger pga dette. Bilen er også svært lett, og det medfører litt dårligere grep i glatte oppoverbakker pga lavt marktrykk mistenker jeg. Men har gripcontrol som kompenserer noe. Det ruster også godt i understellet foran og skivene bak. Så litt usikker om vi tar sjansen på å ha bilen mer enn 5 år, men det er det, at siden bilen har såpass mange gode sider og en ny bil har et ekstremt verditap i starten, så kan det selv med noen titusen i verkstedutgifter per år lønne seg å beholde den... ikke lett det der.

Plass/praktiske løsninger

9 / 10
Fantastisk, gigantisk fleksibelt bagasjerom, og seteløsning. Kan legge ned alle seter inkludert forsetet. 2. rad setene kan kjøres individuelt frem og tilbake. ISOfix på alle 3. 3. rad setene kan taes ut. Har ikke hatt behov for takboks. Gode seter foran, med korsryggjustering. 2. og 3. rad greit nok.

Økonomi/kostnader

8 / 10
Alle feil har blitt fikset kjapt og gratis hos Bertel så langt. Men det blir litt skummelt etter fem år. Motoren har en kjent svakhet, drivreimen av gummi kan begynne å avskalle, bitene tetter filter, og da er motorhavari raskt et faktum om man ikke slår av motoren og ringer NAF umiddelbart... Så bytt olje ofte og få reimen sjekket jevnlig. Ellers uproblematisk bilhold som man skal forvente med en nesten ny bil. Vi fikk bilen med masse utstyr for 420 000 i 2018, og det var vi fornøyd med.

Drivstoff/forbruk

7 / 10
På langkjøring, med full bil fra østlandet til vestlandet har vi mange ganger kjørt på 0.55-0.57 uten å prøve å kjøre økonomisk. Så det er veldig bra for en såpass stor bil. Bykjøring er noe annet, der ligger vi på minst 0.7, gjerne litt over det også avhengig av hvor tung gassfoten er. I forhold til vår gamle Toyota med 1.8 liter bensinmotor er den overlegen.

Flere vurderinger fra samme modell

Peugeot 5008 SUV (2020)

Bilen er praktisk og ser bra ut. Tynn lakk som lett får år/steinsprut. Stor innvendig plass med mange praktiske løsninger. Praktisk med sju seter, men de bakerste egner seg best til små barn. Bile

Score 6.6

Vurdert av Bernt

Peugeot 5008 SUV (2020)

Fantastisk fsmiliebil!

Score 10

Vurdert av KjetilL

Peugeot 5008 SUV (2019)

Godt fornøyd så langt.

Score 8.0

Vurdert av Svein

Peugeot 5008 SUV (2019)

God bil, litt trangt bagasjerom. Gode seter og seteløsninger. Middelmådig entertainment system og litt undermotorisert. Pent utseende med fine linjer. God belysning og meget familievennlig

Score 8.0

Vurdert av BilgladJLe

Peugeot 5008 SUV (2019)

Veldig mye bil og utstyr for pengene, gode seter og god langtur komfort med lavt forbruk.

Score 10

Vurdert av JEJE

Peugeot 5008 SUV (2018)

Jeg synes bilen er praktisk med god plass og gode løsninger.Behagelig å kjøre. Skuffet over garantisakene. Kjedelig å sette bilen på verksted når man er så avhengig av bilen i hverdagen.

Score 8.0

Vurdert av Kenneth

Peugeot 5008 SUV (2018)

Alt i alt en pen og praktisk SUV med sterk motor og mye utstyr som sliter litt med elektronikken.

Score 7.2

Vurdert av Sondre

Peugeot 5008 SUV (2018)

Mye bil for pengene. Romslig og god å kjøre.

Score 8.6

Vurdert av Anders

Peugeot 5008 SUV (2018)

Dette må være noe av det beste en småbarnsfamilie kan kjøpe!

Score 9.8

Vurdert av ChristianH

Peugeot 5008 SUV (2018)

Helt vanvittig bra familiebil!

Score 10

Vurdert av RolfH

Peugeot 5008 SUV (2018)

Helt vanvittig bra familiebil!

Score 10

Vurdert av RolfHansen

Peugeot 5008 SUV (2018)

Helt vanvittig bra familiebil!

Score 10

Vurdert av RolfHansen

Peugeot 5008 SUV (2018)

Helt vanvittig bra familiebil!

Score 10

Vurdert av RolfHansen

Peugeot 5008 SUV (2018)

Godt fornøyd med bilen. Har hatt den i 3 år. Drar godt selv med vogn bak.

Score 8.8

Vurdert av Iver

Peugeot 5008 SUV (2018)

Beste familiebilen som er på markedet mtp totalpakke for prisen!

Score 10

Vurdert av JonKva

Flere vurderinger

BMW 5-Serie (2009)

Stilren bil med nydelige kjøreegenskaper. Gir ekte kjøreglede. Driftsikker og komfortabel. Karosseriet er estetisk vakkert med fine linjer. Manuell girkasse.

Score 9.8

Vurdert av Alice

Volvo XC40 (2021)

Beste bilen jeg har hatt! (Jeg har hatt over 20 biler, hovedsaklig BMW, Volvo, Saab og Land Rover)

Score 9.4

Vurdert av Knolte

Volkswagen ID.4 GTX (2021)

Dette er en bil som er god å kjøre, ivaretar familienes plassbehov, og har flere gode løsninger. Men jeg har hatt mange elektroniske feil, speiselt ved fuktig vær/ væromslag. Førerdør lar seg

Score 7.0

Vurdert av Konnerusk

Subaru B9 Tribeca (2007)

Kjempe komfortabel bil, stor plass. Gjør vinteren til en lek med Subarus fine all wheel system. Og artig lyd fra H6. Anbefales men kan være dyrt med deler kontra en den annet. Men er generelt drifts

Score 8.8

Vurdert av Alexh6

Fisker Ocean (2022)

Hvis en som kjøper er villig til å vente på løpende oppdateringer, så vil en få en meget bra bil. Teknisk/mekanisk er bilen bygd mye mer solid enn for eks Tesla som stadig har mekaniske utfordr

Score 8.6

Vurdert av Randre

Toyota bZ4X (2022)

Trygg og pålitelig. Svært god på vinterføre

Score 7.8

Vurdert av Odin

Mercedes-Benz CLK (2001)

Jeg har 3 stk Clk cabriolet,men den morsomste og kjøre er 230kompressor. 200 er en fin kosebil, 320 er en autobahn cruiser da motoren er silkemyk og passe kraftig.

Score 8.8

Vurdert av Clkfan

Ford Fiesta (2017)

Overraskende mye kjøreglede, er nok av de beste i klassen på der punktet. Fin komfort.

Score 8.0

Vurdert av Henrik

Lexus NX (2018)

God bil. MEN: Opplevde å stå fast i snøen og håpte 4wd ville dra meg fram. Men 4wd kobles kun inn under fart! Utrolig, det er jo i slike situasjoner en også trenger 4wd.

Score 7.8

Vurdert av IPtrh

MG ZS EV (2022)

Veldig mye bil for pengene. Super familiebil hvis man trenger god plass. God rekkevidde og man får den rekkevidden som er annonsert. God byggekvalitet.

Score 9.8

Vurdert av Andreas

BMW X5 (2021)

Komfortabel, kjøreglad bil. Ikke voldsom praktisk til tross for størrelse men funker bra for en familie på 4. Har hatt litt problemer med varmeapparatet i bilen men det har blitt løst av forhandle

Score 8.6

Vurdert av David

Toyota Land Cruiser (2019)

Rå arbeidshest som kommer frem overlat men samtidig gir deg komfort i massevis. Legendarisk modellserie.

Score 9.2

Vurdert av Espen

Ford Mustang Mach-E (2021)

Generelt veldig godt fornøyd. Kværneland bil i Bergen har tatt de få ting jeg har klaget på umiddelbart tak i og utbedret.

Score 8.8

Vurdert av Ingemar

BMW i4 M50 (2022)

Herlig bil med god komfort og kjøreglede. Lavt forbruk når man kjører pent og ikke lar seg friste av kreftene.

Score 9.2

Vurdert av 8 mercedes