Hvilken bil ser du etter?

Tilbake til front | Skriv en vurdering
1998 Mitsubishi Pajero 2,8 TD IC GLS At Stasjonsvogn 4

Vurdert av Arnstein

Score 5.6/10

Hadde denne bilen i nesten seks år, den var varebil gjennom det hele. Hadde en del uheldige feil og de fleste av dem var relatert til rust. I tillegg hadde den avleiringer i drivstoffet som fire forskjellige verksteder ikke klarte å finne ut av. Den var treg, men utrolig sterk. Den fikk derfor tilnavnet "Droget." Likte seg ikke i høyere hastigheter, men var ypperlig på dårlig vei. Pajero er til dags dato en av mine favorittbiler til tross for at denne var et mer uheldig eksemplar.

Kjøreglede

8 / 10
Bor i Nord-Norge og kjørte i all hovedsak på veier med dårlig vedlikehold og grunnarbeid fra 60-tallet (dvs. jeg kjørte lite på europaveiene) og til det bruket var bilen ypperlig. Den handterte trekkspillasfalt, store hull, grusvei i oppløsning og kommunale traktorveier bedre enn noen annen bil jeg har kjørt. Det er så jeg er fristet til å si at den hører like mye hjemme i de norske skoger som elgen gjør. Jeg har like mye godt å si om den som trekkvesen, selv med tung vogn føltes det ikke som om den måtte jobbe spesielt mye hardere av den grunn. Der den ikke føltes hjemme var i 80-soner (eller over) hvor man faktisk kunne kjøre i 80 (eller over). Den strevde med å holde farten oppe og hvis veien var sporete i tillegg så hadde den, i den hastigheten, en uheldig tendens til å ignorere rattkommandoene og oppføre seg som om Nord-Norgebanen var et faktum og den var det første loket på den.

Kvalitet/driftssikkerhet

2 / 10
"Alle" sier at på denne modellen skal man se opp for rust fremme og rundt dørene. Min rustet selvsagt ikke der, men på bakparten var det en annen sak. Når en mekaniker på Mekonomen mente at han ikke kunne sveise mer på den (siden man "ikke kan sveise knekkebrød" som han sa det) var det også det som endelig gjorde at jeg kvittet meg med den. Det at bakre del av eksosrøret datt av på et tidspunkt er nok relatert til dette. Rustet gjorde også festene til bremsecaliperene slik at skruene smeltet sammen med caliperene. Dette er visst vanskelig å oppdage på PKK og det var bare noen måneder etter en at den ene caliperen knakk og datt av. Det verste problemet var allikevel alt det mystiske grumset som oppsto i drivstoffsystemet. Dieselfilteret ble jevnlig tettet av det og etter å ha konsultert fire forskjellige verksteder fikk jeg utelukket dieseldyr, rust, uren diesel, kondens, og sanslyunligvis mer som jeg har glemt. Årsaken forble et mysterium, men effekten var iallefall at motoren måtte ruses godt ved start før den var villig til å dokk-dokke videre på egen hånd (den hørtes ut som en eldre båtmotor). På den andre siden tror jeg ikke mange motorer ville ha tålt den jevnlige julingen som måtte til her, så de som ikke har hatt et slikt problem vil nok ha langt mer positivt å si om den.

Plass/praktiske løsninger

9 / 10
Fantastisk behagelige seter, romslig, med full oversikt over hva som foregår utenfor, og verdens beste speil å rygge etter. Dashbordet var enkelt, men da også like enkelt å forstå seg på. Har overhodet ikke noe å utsette på her.

Økonomi/kostnader

4 / 10
Hadde ingen dyre feil på bilen, men drivstoffkostnadene var høye. Avskrivningene gikk på ca. 8000 kr i året, ikke galt det heller. Billig å forsikre (men så skal det også en egen type fjott til for å råkjøre med en bil som bruker nesten femten sekunder å komme opp i åtti).

Drivstoff/forbruk

5 / 10
Brukte 1.2 liter på mila uten last, og det er tross alt ikke lite. På den andre siden økte dette kun til 1.3 liter med to og en halv tonn henger, og det igjen er ganske økonomisk.

Flere vurderinger

Kia Sportage (2016)

Helt grei bil til 600.000 kr og du får topp utstyr i rimelig pris. Ålreit kvalitet

Score 6.2

Vurdert av Daniel-nord

BMW X5 (2009)

X5, kommer til å kjøpe igjenn.

Score 9.8

Vurdert av Samir

Mercedes-Benz GLE (2021)

Rå bil med enorm utstråling

Score 9.8

Vurdert av Geilo

MG ZS EV (2020)

Perfekt til mitt bruk

Score 10

Vurdert av Sindre

Ford Ranger (2020)

Veldig fornøyd med bilen, gjør alt jeg ber den om.. og det er ikke alltid lite.

Score 9.4

Vurdert av RonA

BMW X5 (2021)

Kan trekke 2700kg. Utrolig lavt forbruk når 80% går på strøm, med 1800kg på hengeren klarte jeg meg med 1,3-1,4 mila over 50mil. Nydelig å kjøre, stille innvendig.

Score 9.6

Vurdert av Jonny

BMW X5 (2014)

Er veldig fornøyd me bilen, bytter bil litt for ofte. Men denne har jeg ikke vært inn på tanken om å bytte ut en gang

Score 9.8

Vurdert av Peder

BMW X5 (2017)

Ikke så veldig mange som er som BMW. Hærlig med cruise kontroll som stopper og starter selv, samt køassistent. Komfortsetene er også veldig bra. En hærlig bil, kunne gått litt lengere på ren st

Score 9.2

Vurdert av Tonnes

BMW X3 (2021)

Meget bra bil med enorm kjøreglede.

Score 9.4

Vurdert av Fausjen

BMW X4 (2015)

En herlig bil. Har vært minimalt med problem på de første 100000 km. Det som har vært er tatt på garanti. Brukes hovedsakelig som hytte bil. Neste bil, samme type eller X6.

Score 8.2

Vurdert av MORMO

BMW 5-Serie (2009)

Et meget trivelig bekjentskap

Score 9.6

Vurdert av Tejj

BMW X5 (2014)

En fantastisk maskin som virkelig kan anbefales. Er riktig nok tung og har stor motor, så den kan jo ha potensial for kostbare reparasjoner etter utløp av garanti.

Score 8.0

Vurdert av BirkMcKnirk

Skoda Superb (2019)

Ligger i navnet superb!!

Score 9.8

Vurdert av Cbye

Nissan Qashqai (2020)

Knall!

Score 9.4

Vurdert av Iver

Nissan Qashqai (2020)

Knall!

Score 9.4

Vurdert av Iver