Hvilken bil ser du etter?

Tilbake til front | Skriv en vurdering
2013 Lexus RX 450h F-Sport Sport Utility Vehicle Bensin/Batteri

Vurdert av Fred2021

Score 9.4/10

Fra å ha hatt glede av å bytte bil ofte og prøve nye biler så er jeg blitt Lexus-frelst og helt fasinert av kjørecomfort, kvalitet og driftssikkerhet. En helt fantastisk totalpakke!

Kjøreglede

9 / 10
Ingen sportsbil, men gode kraftressurser og nydelig å kjøre både på småveier, landevei og motorvei. Har hatt mange turer nedover i Europa med denne og det er en fornøyelse og sette den i sport og kjenne hvordan den tunge confort-oppsatte SUVen blir «stram i fisken» slik at en kan nyte nyte motorveiene i Frankrike og Tyskland. Aktiv, «autofil» kjøring på svingete småveier forutsetter at du er alene i bilen da vekten og det noe comfort-pregede oppsettet (også på F-Sport versjonen) kan ikke måle seg med Audi, BMW, Porsche etc. Hvis det er den type kjøring som er målet er nok disse tyske SUVene mer egnet... Hvis en derimot vil ha en bil som cruiser deg (og familien) utrolig behagelig til målet - og som har kraft nok til å utføre forbikjøringer raskt og sikkert, selv med fullastet bil - da er RX 450 F-Sport perfekt. Støyskjermingen er også glitrende, men likevel ikke slik at du ikke hører den nydelige brommingen av V-6eren når den står i «Sport». PS. Winter hybrid innstillingen er helt strålende på vinterføre, da kan det nesten være så glatt det vil, frem kommer en (i hvert fall med piggdekk).

Kvalitet/driftssikkerhet

10 / 10
For å oppsummere enkelt: Ingen over, ingen ved siden... Driftssikkerheten er utrolig! Servicen hos Lexus er bare av en annen verden... Etter å ha tidligere eiet mange forskjellige (og pussige) biler (aldri mer enn 2 til 3 år), Mercedes E-klasse, Opel Astra, Chevrolet Astro (huff), Pontiac TransSport, Landrover, Volvo XC60 og Peugeot RXH (huff), har jeg opplevd mye pussig og dårlig driftssikkerhet. Nå har jeg hatt denne Lexusen i 7 år, den har aldri stoppet eller fusket, eller hatt elektroniske feil, eller feilmeldinger. Det er ingen knirk eller rare lyder i en bil som nå har passert 130.000 km. Alt bare virker - alltid! Fremover blir det bare Lexus. Venter på EL-versjonen av RX, eller den nye LF-Z...

Plass/praktiske løsninger

9 / 10
Romslig, pent og ryddig interiør. God materialkvalitet. Teknologien er velprøvd og god, men ikke cutting edge - til det bruker Lexus for lang tid på å teste alle nye løsninger før de slipper det løs på kundene sine - i motsetning til Peugeot som jeg opplevde brukte meg som prøvekanin i sitt da nye «flaggskip» RXH. Der var det utrolig mye nytt og flashy - som ikke virket...

Økonomi/kostnader

10 / 10
Har siden bilen ble anskaffet (2013-modell), ut over helt vanlige service kostnader (4-5000 årlig), byttet to lyspærer i baklysene i 2019 (gjort kostnadsfritt av Lexus), og byttet en bremsekalipp til 3,500,- (sprekk funnet av Lexus under utvidet bremsesjekk) i 2020. Det er samtlige kostnader jeg har hatt på bilen siden anskaffelse!!!

Drivstoff/forbruk

9 / 10
Fint forbruk til å være en bil på over to tonn. Kjørte tur retur Frankrike med et snittforbruk på 0,72, men hver gang min datter setter seg i bilen og skrur på «sport» er forbruket fort oppe i 1,5 (hybrid eller ei)...

Flere vurderinger fra samme generasjon

Lexus RX (2013)

Har vurdert å bytte fordi Lexus ikke tilbyr el-bil, men tør ikke forlate et forhold til en bilforhandler som er så nærme perfekt. Venter heller på el-Lexus.

Score 9.6

Vurdert av TomB

Lexus RX (2013)

Veldig godt fornøyd med min andre Rx. Alt har blitt bedre etter forrige generasjon. God bagasjeplass, bra passasjerkomfort, og utmerket bil for langkjøring.

Score 9.6

Vurdert av Andreas

Lexus RX (2012)

Blir mer og mer glad i bilen. Hatt den i 3 år

Score 9.0

Vurdert av Anton

Lexus RX (2012)

En god bil som leverer det som forventes.

Score 8.8

Vurdert av OlavV

Lexus RX (2011)

Praktisk, pålitelig luksus.

Score 9.0

Vurdert av Anonym

Lexus RX (2011)

Fantastisk komfort, både foran og bak i bilen. For liten bagasjeplass ift str på bilen og for liten drivstofftank. Går ikke på strøm utenom når man står stille i kø.

Score 8.6

Vurdert av bildilla

Lexus RX (2011)

Massevis av små praktiske detaljer som man lærer å sette pris på etterhvert, slik som at dørene går helt ned til underkant av bilen slik at man ikke får bukseleggene fulle av saltsørpe når ma

Score 9.4

Vurdert av Audun

Lexus RX (2010)

Fantastisk bil. Har i det siste prøvekjørt en del nye biler, men finner ikke noe som kan måle seg med komforten. Derfor blir det heller ingen bilbytte med det første.

Score 9.4

Vurdert av Torstein

Lexus RX (2010)

Meget komfortabel og driftsikker bil

Score 8.2

Vurdert av Anonym

Lexus RX (2009)

En perfekt bil.

Score 9.8

Vurdert av 450Rxh

Lexus RX (2009)

Gjennomført høyt kvalitetsnivå,overalt.Enkel og samtidig avansert teknologi.Og alt virker hele tiden.Og så herlig stille i kupeen,ved kjøring.

Score 10

Vurdert av 450Rxh

Lexus RX (2009)

Driftsikkert bil som jeg har ikke hatt noen problem med så lenge jeg har hatt den.

Score 8.6

Vurdert av siggi

Lexus RX (2009)

For mye knirkelyder og plastskrangling til å være en bil som gir intrykk av å være premium klasse.

Score 8.8

Vurdert av Rekke

Lexus RX (2009)

Suveren bil

Score 9.0

Vurdert av Arve

Lexus RX (2009)

En fantastisk komfortabel SUV. for ikke å snakke om den legendariske kvaliteten. Har hatt bilen i litt over 2 år, kun byttet en xenon pære til kr 560,- i Sverige. Ren lykke..

Score 9.2

Vurdert av Vegard

Flere vurderinger

Volvo V50 (2012)

Gjerrig motor. Enkelt bilhold Tidløst interiør. Ligger veldig godt på veien. Litt trang.

Score 8.4

Vurdert av Mannen

Volvo S80 (2007)

Helt grei bil. Gått ca. 250000. Lite "knirking" og "slamring", så virker fortsatt fast og fin. Eneste jeg finner negativt for mitt bruk, er automatkassa som kjører altfor lenge på girene..treg sak

Score 6.4

Vurdert av Ingenting

Ford Mondeo (2017)

Totalt sett fornøyd. Mye bil for pengene, og mye utstyr inkludert som standard. Kanskje den fineste Mondeoen som er laget.

Score 8.0

Vurdert av Frank

BMW X5 (2020)

En flott SUV som kunne vært nesten perfekt med fire endringer: - erstatte todelt bakluke med hel luke - dempe støy i lav hastighet på el. BMW bråker langt mer enn EU-kravet - få mer plass i b

Score 8.0

Vurdert av Jbrattis

Skoda Superb (2018)

Plassmester som gjør jobben godt.

Score 6.6

Vurdert av SuperBee

Citroën C4 Aircross (2014)

En ting som ikke er helt bra ar varme fra varmeappareat når det er kaldere en minus 10. Løste det med tillegsvarmer

Score 9.6

Vurdert av Frodo

Ford S-Max (2008)

Topp bil m automat. Funker knall på tur m kamping vogn.. Litt stor å brei på parkeringsplassen å dårlig svingradius i parkeringhus etc

Score 9.4

Vurdert av Lalle

Skoda Superb (2016)

En super fam bil som har alt du trenger.

Score 9.4

Vurdert av Torsbil

Hyundai Kona electric (2020)

Meget godt fornøyd med bilkjøpet, kjøpt september 2020. Kjørt 13000 pr. april. Alt fungerer godt, ladning, app styring og alt av utstyr inne i bilen. Vedlagt bilde fra dashboard, Forbruk fra kjør

Score 9.6

Vurdert av Steinar

Volvo 940 (1994)

Volvo 940 GL, 1992 modell. En utrolig pålitelig, sterk og god bil! Trenger lite oppmerksomhet fordi den er så Volvo-solid. Volvo 940 - de gamle er eldst!

Score 8.6

Vurdert av Bilisten53

Nissan Qashqai+2 (2012)

Registerreim som ryker før 120 000km og leverandør og forhandler som ikke tar ansvar. Denne ene reparasjonen kostet meg over 80 000 kroner. DÅRLIG KVALITET.

Score 2.8

Vurdert av BB12

Skoda Kodiaq (2018)

En romslig bil med svært god plass og mye krefter. Beste bilen jeg har kjøpt noensinne.

Score 8.0

Vurdert av Pyrre

Skoda Octavia (2009)

Veldig fornøyd med bilen, og vil mest sannsynlig kjøpe brukt skoda igjen. Syns bilen klarer seg bra sommer og vinter.

Score 9.6

Vurdert av Octavia09

Nissan Leaf (2017)

Veldig fornøyd etter tre år på veien

Score 9.6

Vurdert av Hansern

Skoda Superb (2017)

Bra bortsett fra dyre service

Score 7.6

Vurdert av Dansken