Hvilken bil ser du etter?

Tilbake til front | Skriv en vurdering
1994 Audi 80 2,8 E Quattro Sedan Bensin

Vurdert av HermanTheGerman

Score 8.4/10

Audi 80 quattro er en bil med greie kjøreegenskaper og særdeles god framkommelighet. Bilen oppfyller mine krav til ABS og Airbag med tanke på sikkerhet og fungerer som en god bil i det daglige. Enda bilen er 23 år gammel tar den seg ofte bedre frem i vansklige kjøreforhold enn nyere biler samt har den minimalt med rustskader enn de fleste andre bruktbiler.
Alt i alt en bil med potensiale til å vare i lang tid takket være et grundig galvanisert karosseri, solid motor og drivlinje.

Kjøreglede

9 / 10
Bilen er meget god å kjøre på alle føreforhold, men selve kjøregleden viser seg for fult ved kjøring på glatt underlag takket vere Quattro systemet. Spesielt på snø og is er bilen veldig stabil og responsiv og lett å lese i den forstand at man merker godt hva som skjer mellom drivlinje og underlag.
Man har også mulighet til å sette på sperra på bakakslingen med en knapp i kupeen når forholdene krever at begge hjul på akslingen går likt for å bedre framkommeligheten.
Torsen senterdiffrensialen sørger for riktig riktig utvekslingsforhold for kreftene mellom akslingene og denne konfigurasjonen er i stor grad med på å bidra til de gode kjøreegenskapene.
Med 2.8 og 2.6 motorene har man ikke helt den samme tendensen for understyring som tidligere modeller er kjent for, med feks 5 sylidre i rekke forran fremakselen da det bare er 3 i lengde forran i dette tilfelle.
Det må også sies at med tannstangen for styring montert så høyt som på disse modellene er det ikke like god karakterestikk som på en Bmw 5 serie e34 fra samme tid

Kvalitet/driftssikkerhet

10 / 10
På Audi fra 1987 til midten av 90-tallet ble hele karosseriet galvanisert veldig grundig, noe som vises i stor grad den dag i dag. Generelt har Audi fra denne tiden minimalt med rust i forhold til andre tyske og svenske biler jeg har eid og jobbet på fra samme epoke. Eneste funn av rust er hvor kraftig steinsprut har gått gjennom lakk og gjennom det ytre laget stålet. Men det lar seg lettere behandles da det ikke på langt nær sprer seg som på "vanlig" stål, og har en tendens til å ikke komme tilbake etter behandling.

Driverket er så å betrakte som skuddsikkert med Torson mekanisk senterdiff som er vedlikeholdsfri.
I mitt eie på 3 1/2 år er den største feilen som har oppstått en abs føler som ble dårlig over tid.
Ting å være obs på kan være yttre styreledd og drivakslinger forran som kan være slitt.
Girskift føles fast og konstant men ikke like elegant som for eksempel på BMW fra samme tid.
2.6 og 2.8 motorene har rykte på seg for å være solide og robuste. Ventiltikk er ikke uvanlig på motor som har gått langt, så riktig olje og intervaller for oljeskift er lurt da lyden ofte blir borte.

Plass/praktiske løsninger

8 / 10
På B4 modellen er drivstofftanken igjen under bilen som øker volumet i koffertrommet, samt kan baksetene foldes ned for ekstra plass. Selv savner jeg skibag bak armlenet i baksetet.
Setene forran har knotete justering for ryggstøtte for seter med manuell justering.
Ingen justering på min modell for rattstamme.
Greit volum på drivstofftank: 64L

Økonomi/kostnader

8 / 10
Har ikke hatt noen store feil enda, men det kan skyldest at jeg utfører service og kjenner til og passer godt på bilen.
Deler bestiller jeg primært fra tyskland grunnet liten deletilgang i Norge. Lang leveringstid blir konsekvens av dette (ca 2 uker) men til gjengjeld lavere pris og større utvalg.

Drivstoff/forbruk

7 / 10
Bilen kan bruke ned i 0,75L per mil på langkjøring, og 1.3L per mil ved hard kjøring.
På vinteren er jeg i gjennomsnitt på 0.85L per mil, med piggdekk og variert kjøring.

Flere vurderinger

Ford Mustang Mach-E (2022)

Kjempefornøyd!

Score 8.4

Vurdert av Olem

BMW X6 (2015)

Flott Bmw og veldig kul utseende, men dyr med vedlikehold og høy forbruk!!

Score 9.6

Vurdert av Behn

Toyota Prius (2009)

Anbefales til de som ikke ønsker høye utgifter på bil. Forutsigbar og behagelig bil som ikke byr på de mest spennende kjøreegenskapene. Men du trenger ikke grue deg til EU-kontrollen..

Score 8.0

Vurdert av MANN50

Ford Mustang Mach-E (2021)

God bil. Dårlig handsfree

Score 8.6

Vurdert av Stian

Tesla Model Y (2022)

En bil jeg trives godt med. Rekkevidden er god og bilen er en drøm å kjøre. For å trives bedre bak rattet, burde flere kontroller være tilgjengelig på fingertuppene, som all styring av lys og al

Score 9.4

Vurdert av HermodG

Kia Sportage (2012)

Grei nok bil. Upraktisk størrelse på A-stolpe, hindrer sikten. Kupeen må bli varm før radio/GPS kan betjenes. Dårlig løsning for betjening av GPS.

Score 6.0

Vurdert av Lettlurt

Volkswagen Golf (2018)

Fin bil ,er svært fornøyd .

Score 8.6

Vurdert av Willy

Tesla Model Y (2022)

En virkelig 10/10 bil. Skikkelig overrasket over hvor gode Tesla har blitt.. har prøvd både Audi Q4, Volkswagen ID4, Skoda Enyaq og Volvo EX40 etc, ingen av dem kan måle seg. Bilen har mindre hardp

Score 10

Vurdert av HOFFERN342

Tesla Model 3 (2019)

Totalt en fantastisk bil. Leken og samtidig praktisk. Ingen problem å pakke med seg fruen for en topptur med overnatting i bilen, eller ta med unga og full oppakning for en ferietur. Har du lyst å k

Score 9.4

Vurdert av Knettski

Citroën Grand C4 Spacetourer (2019)

Bilen er fin til å være en «tubeost bil»… designet er som på en del andre av denne typen, kjedelig. Den er godt utstyrt med masse utstyr jeg ikke bruker men som sikkert er kjekt å ha. Også ha

Score 6.6

Vurdert av Urgh

Mitsubishi ASX (2014)

Ingen premiumbil.

Score 5.6

Vurdert av ko-stens

Toyota Avensis (2007)

levitra 10 mg solupred 148 HIPERTON QUIFARMED Sodio, cloruro de Fco

Score 6.4

Vurdert av trinogs

Toyota Avensis (2007)

Avensis har gitt meg mye bil for pengene sålangt. Med mye drakraft, høy komfort og lavt drivstofforbruk har jeg fått mye bil for pengne! Bilen er dessuten akkurat passe ny, som betyr at jeg har fun

Score 8.6

Vurdert av Henrik

Mercedes-Benz EQE AMG (2022)

Alt i alt meget godt fornøyd med opplevd kvalitet kjøreglede og forbruk

Score 8.2

Vurdert av Aaberg