Hvilken bil ser du etter?

Tilbake til front | Skriv en vurdering
2011 Mitsubishi Pajero Instyle 3.2-200 AT Kassevogn Diesel

Score 6.4/10

Det er mange småting å plukke på, men i praksis er dette en arbeidshest som gjør det den skal. Har prøvekjørt flere konkurrenter, men klarer ikke å få meg til å selge den. Kombinasjonen av god plass, god fremkommelighet, 3,5 tonn hengervekt og tøft utseende, samt forholdsvis ok innkjøpspris gjør den til et godt kjøp. Få på en bøyle og et par ekstralys så er denne tøff, liker den firkanta formen. Pass på nedsoting av manifold pga. dårlig EGR-system og slitasje på bremser. Har ikke så mye fancy funksjoner, men det trenger den heller ikke.

Kjøreglede

7 / 10
Savner litt motorkraft, samt at den kan gire litt hardt innimellom, ellers slurer den mye og går ikke så lett i lock-up. Cruisecontrol går litt i rykk og napp og virker mer moderne på min 2003 C-klasse. Mye støy i kupé siden mer isolering først kom på modellen året etter. Allikevel sitter man høyt, har god oversikt og bilen er lett å manøvrere selv i trange p-hus. Føles trygg og god. Demperne trives best med litt vekt baki. Man føler seg litt konge når man har en tung henger bakpå, men da er den ingen racerbil og f.eks. en RAM1500 oppleves som å ha mer trekkraft selv om man aldri kommer til kort med Pajeroen heller da den er godkjent for 3,5 tonns henger. Godt 4x4-system med både senter- og baksperre, men savner muligheten til å kunne koble inn lavserie uten sentersperra, f.eks. for å manøvrere tungt lastet, med henger, i bratte bakker der man vil ha moment på lav hastighet og uten at hjulene kan spinne litt for å redusere belastningen på drivsystemet.

Kvalitet/driftssikkerhet

6 / 10
Hele diselsystemet tetta seg i fjor og mista all motorkraft mens jeg lå på motorveien, måtte ned med tanken og rense den, samt rense hele drivstoffsystemet. Manifold var også sota ned, så den måtte jeg også rense. Ble en dyr sak. EGR-systemet på denne bilen er ikke helt godt, bør passe på å rense jevnlig så man slipper at hele motoren soter ned. Bremseskiver slites forholdsvis fort på denne bilen, kunne hatt bedre bremser. Stag som styrer vipping av frontlykter basert på vekt på bakaksel røyk på uforklarlig vis, men var ikke altfor dyrt å få bytta. Skinnseter kunne hatt bedre kvalitet, skinnet blir fort slitt på førerside. Ratt knirket da jeg kjøpte bilen, men det er visstnok en kjent sak og forhandler smurte opp rattstammen gratis for meg to ganger, etter dette har lyden vært borte. Lakken er ganske myk, som på andre japanske biler. Pluss for plast nederst på dører, lite bekymra for rust der. Man bør koste på seg en ekstra antirustbehandling av understell, kommer fort rust her i Norge, også på beskyttelsesplate under motor, som er en veldig synlig del foran på bilen. Frykter at girkasse ikke skal holde evig, men det gjenstår å se.

Plass/praktiske løsninger

7 / 10
Innvendig i lasterom er det naturlig nok god plass siden dette er en varebil. Lett å laste inn i bakdør. Liker den ekstra spaken til transferkassa, kjennes ut som en solid løsning og liker denne mye bedre enn de bilene som kun har vrihjul eller plastknotter. Kan skru av og på AC/klimaanlegg separat for varerom. Minus for at bakdør i praksis ikke kan åpnes når man trekker henger, siden døra da kolliderer med hengerdraget. Samtidig er det et plass at reservehjul henger bakpå og dermed er lett tilgjengelig. Godt ryggekamera, men hadde vært ok med sensorer i tillegg. Mangler blindsonevarsel i speiler. Stort oppbevaringsrom i midtkonsoll, kunne vært med kjøling slik som i LC. Stort minus for at bakdør i praksis er del av hjulbue bak, gjør at det samler seg skitt og grus i bakdør og at lakken slites der bakdør lukkes inntil døråpningen. Vil legge vinyl her for å beskytte lakk i døråpning. AC/klimasystem er litt dårlig til å regulere temperatur dersom det er temperatur mellom ca. 15-20 grader utendørs. Har en tendens til å bli altfor varmt i bilen da og må sette helt ned til 16 grader for at den skal kjøle til ca. 20 grader. Dersom utetemperaturen er høyere enn temperaturen man vil ha inne i bilen (typisk 20 grader) fungerer AC greit som det skal.

Økonomi/kostnader

6 / 10
Service og deler er dyrt. Ligger stort sett litt rimeligere i innkjøp enn f.eks. LC. Frykter at verdien på slike biler vil rase litt med nye miljøkrav i byer etc, men på landet bør verdien ikke rase fryktelig langt ned.

Drivstoff/forbruk

6 / 10
Er jo en stor bil så bruker litt diesel, er jeg under literen på mila er jeg egentlig fornøyd. Ligger nok nærmere 1,1 i snitt, men kan presse ned i 0,9 på langkjøring med tom bil. Gikk opp til 1,6 da jeg trakk campinvogn. Helt ok, men virker ikke så moderne når man vet at amerikanere med stor V8 kan ja sylinderkutt for å spare drivstoff og da kan få lavere forbruk selv med nesten dobbelt motorvolum. Umoderne, men må nesten forventes.

Flere vurderinger fra samme generasjon

Mitsubishi Pajero (2013)

Flott bil når man er litt aktiv med snøskutere/hengere og campingvogn. Man får alt med seg på en trygg måte. Synes det kunne vært mere moment i motor.

Score 8.2

Vurdert av Bulldog

Mitsubishi Pajero (2010)

Var heldig å fikk tak i en 2010-modell som hadde gått bare 750 mil i 2015! Anser dette som en bil jeg kan ha i mange, mange år enda. Med 7 sitteplasser så er det en ualminnelig anvendelig bil.

Score 8.6

Vurdert av MortenF

Mitsubishi Pajero (2007)

Meget fornøyd

Score 7.0

Vurdert av Ronny

Mitsubishi Pajero (2014)

Tredje Pajero i mitt eie. Alle har fungert greit, det lille som har vært er blitt dekket av garantier. Men Har lite til overs for forhandler (Motor Forum) Rust på oljerør til oljekjøler ble bare l

Score 6.4

Vurdert av Oramix

Mitsubishi Pajero (2015)

Da dette er min 3. Pajero så er det ingen hemmelighet at dette er en biltype jeg liker svært godt. Anbefales til alle som lever ett allsidig liv. Stort pluss for tilhengervekt, merker svært lite ti

Score 6.8

Vurdert av Kjell T. Ringen

Mitsubishi Pajero (2014)

Bra. Har for dårleg bremsing på gir.

Score 7.0

Vurdert av Sjåpåmeg

Mitsubishi Pajero (2007)

Stort sett fornøyd med bilen borsett fra antispinn den kobler seg inn for det minste så den burde det ver bryter for av å på. Hjelper lite med 4wd når antispinn ikke kan slås av. SÅ DET ØDELEG

Score 7.6

Vurdert av Jan1

Mitsubishi Pajero (2010)

Traktor, som jeg tross noen utgifter er godt fornøyd med, virker solid og har ikke tenkt å kvitte meg med den. Etter at alt er fikset tror jeg dette er en kjempebil.

Score 5.2

Vurdert av blckwtr

Mitsubishi Pajero (2009)

Trekker campingvogn, og da er denne bilen drøm i bruk.

Score 7.2

Vurdert av Kjell B.

Mitsubishi Pajero (2007)

Meget bra bil. Super til trekkvogn.

Score 8.0

Vurdert av Sabygg

Mitsubishi Pajero (2007)

Jeg rett og slett elsker bilen. Ja, den er litt tungkjørt i trange bygater, men den har heldigvis ryggekamera. 4wd systemet er fabelaktiv. Det å kunne låse senterdiffen i high og ikke vare i lav-

Score 6.6

Vurdert av Nordlendingen

Mitsubishi Pajero (2008)

En driftsikker robust bil. Anbefaler bruk av diesel tilsettning. Da ungår du at exossystemet kokser ned. Kjør altid med 4 wd når du trekker henger. Da slipper du tull med gear kasse. Dette er også

Score 8.6

Vurdert av Toffen

Mitsubishi Pajero (2010)

2010 Pajero har fått oppgradert motor med 200hk som passer bilen bra. Sterk som ein bjørn med tung last. Kan føles stiv i lav fart uten last, men med last og henger er bilen veldig god å kjøre. V

Score 8.4

Vurdert av Sondre

Mitsubishi Pajero (2012)

God fremkommelighet.

Score 6.6

Vurdert av OH_K

Mitsubishi Pajero (2008)

Gammel og god teknikk. Grov redskap men veldig fornøyd.

Score 7.0

Vurdert av Tungtrekkern

Flere vuderinger

Tesla Model S (2013)

Av mine 40+ biler er dette uten tvil den beste jeg har hatt ! Tvers gjennom genial bil.

Score 9.6

Vurdert av Cevyman

Renault Scenic (2005)

En bedre bil enn forrige generasjon men mer feilmeldinger pga. Elektronikk.

Score 6.2

Vurdert av job1

Renault Scenic (2003)

Har hatt to slike, kjørt ca 370000 km med dem og de har fungert svært bra. Motor og gear (bensin) har fungert alltid. Litt elektriske feil.

Score 6.8

Vurdert av job1

Renault Kadjar (2016)

Helt grei bil uten noen form for lyter eller feil så langt. Noen så nykk med blåtann - telefontilkobling ble fikset umiddelbart av forhandler. Noe dekkstøy med 19 tommers sommerhjul.

Score 8.0

Vurdert av Torib

BMW 1-Serie (2010)

Morsom sommerbil som brukes hele året - bil nr 1 i familien

Score 9.6

Vurdert av KANKER

Jaguar S-Type (2000)

Super komfort og gode kjøreegenskaper. Veldig fornøyd med bilen etter 7 år og 80000 km. Bilen er nå 17 år og er kjørt 200000 km og vil i framtiden kun brukes til langturer på sommeren.

Score 8.0

Vurdert av Blackjag

Volvo XC60 (2012)

En svært god, komfortabel og behagelig bil, kanskje den aller beste jeg har hatt. Trygg og stabil oppfyller den alle rimelige og urimelige forventninger.

Score 8.2

Vurdert av Hans

Citroën C5 (2013)

Den beste bilen jeg har hatt. Problem at Citroén nå har sluttet å lage den. Hva kan man finne som er like bra. Suveren komfort. Bryr seg lite om bilen er fullastet. Hydraulikk sørger for det.

Score 9.2

Vurdert av Helge

Renault Scenic (2000)

Bra bil totalt sett. Kjøpte bilen ny og kondemnerte den av biløkonomiske grunner. Foringer i bakstilling måtte byttes til god sum penger på verksted.

Score 7.2

Vurdert av job1

Citroën DS5 (2012)

Enhelt fantastisk bil både å eie og kjøre. Siden jeg er sjømann så kjørere jeg bilen bare hver annen måned å det er slik at jeg gleder meg til å komme hjem for å få kjøre meg trure, dette

Score 9.4

Vurdert av Frode

BMW X5 (2016)

Härlig vogn, som dokk kan uppleves litt skrikete vid forbikjöring og gaspådrag, (saknar V8). samt litt vinglete i högre fart og speciellt i kurver. allt i allt en nydelig kärra som det är en nju

Score 8.4

Vurdert av Peppe13

Peugeot 207 (2007)

En bra bil, med med høy morrofaktor. bare synd at Peugeot ikke lager mere cabriole. Liten og snerten, men stor nok allikevel.

Score 8.2

Vurdert av Terje

Renault Talisman (2016)

Bra bil med varme i ratt, massasjestol , stor grei skjerm med innstillinger av alt fra lyden fra eksosen til lyden av 13 bosehøytalere innv. LED-lys alle steder.

Score 8.2

Vurdert av KnutL

Citroën C4 Aircross (2012)

Praktisk, pålitelig, gode kjøreegenskaper

Score 9.0

Vurdert av Nils

Peugeot 508 (2012)

Meget fornøyd med bilen. Jeg har 2 Peugeot'er til, en 608 og 206. Også meget fornøyd med disse og rust har ikke vært problem på Peugeot sine modeller siden 90-tallet. Har tidligere hatt 505GTI

Score 9.2

Vurdert av Frankofil