Hvilken bil ser du etter?

Tilbake til front | Skriv en vurdering
2011 Mitsubishi Pajero Instyle 3.2-200 AT Kassevogn Diesel

Score 6.4/10

Det er mange småting å plukke på, men i praksis er dette en arbeidshest som gjør det den skal. Har prøvekjørt flere konkurrenter, men klarer ikke å få meg til å selge den. Kombinasjonen av god plass, god fremkommelighet, 3,5 tonn hengervekt og tøft utseende, samt forholdsvis ok innkjøpspris gjør den til et godt kjøp. Få på en bøyle og et par ekstralys så er denne tøff, liker den firkanta formen. Pass på nedsoting av manifold pga. dårlig EGR-system og slitasje på bremser. Har ikke så mye fancy funksjoner, men det trenger den heller ikke.

Kjøreglede

7 / 10
Savner litt motorkraft, samt at den kan gire litt hardt innimellom, ellers slurer den mye og går ikke så lett i lock-up. Cruisecontrol går litt i rykk og napp og virker mer moderne på min 2003 C-klasse. Mye støy i kupé siden mer isolering først kom på modellen året etter. Allikevel sitter man høyt, har god oversikt og bilen er lett å manøvrere selv i trange p-hus. Føles trygg og god. Demperne trives best med litt vekt baki. Man føler seg litt konge når man har en tung henger bakpå, men da er den ingen racerbil og f.eks. en RAM1500 oppleves som å ha mer trekkraft selv om man aldri kommer til kort med Pajeroen heller da den er godkjent for 3,5 tonns henger. Godt 4x4-system med både senter- og baksperre, men savner muligheten til å kunne koble inn lavserie uten sentersperra, f.eks. for å manøvrere tungt lastet, med henger, i bratte bakker der man vil ha moment på lav hastighet og uten at hjulene kan spinne litt for å redusere belastningen på drivsystemet.

Kvalitet/driftssikkerhet

6 / 10
Hele diselsystemet tetta seg i fjor og mista all motorkraft mens jeg lå på motorveien, måtte ned med tanken og rense den, samt rense hele drivstoffsystemet. Manifold var også sota ned, så den måtte jeg også rense. Ble en dyr sak. EGR-systemet på denne bilen er ikke helt godt, bør passe på å rense jevnlig så man slipper at hele motoren soter ned. Bremseskiver slites forholdsvis fort på denne bilen, kunne hatt bedre bremser. Stag som styrer vipping av frontlykter basert på vekt på bakaksel røyk på uforklarlig vis, men var ikke altfor dyrt å få bytta. Skinnseter kunne hatt bedre kvalitet, skinnet blir fort slitt på førerside. Ratt knirket da jeg kjøpte bilen, men det er visstnok en kjent sak og forhandler smurte opp rattstammen gratis for meg to ganger, etter dette har lyden vært borte. Lakken er ganske myk, som på andre japanske biler. Pluss for plast nederst på dører, lite bekymra for rust der. Man bør koste på seg en ekstra antirustbehandling av understell, kommer fort rust her i Norge, også på beskyttelsesplate under motor, som er en veldig synlig del foran på bilen. Frykter at girkasse ikke skal holde evig, men det gjenstår å se.

Plass/praktiske løsninger

7 / 10
Innvendig i lasterom er det naturlig nok god plass siden dette er en varebil. Lett å laste inn i bakdør. Liker den ekstra spaken til transferkassa, kjennes ut som en solid løsning og liker denne mye bedre enn de bilene som kun har vrihjul eller plastknotter. Kan skru av og på AC/klimaanlegg separat for varerom. Minus for at bakdør i praksis ikke kan åpnes når man trekker henger, siden døra da kolliderer med hengerdraget. Samtidig er det et plass at reservehjul henger bakpå og dermed er lett tilgjengelig. Godt ryggekamera, men hadde vært ok med sensorer i tillegg. Mangler blindsonevarsel i speiler. Stort oppbevaringsrom i midtkonsoll, kunne vært med kjøling slik som i LC. Stort minus for at bakdør i praksis er del av hjulbue bak, gjør at det samler seg skitt og grus i bakdør og at lakken slites der bakdør lukkes inntil døråpningen. Vil legge vinyl her for å beskytte lakk i døråpning. AC/klimasystem er litt dårlig til å regulere temperatur dersom det er temperatur mellom ca. 15-20 grader utendørs. Har en tendens til å bli altfor varmt i bilen da og må sette helt ned til 16 grader for at den skal kjøle til ca. 20 grader. Dersom utetemperaturen er høyere enn temperaturen man vil ha inne i bilen (typisk 20 grader) fungerer AC greit som det skal.

Økonomi/kostnader

6 / 10
Service og deler er dyrt. Ligger stort sett litt rimeligere i innkjøp enn f.eks. LC. Frykter at verdien på slike biler vil rase litt med nye miljøkrav i byer etc, men på landet bør verdien ikke rase fryktelig langt ned.

Drivstoff/forbruk

6 / 10
Er jo en stor bil så bruker litt diesel, er jeg under literen på mila er jeg egentlig fornøyd. Ligger nok nærmere 1,1 i snitt, men kan presse ned i 0,9 på langkjøring med tom bil. Gikk opp til 1,6 da jeg trakk campinvogn. Helt ok, men virker ikke så moderne når man vet at amerikanere med stor V8 kan ja sylinderkutt for å spare drivstoff og da kan få lavere forbruk selv med nesten dobbelt motorvolum. Umoderne, men må nesten forventes.

Flere vurderinger fra samme generasjon

Mitsubishi Pajero (2017)

Stabil, stor bil som får en frem dit du vil. Litt gammel iforhold til elektronikk.

Score 7.0

Vurdert av Pa21

Mitsubishi Pajero (2017)

Dette er min andre Pajero så det sier vel litt om at jeg liker dem og er fornøyd. Ikke kjøp om du vil ha en som ikke drikker drivstoff.

Score 7.2

Vurdert av Morten

Mitsubishi Pajero (2016)

Totalt en god bilå kjøre og eie

Score 9.0

Vurdert av Jegeren

Mitsubishi Pajero (2015)

En bil jeg er kjempe fornøyd med . Sterk motor og gode kjøreegenskaper. Litt lumsk på glatt underlag med tohjulstrekk. Parkeringsvarmer/Eberspecher er en nødvendighet, dersom du ikke vil fryse om

Score 7.0

Vurdert av Statnett

Mitsubishi Pajero (2015)

Da dette er min 3. Pajero så er det ingen hemmelighet at dette er en biltype jeg liker svært godt. Anbefales til alle som lever ett allsidig liv. Stort pluss for tilhengervekt, merker svært lite ti

Score 6.8

Vurdert av Kjell T. Ringen

Mitsubishi Pajero (2014)

En meget bra bil, men langt fra økonomisk

Score 6.8

Vurdert av Haugerun

Mitsubishi Pajero (2014)

Min 2. Pajero, det ville blitt flere om de ikke stoppet produksjonen.

Score 7.8

Vurdert av Petter

Mitsubishi Pajero (2014)

Solid bil som kan trekke det meste og kommer frem dit du vil. Tung bil på landeveien, men det må en forvente med en slik bil. Regner med at nr. to kommer om ikke så lang tid.

Score 7.8

Vurdert av Petter

Mitsubishi Pajero (2014)

Tredje Pajero i mitt eie. Alle har fungert greit, det lille som har vært er blitt dekket av garantier. Men Har lite til overs for forhandler (Motor Forum) Rust på oljerør til oljekjøler ble bare l

Score 6.4

Vurdert av Oramix

Mitsubishi Pajero (2014)

Bra. Har for dårleg bremsing på gir.

Score 7.0

Vurdert av Sjåpåmeg

Mitsubishi Pajero (2013)

Enkel og grei, dårlig service.

Score 4.8

Vurdert av Robero

Mitsubishi Pajero (2013)

Flott bil når man er litt aktiv med snøskutere/hengere og campingvogn. Man får alt med seg på en trygg måte. Synes det kunne vært mere moment i motor.

Score 8.2

Vurdert av Bulldog

Mitsubishi Pajero (2012)

Synd at produksjonen stoppet i 2018. Beste bil til sitt bruk.

Score 6.8

Vurdert av Morten

Mitsubishi Pajero (2012)

God fremkommelighet.

Score 6.6

Vurdert av OH_K

Mitsubishi Pajero (2011)

En fantastisk bil som jeg blir mer og mer glad i. Selv om bilen fyller 10 år i år så er dette på ingen måte en aldrende bil. Litt kjente gjengangere av feil må man regne med, men ellers bunnsol

Score 6.4

Vurdert av Clutchjurg

Flere vurderinger

BMW 5-Serie (2009)

Stilren bil med nydelige kjøreegenskaper.

Score 8.4

Vurdert av Alice

Volvo XC40 (2021)

Beste bilen jeg har hatt! (Jeg har hatt over 20 biler, hovedsaklig BMW, Volvo, Saab og Land Rover)

Score 9.4

Vurdert av Knolte

Volkswagen ID.4 GTX (2021)

Dette er en bil som er god å kjøre, ivaretar familienes plassbehov, og har flere gode løsninger. Men jeg har hatt mange elektroniske feil, speiselt ved fuktig vær/ væromslag. Førerdør lar seg

Score 7.0

Vurdert av Konnerusk

Subaru B9 Tribeca (2007)

Kjempe komfortabel bil, stor plass. Gjør vinteren til en lek med Subarus fine all wheel system. Og artig lyd fra H6. Anbefales men kan være dyrt med deler kontra en den annet. Men er generelt drifts

Score 8.8

Vurdert av Alexh6

Fisker Ocean (2022)

Hvis en som kjøper er villig til å vente på løpende oppdateringer, så vil en få en meget bra bil. Teknisk/mekanisk er bilen bygd mye mer solid enn for eks Tesla som stadig har mekaniske utfordr

Score 8.6

Vurdert av Randre

Toyota bZ4X (2022)

Trygg og pålitelig. Svært god på vinterføre

Score 7.8

Vurdert av Odin

Mercedes-Benz CLK (2001)

Jeg har 3 stk Clk cabriolet,men den morsomste og kjøre er 230kompressor. 200 er en fin kosebil, 320 er en autobahn cruiser da motoren er silkemyk og passe kraftig.

Score 8.8

Vurdert av Clkfan

Ford Fiesta (2017)

Overraskende mye kjøreglede, er nok av de beste i klassen på der punktet. Fin komfort.

Score 8.0

Vurdert av Henrik

Lexus NX (2018)

God bil. MEN: Opplevde å stå fast i snøen og håpte 4wd ville dra meg fram. Men 4wd kobles kun inn under fart! Utrolig, det er jo i slike situasjoner en også trenger 4wd.

Score 7.8

Vurdert av IPtrh

MG ZS EV (2022)

Veldig mye bil for pengene. Super familiebil hvis man trenger god plass. God rekkevidde og man får den rekkevidden som er annonsert. God byggekvalitet.

Score 9.8

Vurdert av Andreas

BMW X5 (2021)

Komfortabel, kjøreglad bil. Ikke voldsom praktisk til tross for størrelse men funker bra for en familie på 4. Har hatt litt problemer med varmeapparatet i bilen men det har blitt løst av forhandle

Score 8.6

Vurdert av David

Toyota Land Cruiser (2019)

Rå arbeidshest som kommer frem overlat men samtidig gir deg komfort i massevis. Legendarisk modellserie.

Score 9.2

Vurdert av Espen

Ford Mustang Mach-E (2021)

Generelt veldig godt fornøyd. Kværneland bil i Bergen har tatt de få ting jeg har klaget på umiddelbart tak i og utbedret.

Score 8.8

Vurdert av Ingemar

BMW i4 M50 (2022)

Herlig bil med god komfort og kjøreglede. Lavt forbruk når man kjører pent og ikke lar seg friste av kreftene.

Score 9.2

Vurdert av 8 mercedes