Hvilken bil ser du etter?

Tilbake til front | Skriv en vurdering
2013 Fiat Panda 4x4 0,9 Twinair Turbo All Inclusive (K) Combi-Coupè Bensin

Score 7.2/10

En bra bil for 1-2 voksne etter at barna er flyttet. Til nøds ett lite barn med vogn, eller 2 større barn. Spesielt bra hvis man bor i bratte bakker og har problemer vinterstid. Har hatt mange biler i mitt liv, og denne er verken dårligere eller bedre enn noen annen jeg har hatt. Det dårlige Fiat-ryktet skyldes nok helst importør-leddet, og lite modellutvalg. Ser at andre klager på forhandleren, men jeg har (fremdeles) tillit til Oddvar Bjelde. Hvis den ble totalvrak i dag, ville jeg muligens kjøpt ny Panda dersom 4x4 fremdeles var aktuelt.

Kjøreglede

8 / 10
Svært god i byen: god oversikt. Hill holder og ryggevarsler er veldig kjekt å ha. Start&Stop standard, men unødvendig i mitt miljø. Sikkert nyttig rundt Oslo i rushet (??). Kan kobles ut.
Brukbar på langtur for 2 voksne (eventuelt + 2 mindre barn). Overraskende lite krenging, god fjæring. Særdeles bra 4x4-system, auto eller låst. Ikke viskose, men elektronisk, slik at den ikke sveiver på unødvendige aksler og tannhjul ved vanlig kjøring. Slår inn uten forsinkelse. Differensialsperre - veldig nyttig på ekstremt glatte veier (den kobler også ut ESP). Den har reddet meg elegant ut av et uføre en gang!
Oppvarmet frontrute og sidespeil.
TwinAir-motoren er en svært positiv overraskelse: ingen turbo-forsinkelse, max Torque, 150 Nm, ved 1900 rpm. Kler denne lette bilen veldig godt. Den er også forbausende stillegående. Veldig bra! NB: man bør straks venne seg til å hoppe over gir. Det er unødvendig å være innom alle 6 gir ved aksellerasjon. Prøv 2,3 og rett til 6 i 80-soner.
Kommer originalt med "Mud & Snow" amerikanske helårsdekk. Disse kan godt brukes på norsk sommerføre, men holder ikke som norske vinterdekk. Kjørte på disse over Hardangervidden på isete veier, og det var mildest talt nifst. Enorm bedring med ekte vinterdekk!
Nokså sjenerende hjulstøy, veldig dekkavhengig. Har nå fått ganske stille vinterdekk, underverker!.
Det verste med bilen er hovedlysene. Om ikke direkte trafikkfarlige, så kreves stor konsentrasjon og mysing på mørke veier.
Ergonomisk innvendig design med ryddig instrumentpanel og betjening. Ingen skrangling, ikke vindsus. Veldig godt klimaanlegg, og flere enkle måter for av-ising og duggfjerning fra rutene.
CITY- ekstra lett servostyring ved behov, men jeg ser ikke poenget. Unødvendig.

Kvalitet/driftssikkerhet

6 / 10
Etter 57000 km feil i den elektroniske ventilstyringsmodulen. Diagnosesystemet ga forvirrende meldinger, så feilen ble funnet først på 4. forsøk!I Først forsøkt ny sofware, deretter nye tennplugger, så ny coil, og til sist korrekt diagnose. Prøve og feile, akkurat som i "gamle dager." Visstnok ga systemet fullt av forvirrende meldinger, som var lagret i minnet. Hva er da vitsen? Deretter feil i en slange til turboen, men det var jo enkelt å oppdage og fikse. (TwinAir-motoren leveres i enkelte markeder uten turbo, og da er den bråkete og treig!)
Alt er ok nå, ved 60 000.

Plass/praktiske løsninger

7 / 10
2/3 delt baksete for ekstra bagasje. Vil kunne fungere for familie med ett barn og barnevogn på korte turer. Forsetene er ikke noe særlig, men enkel korsryggpute hjelper godt. Ratt stilles kun opp/ned, ikke i lengden. Førersetet kan stilles i høyden.
Min 13-modell hadde ikke DAB-radio. Har skiftet ut radio + originalantenne.

Økonomi/kostnader

7 / 10
Service hver 30 000, olje helst årlig.
DAB radio og originalantenne : kr. 8300 (Bilradiospesialisten). Interface til rattstyring ikke mulig å oppdrive, men telefon handsfree ok.
4 ekstra hjul kommer i tillegg. Originaldekkene bør suppleres med skikkelige vinterdekk.

Drivstoff/forbruk

8 / 10
Bensinforbruk i by: Jevnt over 0,56. Forbruk over Hardangervidden (BGN - OSL) vinterstid: tur 0,51, retur 0,53. Greit nok med 2 voksne, i sterk vind og varierende føre med snøfonner. Mener å huske samme tur var 0,49 på sommeren.
Oppdatert 14/3/17: ser at andre vurderer bensinforbruket til å være høyere. Til det er å si at økonomisk kjøring avhenger av erfaring og ferdigheter. På en hel tank har jeg aldri vært over 0,56 (På korte vinterturer kan det være mye høyere. Slik er det uansett bil).
Rart å konstatere at den bruker mindre drivstoff enn de fleste hybrider, men ok, den er en småbil. Alt er en hestehandel :-)
Det er et ECO-program, hvor HK reduseres fra 85 til 79. Men det virker ikke inn på forbruket, egentlig bare tull.

Flere vurderinger

Hyundai Kona electric (2019)

Fantastisk bil for de som ikke har barn.

Score 9.4

Vurdert av Renault

Mazda 6 (2009)

8.5/10 Hvis man finner en med lite rust så er dette en veldig god og kjekk bil å kjøre!

Score 8.6

Vurdert av Marius

BMW iX (2022)

Fantastisk bil å kjøre både som sommer og vinter. Gode førersystem som gjør til at det bli uanstrengt å kjøre bil. Særlig på vinteren melder systemene seg på en god måte. Sterkt anbefale bi

Score 9.6

Vurdert av Midt

Volkswagen ID.4 GTX (2022)

Alt i alt veldig fornøyd med min bil. Mest skuffet over rekkevidde generelt. Ikke at den er så dårlig, men jeg trodde den i praksis ville ligge nærmere 500 på sommeren. Men da må jeg kjøre i 70

Score 8.4

Vurdert av zeztil

Tesla Model Y (2021)

Kommer til å kjøpe ny om noen år. Er lei av andre merker som må inn på service 1 gang pr år til astronomiske summer.

Score 10

Vurdert av Persan

Tesla Model Y (2022)

Hatt mange bilder, stort sett tyske med bra motorer - kjøpte Tesla med høy skepsis, kun for å spare drivstoffutgift - aldri vært så fornøyd med en bil noensinne!

Score 10

Vurdert av Joss

Audi A4 allroad (2014)

Liker den kjempebra letet lenge etter sån bil

Score 8.0

Vurdert av Kgs7905

Jaguar XF (2008)

Kjøremaskin. Rett og slett. Takler vinterføre bedre enn de fleste (mange har trodd det var 4x4, men bakhjulsdrift kun). Nydelig motor og gearkasse, sitter godt på veien, elsker trange, svingete vei

Score 9.6

Vurdert av Per

BMW X1 (2013)

Super bil på alle måter.

Score 10

Vurdert av Solli64

BMW X1 (2017)

Kjøpte bilen brukt, har hatt den i snart 3 år og hatt null feil. Den er meget behagelig og kjøre og med svært gode seter. Praktisk og god bil.

Score 9.0

Vurdert av MisterT

Porsche Taycan (2022)

Fantastisk familjeracer som gör vardagen roligare oavsett längd på tur!

Score 7.6

Vurdert av Peter

Audi Q7 (2018)

Super familie bil, perfekt for lang turer i Europa, topp kjøre komfort.

Score 9.6

Vurdert av Einar

Audi e-tron (2020)

Jeg vil aldri mer eie en Audi, makan til dårlig dårlig kvalitetskontroll på det IT tekniske må du lete lenge etter. Jeg kan ikke fatte at «premium bil» kan ha så elendig kvalitetskontroll. My

Score 6.2

Vurdert av Paal

BMW X5 M (2022)

En fantastisk bil. Vi har tre barn og >40 kg hund. Da er dette drømmebilen

Score 8.0

Vurdert av BMWMfan

BMW X1 (2016)

Er veldig fornøgd med bilen. God på vinterføre og liker høy kjørestilling. Cruisekontroll lever avog til sitt eget liv. Den kan føles litt stump over humper. Men sterk motor og gode seter. H

Score 9.2

Vurdert av Mannen